Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Největší výprask - vzpomínky

Od: petrv* odpovědí: 20 změna:

Přátelé, po několika letech jsem se o Vánocích viděl s bratrancem a společně jsme vzpomínali na událost starou 30 let. Tehdy jsme si půjčili bez dovolení a bez řidičského průkazu, bylo nám neceých 14 let, auto (Škoda 105) mého strejdy, bratranec řídil, já se jen vezl. Bohužel neřídil úplně obratně, narazil na vesnici do plotu. Mírně pošramocené auto jsme vrátili, nicméně jsme doma nic neřekli. Jedna obyvatelka vesnice nás viděla, takže já jsem tehdy (poprvé a naposledy) dostal řemenem na zadek. Druhý den jsem šel do školy, bratranec nikde. Po škole jsem se u něj zastavil, on mi jen ukázal zadek s tím, že nemůže sedět, že dostal šnůrou od žehličky. Nevím, kdo z nás dvou měl větší jelita (taky jsem měl nějaké stopy), ale říkal jsem mu, že to taky cítím, ale sedět mohu. Jak jsme se o tom teď po letech bavili, tak si toto moc nepamatoval, proto tato otázka - jaký byl Váš největší výprask a dostali jste někdy tak, že byste nemohli sedět? :D Podle mě je to fakt kravina :)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

4x

První a poslední facku jsem dostala od otce, prolítla jsem sklem dveří a nikdy už mě neuhodil, prý se bál, že mě tenkrát zabil. V první třídě jsem žebrala s partou cikánů, žebrala jsem zodpovědě, všem jsem říkala čí jsem a jelikož mého otce znalo celé město, jedna aktivní baba mě napráskala dřív než jsem z žebrání přišla domů. Až na tu facku, krásný zážitek ale cikáni mi vyžebrané drobné sebrali.Byl to r. 1967.

berger*
hodnocení

2x

Jako děcko jsem nutně potřeboval trochu střelného prachu,souviselo to s likvidací vosího hnízda. Táta byl esenbák,nábojů se doma povalovalo dost. Takže jsem vyházel náboje ze zásobníku,opatrně vypáčil kulky,vysypal náplň,kulky natlačil zpátky a náboje dal do zásobníku... Vosí hnízdo vylítlo do povětří,potud OK. Horší bylo,když táta,naštěstí na střelnici,zjistil,že ten krám jaksi nestřílí...*plac*

hodnocení

2x

Je to už hodně let, asi 55 odhadem. V těch letech byla nahota tabu. Rodiče se převlékali v ústraní, nikdy se nic z jejich intimních míst nezjevilo našim dětským očím.

Bylo horké léto. Otec chodil po dvoře jen v trenýrkách. A mě nenapadlo nic lepšího, než naplnit umělohmotný citrónek vodou (ano, už tenkrát byly takové žluté citrónky z plastu) , přikrást se k otci zezadu, stáhnout mu prudce vzadu trenky a pokropit tím citrónkem holý zadek.

Dostala jsem velikánský nářez. Na otcův zadek se už nepamatuji, byl to okamžik, přesto si myslím, že jsem v té vteřině neviděla nic tak moc závadného, co by mohlo pokazit můj další vývoj. Přesto si ten výprask pamatuji dodnes. Jaga.

liska5

Já se směju, až mi tečou slzy*smich*

To strýc natíral okap suříkem a v jedné ruce plechovku, v druhé štětec. A můj rok a půl starý synek chtěl, aby ho zvedl, načež se na něj zavěsil a komplet mu stáhl trenky... Bit nebyl, ale strýc byl bez šancí před návštěvou.

hodnocení

2x

To není moc veselé téma ke konci roku. Proč vzpomínat na to nepříjemné? Já mám to špatné vymazané z paměti díky terapiím a tak. Takže ze mě nic nedostanete. :)

hodnocení

1x

Naši me neřezali, ale jednou jsem dostala od táty pořádnou facku. Byla u me kamarádka a já něco vymyslela. U souseda pod námi jsem přivázala provázkem jeho kliku od kuchyně ke klice do špajzky a zaklepaly jsme na něho. Chtěl vylítnout a ted to nešlo,strašně nadával a tak šel pak žalovat mému tatkovi. :-D

hodnocení

1x

Ve druhé třídě, poprvé a naposled. Ve škole jsme brali houslový klíč a my s kámoškou pomalovaly celé přízemí baráku klíči.A ještě jsme se vymlouvaly, vždyt my jsme trénovaly do školy

houbes*
hodnocení

1x
Největší vyprask jsem dostal od své mámy v roce asi tak 77. Oblékla mně na návštěvu bílé podkolenky kožené sandálky kratasy myslím, že byly modré a bílé tričko a modrou kšiltovku. Mámě říkám počkám venku na dvoře. Tam byla velká kaluž ale hodně velká a kamarádi tam hráli fotbal. Odoválal jsem jen chvíli a stačila jedna klička s míčem a já byl celej v kaluži na břiše. Máma vyběhla, že 10 min jdeme na autobus načinčaná ke svým příbuzným. Když mně viděla v kaluži vytáhla mně za vlasy do 1 patra do koupelny. A tam jsem klečel nad vanou a mlátila mně zprava do leva. Tekla mi tenkrát krev a potom kapala z nosu snad 30 min. Od té doby se vyhybam kaluzim a do dnes i máma se mi omlouvá, že ji ujeli nervy.. ;)

