Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte radši kysané nebo sladké zelí?

Od: jenicek* odpovědí: 14 změna:
Zdravím. Mám na vás takový blbý dotaz . Máte raději kysané nebo sladké zelí? Já osobně jsem ulítlej na kysané zelí . Za můj hloupý mě prosím nekamenujte a omlouvám se pokud jsem dal dotaz do špatné rubriky. Díky. J.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejlepší zelí je doma, ze sudu. Žádné umělohmotné pytlíky z Kauflandu, Penny apod. . Ale poctivě naložit, prosolit, prokmínovat a cibuli na kolečka.

Používám ho k různým salátům, což je nejzdravější, zvláště teď, v zimě. Je prima dušené i k moravskému vrabci, ke kachně, do lepenice k prejtu a kroupám. Zítra ho budu dělat ke knedlíkům, plněným uzeným.

Přesto miluji zelí kysané i sladké. Byli jsme o Vánocích u dcery - k obědu pečená kachýnka, knedlík houskový i bramborový. Zelí kysané bílé a sladké červené. To červené měla tak moc chutné, že jsem si trochu přidala. Dodnes cítím na jazyku, jaká to byla dobrota. Jak píše tady Pavel - snědla bych ho celý hrnec. :)

Takže za mě klidně obě, záleží na tom, k čemu. Zelí je zdroj vitamínů a navíc v daleko chutnější formě, než tablety z lékárny. ;)Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Kyselé / nevařené jen s trochou sekané cibule a medu/ k jelitům, jitrnicím, uzenému a do segedínu.

Sladké /z doma nakrouhané hlávky/ dušené k pečenému vepřovému, k huse a kachně

a syrové nebo spařené na křupkavé saláty s koprem ap..

Takže obě. To kyselé je zdravější.

prestik*
hodnocení

0x

Odpovím obrázkem. *palec2*

Máte radši kysané nebo sladké zelí?
id

Toto kysané zelí "Machland" také miluji. Manžek je zas ulítlej na červené zelí od tétož výrobce. Červené (sterilizované) se dá jíst samotné jako salát a neoi uvařené bez jakéhokoliv dochucování. Je to prostě chuť.

hodnocení

0x

Jedině vyhlášené Křimické zelí, léta si drží stále vysoký standard.

Máte radši kysané nebo sladké zelí? #2

houbes*
hodnocení

0x
Vaše otázka je na hranici k čemu a vjake podobě budete konzumovat zelí. Kyselé zelí mám rád po pivním tahu třeba 1.1.2020 a to sladké si klidně 5.1.2020 k pecenymu králíkovi a bramborový knedlík ;) jinak konzumace dobrého kyselého je dobré když má někdo cukrovku. Takže kyselé je zdravé a sladké to už moc ne ;) tam je cukr a přepálená cibulka ;)
jenicek*
hodnocení

@houbes: Měl jsem na mysli např.vařené s pečeným králíkem a knedlíky *mnam* . Omlouvám se pokud jsem to neuvedl v dotazu.
@ferax: Tak to jsme dva co ho zbožňujeme *palec2* . Kupujeme jej u nás v Coopu a nemůžeme si ho vynachválit.

Syrové, nebo vařené, jedině Křimické. Pokud někdo neví, Křimice jsou už nějakou dobu částí Plzně.

jenicek*
hodnocení

Ja mám raději syrové ale vařené taktéž. A to že Křimice jsou součástí Plzně,to je pro mě novinka. Díky za doplnění :)

To jen pro doplnění.

Máte radši kysané nebo sladké zelí? #3
pavelpavel*

Jeníček : samozřejmě, že jsou součástí města Křimice a už dávno tam jezdí i autobus 33 z Košutky. Já jsem z Košutky totiž.

liska5

U nás frčí Otické. Otice jsou kousek na jih od Opavy.

pavelpavel*
30.12.19 21:34
hodnocení

0x

Obojí.

pavelpavel*
hodnocení

0x

A máte rádi k vepřo knedlo klasické zelí, nebo červené? Ano obojí je dobré a i to klasické se dá udělat pěkně naměkko jako je to červené bývá automaticky. Já bych snědl celý hrnec toho červeného. Mňam. Chybí tady sekce jídlo! *bum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]