Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3 litry mléka denně

Od: houbes* odpovědí: 19 změna:
Dobrý den, vrátili jsme se z nakupu a potkali známí. Plný vozik krabicového mléka. Povídám to bude oslava na silvestra :) známí mi odpovídá, že denně vypije 3 litry. Znám ho jen z práce a tam je pravdou, že mléko pije ale 3 litry? Denně? Tak mu říkám to neděláš dobře na zažívací ústrojí. Nestěžuju si odpověděl poprali si hodně zdraví a rozešli se. Přítelkyně mi říká proč mu to říkáš, že dělá blbost toho tolik vypít. Tak nevím je lepší býti někdy zticha ;)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Je prokázáno, že existuje závislost na mléce. Jeho stravitelnost souvisí i s krevní skupinou. Béčkám nejmíň vadí. Takoví Číňani mléko nepijí, sýry nejedí. Taky nemají některé evropské nemoci. Taky je známo, že kravské mléko má 10x více vápníku, než mateřské. Tele přibývá denně podstatně rychleji, než mimino. A kam s tím vápníkem, když se váže na D vitamin, kterého většinou nemáme dostatek? Koluje v krvi a usazuje se v cévách. Když někdo namítá, že mléko potřebuje na zdravé zuby a pevné kosti, tak by si měl uvědomit, že býložravci ho mají jen a pouze z rostlinné potravy. Kromě člověka na světě neexistuje tvor, který by se živil mlékem jiného druhu. Když jsme byli opicema, taky jsme nepili mléko jiného druhu. Musely nám stačit rostliny, ořechy a semínka. Naštěstí jsme si po tisíciletí trochu zvykli, jako ostatně na hodně potravin, které jiné tvory dovedou skolit.

liska5
hodnocení

3x

Myslím, že se tolik nestalo. Aspoň bude chlap přemýšlet, že všeho moc škodí. A nejen na zažívací ústrojí, ale v důsledku na sliznice, cévy a pokožku. Většinou tihle ortodoxní mlékomilové mají proto nedostatek železa - chudokrevnost a s tím spojený sklon k akné, ekzémům a taky k zánětům žil...Tělo se zbavuje nepřirozených látek do kůže a sliznic.

lidus*
hodnocení

3x

Tchán ty 3l mléka a ne krabicového vypil také, manžel dá 2, já 1l někdy o tochu víc. Divné mi to nepříjde.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Měl jste pravdu, @houbes i. Jen bych ještě dodala, že mnoho lidí začne být v dospělosti na mléko (laktózu) přímo alergických. Mívají dlouhodobě nařídlou stolici a hrůzu z rakoviny střev, a nakonec se zjistí, že je to mlékem. A taky jsme jediní savci na světě, kteří pijí mléko déle, než do 2. roku života. Je to nepřirozené. Kdybychom měli pít mléko i v dospělosti, příroda by nás na to vybavila. Takto si představte, že je to vlastně totéž, jako by si ti vaši známí třeba v metru svlékli svou matku do půl těla, nacucali si 3 litry mléka, zase ji oblékli a všichni okolo na to koukali. A další den třeba v bance, to samé, a další den zas... Připadalo by jim to taky normální? :-D Ida

Ovšem to, co se nachází v krabicích v supermarketu je dost "řídké" mléko a tedy zas tak moc neuškodí.

Mimochodem, jsou v Africe kmeny, kde se lidé celý život živí pouze mlékem (kozím).

liska5

Mám kamaráda, který dříve dělal v mlékárnách vedoucího. Ten říkal, že by svým děckám nikdy tohle mléko nedal. Znal tu výrobu a ty podmínky. Já měla kozu, takže kompromis.

. A taky jsme jediní savci na světě, kteří pijí mléko déle, než do 2. roku života. A víte také proč to tak je? Asi ne a jen papouškujete 100x omílanou ne-pravdu "odborníků". Běžně dospělí savci mléko nepijí -ne proto že by jim škodilo a podvědomě to nepijí. Nepijí mléko protože k němu nemají přístup ale pokud tento jakýmkoliv způsobem získají-pijí ho!

