Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s ohňostrojem?

Od: prestik* odpovědí: 10 změna:

Přeji hezký večer. Obracím se na vás s dotazem, co byste osobně upřednostnili pro silvestrovské veselí. Ne každý je nadšen z každoroční kanonády. Děkuji. Letos už se neuvidíme, proto vám také všem přeji mnoho úspěchů v dalším roce. Přeštík. *jasne*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Viz anketa.

Krásnej přeštík:-D

Ve mně se to trochu pere. Už od mala jsme chodili na kopec sledovat městský ohňostroj. Byla to nádhera. Bylo ticho, dost často mráz a bílo, rodina kolem...a v dálce na nebi barevné svítící květy. V ten moment se nemohu ubránit nostalgii. Jenže jak šel čas, každý si ten zážitek chtěl užít soukromě a z blízka. Na kopec se stáhla omladina z nedaleké vsi, tam taktéž pár soukromých akcí, a ze světelných květů zbyla jen zvuková kulisa vracející se tisíckrát odrazem z okolních strání. Nikde nebylo úniku. Oba naši původní psi (kólie) to nesnášeli. Teď bydlím téměř ve městě. Po půlnoci je to utrpení. Vzduch se chvěje a rachot je ohlušující. Sousedé pořádají ohňostroje, poblíž jsou dvě hospody, takže i tam to žije... A nejde jen o pár minut po půlnoci.

Není to vůbec příjemné a už vlastně není na co koukat. Naštěstí mám psa, který to neprožívá. Přesto běhá po bytě s očima navrch hlavy a otazníčky v očích. U skoro sousedů mají fenečku z útulku a tu vyděsí jediná rána. Neumím si představit její hrůzu v ten den. Nemají kam odjet. Všude je to stejné. A když jsem loni šla po lese, našla jsem strakapouda s rozbitou hlavou. Od nejbližšího města víc jak 5 km, ale lidi si tam zajedou na chatu vypálit pár rachejtlí...

Takže tak. Krásný Nový rok a celý nový rok obzvlášť *slunce* M.

hodnocení

2x

Tradiční ohňostroj

Ty čuníci jsou hezcí. Zrovna koukám na Švejka a na stěně v kanceláři mají taky prase. :) Ale celé růžové, poslušně hlásím. *jasne*
doplněno 30.12.19 22:13:

Také Vám přeji hezký nový rok 2020.

Co s ohňostrojem?

lidus*
hodnocení

0x

Když jsou na brněnské přehradě soutěžní ohňostroje, prchám na chalupu, bohužel se dostaly i na vesnici a tak na Silvestra si nijak nepomohu. Silvestr pro mě neznamená víc, než každý běžný den, posedíme s kamarády a budu-li chtít jít spát, půjdu klidně před půlnocí. Hezký nový rok i Vám.

hodnocení

0x

Posezení s přáteli (bez vnějších efektů)

Ohňostroj je krásný, ale, bohužel, hlučný. Kdyby ho někdo vymyslel bez těch zvukových efektů, nemělo by to chybu. ;)

Pořád vidím ta vyděšená zvířátka. Před lety nám o silvestrovské noci utekla Betty, vrátila se naštěstí, ale až na Nový rok navečer a celá poškrábaná. Někteří se, bohužel, nevrátí vůbec.

Úplně by stačil jeden jediný ohňostroj pro celé okolí. U nás bývá. Na Nový rok v 18 hodin je každoročně veliký ohňostroj v parku v nedalekém městě, za Tescem. Sejdou se stovky lidí. My se chodíme dívat na nadjezd nad železniční tratí, je to vysoko a odtamtud máme celou oblohu jako na dlani. Je to krásné. A pak je zase na rok klid.

Můj nejbizardnější zážitek s ohňostrojem. Bylo horké léto, trávili jsme dovolenou na jihu Itálie. V té době se v městečku Rodi Garganico slavil svátek Madonny (pany Marie). Italové jsou pobožní a na oslavy si potrpí. Úzké uličky městečka byly slavnostně vyzdobené, z balkónů splývaly nádherné vyšívané plachty, deky, ubrusy? Nevím, co to bylo. Všude plno květin. Městem chodily průvody s kapelami a nosiči s ohromnými dřevěnými sochami svatých na podstavcích. Kus pláže bylo zabráno a ohraničeno, tam prý bude slavnostní ohňostroj. Chodili jsme se k pláži dívat, co to dalo práce, než ohňostroj připravili a já se na tu podívanou těšila.

Slavnostní ohňostroj spustil V PRAVÉ POLEDNE. Horko k padnutí, najednou se na pláži ozvaly rány, jako na podzimním honu. Strašně to zasmrdělo a k nebi vylétlo plno papírových ucpávek. Ty potom plavaly v moři ještě několik dní. A to byl celý ohňostroj. Vidět nebylo nic. Ale mohu se chlubit, že jsem viděla (i když neviděla) ohňostroj v pravé poledne. Ti Italové, to jsou ale kujóni..*smich* Jaga.

etana*
hodnocení

0x

Osobně ohňostroje od dětství miluju a i když uznávám, že zvířata z nich nadšená nejsou, ty profesionální produkce nemají většinou chybu. Občanské bouchání na sídlištích mne štve, navíc se bojím, pracovala jsem na chirurgických sálech a viděla jsem následky různých podobných zábav. Jenže zakazování všeho mi leze na nervy víc než hodina bouchání jednou do roka.

Průběžné bouchání od poloviny prosince je ve skutečnosti "HODINA"? Aha, zase jsem o něco chytřejší..

etana*

Od poloviny prosince? Bydlím v Praze a je jednatřicátého prosince, skoro poledne a dosud ani jedna pecka. Jestli žijete u lomu, tak věřím, že vám to tam bouchá od poloviny prosince.

72mona3*

@etana - nevím proč, ale letos je ještě opravdu klid, co se týká jednotlivců. Až se divím. Předchozí roky to bylo horší. Možná už zafungovala kampaň ;)

Tady je v okolí je fakt každý den alespoň jeden ohňostroj (a to nebydlím ve velkém městě)-nevím jestli firmy průběžně slaví a nebo někdo prostě "zkouší" na silvestra. Jako mě je to u řiťky, už s tím počítám pokaždé, aspoň že v noci je klid..jen poslední dobou tomu prostě nerozumím, proč se to dělá a jak z toho někdo může mít pokaždé radost. Ale každý jsme jiní no. Jen mě štve, že to dělají kolikrát i hned u lesa a chudák zvěř..ta taky asi nějak tápe proč.

hodnocení

0x

Posezení s přáteli (bez vnějších efektů)

Pěkný den,

já jsem za posezení bez vnějších efektů. Petardy nemám ráda a moje fenka se kvůli tomu na Silvestra nemůže ani normálně vyvenčit. Podle mě se dá slavit bez zbytečného humbuku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]