Nejste přihlášen/a.
Je prokázáno, že existuje závislost na mléce. Jeho stravitelnost souvisí i s krevní skupinou. Béčkám nejmíň vadí. Takoví Číňani mléko nepijí, sýry nejedí. Taky nemají některé evropské nemoci. Taky je známo, že kravské mléko má 10x více vápníku, než mateřské. Tele přibývá denně podstatně rychleji, než mimino. A kam s tím vápníkem, když se váže na D vitamin, kterého většinou nemáme dostatek? Koluje v krvi a usazuje se v cévách. Když někdo namítá, že mléko potřebuje na zdravé zuby a pevné kosti, tak by si měl uvědomit, že býložravci ho mají jen a pouze z rostlinné potravy. Kromě člověka na světě neexistuje tvor, který by se živil mlékem jiného druhu. Když jsme byli opicema, taky jsme nepili mléko jiného druhu. Musely nám stačit rostliny, ořechy a semínka. Naštěstí jsme si po tisíciletí trochu zvykli, jako ostatně na hodně potravin, které jiné tvory dovedou skolit.
Myslím, že se tolik nestalo. Aspoň bude chlap přemýšlet, že všeho moc škodí. A nejen na zažívací ústrojí, ale v důsledku na sliznice, cévy a pokožku. Většinou tihle ortodoxní mlékomilové mají proto nedostatek železa - chudokrevnost a s tím spojený sklon k akné, ekzémům a taky k zánětům žil...Tělo se zbavuje nepřirozených látek do kůže a sliznic.
Zdravím. Měl jste pravdu, @houbes i. Jen bych ještě dodala, že mnoho lidí začne být v dospělosti na mléko (laktózu) přímo alergických. Mívají dlouhodobě nařídlou stolici a hrůzu z rakoviny střev, a nakonec se zjistí, že je to mlékem. A taky jsme jediní savci na světě, kteří pijí mléko déle, než do 2. roku života. Je to nepřirozené. Kdybychom měli pít mléko i v dospělosti, příroda by nás na to vybavila. Takto si představte, že je to vlastně totéž, jako by si ti vaši známí třeba v metru svlékli svou matku do půl těla, nacucali si 3 litry mléka, zase ji oblékli a všichni okolo na to koukali. A další den třeba v bance, to samé, a další den zas... Připadalo by jim to taky normální? Ida
Ovšem to, co se nachází v krabicích v supermarketu je dost "řídké" mléko a tedy zas tak moc neuškodí.
Mimochodem, jsou v Africe kmeny, kde se lidé celý život živí pouze mlékem (kozím).
Mám kamaráda, který dříve dělal v mlékárnách vedoucího. Ten říkal, že by svým děckám nikdy tohle mléko nedal. Znal tu výrobu a ty podmínky. Já měla kozu, takže kompromis.
Problémem kravského mléka je mléčná bílkovina, na kterou mívají někteří alergii, ale především štěpení molekul kravského mléčného cukru, což prý dobře zvládá asi 25% Evropanů. U té většiny enzymy nezvládnou rozštěpit všechno, laktoza tak postupuje do dalších segmentů střeva nezpracovaná a dělá tam paseku v trávicích procesech. Typickým důsledkem jsou průjmy. Taky se pak do krve stěnou střevní dostane něco, co vyvolává ekzémy. Stručně řečeno. Více např. Dr.Adrian Schulte - Jak střeva ovlivňují náš zdravotní stav.
No, vypadá to, že Čechové budou nadprůměrní. Za časů školního mléka v minulém tisíciletí jsem nezaznamenal mezi spolužáky žádný problém.
Ten 3 - litrový mléčný známý dělá jen jednu až dvě malinké chyby: 1/ pije krabicové. To bývá ošetřeno na delší trvanlivost, což trošku sníží hodnotu. A 2/ měl by pít plnotučné: 3.5% tuku mléčného, neboť je známo, že fůra vitamínů je rozpustných v tucích a ty vitamíny jsou v mléce obsaženy.
Lepší než pivo.
Dneska bylo na internetu, že nejzdravější jídelníček mají bulhaři. Na Balkáně nejsou vypatlaní, mléko se tam dává jen batolatům, nemocným a pak až do smrti bulhaři snídají ráno kyselé mléko, každý den ráno, žádné kafe a cigáro jako u nás...
Proto bulhaři netrpí na rakovinu střev ani žaludku..a je to tím kyselým mlékem, protože i když jedí hodně ryby, tak ale japonci také jedí hodně ryby a přesto mají vysoký vyskyt rakoviny žaludku ve světě...
globe24.cz/...
citace z článku...
Typickou bulharskou specialitou je tzv. kyselé mléko (kyselo mljako). Podobá se některým druhům jogurtů, ale jeho chuť je jedinečná a nenapodobitelná. Dělá se z kravského, ovčího nebo buvolího mléka, je různé tučnosti, nejtučnější druhy se dají krájet jako sýr. Bulharské kyselé mléko proslulo ve světě tím, že díky specifické fermentační bakterii Bacilus bulgaricus je velmi zdravé. Léčí hlavně žaludeční a střevní potíže, při pravidelném požívání podobným nemocem předchází a reguluje činnost zažívacího traktu.
Dodávám, že tato bakterie se jinde nikde na světě nevyskytuje - podle google...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.