72mona3*
hodnocení

1x
Já vyloženě proti konzumaci mléka nejsem. Kdysi někteří získali schopnost ho trávit a tito lidé měli oproti ostatním výhodu. Získat živočišnou "potravu" bez toho, aby bylo nutné to zvíře zabít. K přežití výborné. Takže neodsuzuji. Ano, jsme jediní, kdo konzumují potravu určenou mláďatům jiného druhu, ale také jsme jediní, kteří tato zvířata chovají pro svou obživu (i zábavu). To už bych se spíš zdráhala jíst vejce, jikry - zárodky života. Ovšem tři litry? Tak to ne. To pije jak vodu. Já měla naposledy skleničku mléka k loupaným bramborům s máslem. A nějaký rok to už bude. Táta mléko miluje, ale ani on nevypije víc jak tři deci denně. Pokud by mi někdo řekl, že konzumuje cokoliv v tak vysoké míře, také bych se ozvala. M.

hodnocení

1x

Zrovna vyvážená strava to není, ale extra blbost mi to nepřijde, pokud tomu uzpůsobí stravování... dobré bílkoviny :)

3 litry mléka denně

hodnocení

0x

Tři litry tekutiny všeobecně je dost "záhul" pro ledviny. Jestli přímo mléko je ještě horší, Tak to nevím. Ale pokud je tučné, nic dobrého to nebude. Je-li však koupené, tam moc tuku není. Je to "vykradené".

hodnocení

0x

Mléko s 1,5% tuku není mléko ani vařit se s toho nedá,to je jen bílá voda...A,že pije 3 litry denně nevěřím.

liska5

To já věřím. I tady se vypěstuje závislost. Nepije nic jiného.

liska5
hodnocení

0x

Problémem kravského mléka je mléčná bílkovina, na kterou mívají někteří alergii, ale především štěpení molekul kravského mléčného cukru, což prý dobře zvládá asi 25% Evropanů. U té většiny enzymy nezvládnou rozštěpit všechno, laktoza tak postupuje do dalších segmentů střeva nezpracovaná a dělá tam paseku v trávicích procesech. Typickým důsledkem jsou průjmy. Taky se pak do krve stěnou střevní dostane něco, co vyvolává ekzémy. Stručně řečeno. Více např. Dr.Adrian Schulte - Jak střeva ovlivňují náš zdravotní stav.

No, vypadá to, že Čechové budou nadprůměrní. Za časů školního mléka v minulém tisíciletí jsem nezaznamenal mezi spolužáky žádný problém.

liska5

To při pravidené konzumaci poznají až v pokročilejším věku a jen někteří..

fram
hodnocení

0x

Ten 3 - litrový mléčný známý dělá jen jednu až dvě malinké chyby: 1/ pije krabicové. To bývá ošetřeno na delší trvanlivost, což trošku sníží hodnotu. A 2/ měl by pít plnotučné: 3.5% tuku mléčného, neboť je známo, že fůra vitamínů je rozpustných v tucích a ty vitamíny jsou v mléce obsaženy.

Lepší než *pivo*pivo.

Nesmysl že je lepší než pivo.

dolga*
hodnocení

0x

Dneska bylo na internetu, že nejzdravější jídelníček mají bulhaři. Na Balkáně nejsou vypatlaní, mléko se tam dává jen batolatům, nemocným a pak až do smrti bulhaři snídají ráno kyselé mléko, každý den ráno, žádné kafe a cigáro jako u nás...
Proto bulhaři netrpí na rakovinu střev ani žaludku..a je to tím kyselým mlékem, protože i když jedí hodně ryby, tak ale japonci také jedí hodně ryby a přesto mají vysoký vyskyt rakoviny žaludku ve světě...
globe24.cz/...

citace z článku...
Typickou bulharskou specialitou je tzv. kyselé mléko (kyselo mljako). Podobá se některým druhům jogurtů, ale jeho chuť je jedinečná a nenapodobitelná. Dělá se z kravského, ovčího nebo buvolího mléka, je různé tučnosti, nejtučnější druhy se dají krájet jako sýr. Bulharské kyselé mléko proslulo ve světě tím, že díky specifické fermentační bakterii Bacilus bulgaricus je velmi zdravé. Léčí hlavně žaludeční a střevní potíže, při pravidelném požívání podobným nemocem předchází a reguluje činnost zažívacího traktu.

Dodávám, že tato bakterie se jinde nikde na světě nevyskytuje - podle google...

liska5

Zato skandinávské národy mají nejvyšší procento lidí s osteoporózou a přitom pijí mléko více, jak středoevropané!

Paradox, který o něčem vypovídá.

A kyška, kefír či podmáslí jsou z mléčných výrobků nejpřijatelnější. Za mne ještě tvarůžky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]