hodnocení

1x
Tak kámoš také tenkrat tvrdil,ze dostal tak moc,ze se nemohl ani posadit.. osobni zkušenost nemám, nebot na me doma nikdy nevztahli ruku..vlastně jednou..bylo mi asi 13.na Velikonoce. Uz bylo poledne,a kolednik (muj kamarád) me vytáhl,at jdu s ním na koledu k naší společné kamarádce, že ji vyšupe a pak něco podnikneme. Naši mi kladli na srdce,at prijdu do 13.30,ze pojedeme k příbuzným na návštěvu. Jenže my jsme se nejak dostali do víru zábavy a jaksi jsme zapomněli na čas. No přiběhla jsem kolem 15.00...a to se mi nestavalo,vzdy jsem chodila zavčasu. No ve dverich stal tatka a mamka..oba napul vyděšené výrazy a z části klid,že jsem doma v pořádku. Taťka však čapnul koště a jal se mě honit po celé zahradě. Běhal jen v čamblích- tak jsme u nás doma říkali nazouvákům. Utíkala jsem před ním a tlemila jsem se ( běžící padesatilety taťka v čamblích, otřepaných kraťasech,do půl těla,výraz masového vraha s očima na vrch hlavy..) jak jsem se tak tlemila a otacela se na nej, tak jsem zakopla o obrubník. Neustále jsem se smála. Taťka ke mě doběhl a začal mě mlátit tím koštětem. Mlátit ovšem není to správné slovo- vzdy se hruzostrasne napřáhl a pak hodne zpomalil,že se mě vlastně tím koštětem jen dotýkal. Maminka ze zaprazi klicela: "Hlavně ne přes hlavu,Fanoušku,nebo bude hloupá!" . Tatínkovi lezly z úst slova typu :" Ty jedno hovado nebeský, víš jakej jsme o tebe měli strach s maminkou! " takže vlastně jsem výprask nedostala, ale je to moje jediná zkušenost s "vypraskem" a s nadavkami.. nebyla ani jedna modřina,nic. Pak jsme na to často vzpomínali.

hodnocení

1x

Jak malý jsem měl dost redukovaný pud sebezáchovy. A tak jsem dodnes vděčný, že mne táta občas přehnul přes koleno a "nástrojem" zhotoveným z 300 ohmové anténní dvoulinky seřezal. A antény jsou dodnes moje láska ..

Na mé dcerky jsem ruku vztáhnout nemusel.

Ale tátovi jsem vděčný a s láskou vzpomínám i na to, jak jsem hrdě seděl na těch jelitech ..

martinos

A jak se na nich sedělo? :D Jeden spolužák vždy po výprasku ve škole poposedával :D

Škoda, že výprask se nedává dospělým, když něco vyvedou. Třeba vězňům nebo černým pasažérům. :-D Tím chci říct, že nejen děti si ho zaslouží. Dneska se výprask nesmí ani dávat, ne? Angelika taky dostala výprask. Přitom si ho ani nezasloužila. Jak jí tam v jednom díle bičovali a ještě jiné lidi.

hodnocení

1x

Jsem už starší ročník,pamatuji si,že jsme měli důtky i klepáč,ale výprasky jsem vytěsnila a opravdu si na žádný nevzpomínám.mamina

72mona3*
hodnocení

1x

Popravdě, si nepamatuju. Já byla vždy zaměřena spíš na ostatní, takže si pamatuju, jak jsem brečela, když dostala sestra*co* M.

hodnocení

1x
Já si pamatuju, jak mi máma vyhrožovala, že mi dá prsty do pepře. Ale už si nepamatuju proč.

Protože jste si je cucala. Nebo si kousala nehty. Mladší sestra si taky v dětství hryzala nehty a mamka jí vyhrožovala, že jí prsty potře slepičáky. ;) Jaga.

fkg
hodnocení

0x

petrv.: ještě že váš rodič nedostal mrtvici z toho rozčilení a lítosti. Ještě to pro vás tedy dopadlo dobře.

hodnocení

0x

Tak ten můj největší očekávaný výprask se v mých 7mi letech, jak si nestal. Na Vranově asi v roce 1966 na dovolené jsem řekl mamce něco ošklivého. Táta se hodně rozlítil. I dohonit po louce se mě snažil. Statečně jsem mu utekl, ale potom byl problém se po čase zase k našim přiblížit. Naštěstí tatík dost vychladl a jen na mě zasyčel. Omluv se mámě! V životě na mě nesáhnul. Asi ani neměl důvod. Mamka mě ,,mlátila,, utěrkou, když mě honila konečně utřít to nádobí. Hlavně, když jsem opakovaně řekl.,,Počkej,, .Muselo ji to deprimovat, když věděla, že mě to vůbec nevadilo.

felix
hodnocení

0x
Taky jsem nemohl sedět po svém největším výprasku dostal jsem jakousi kovovou tyčkou

youonlyliveonce*
hodnocení

0x

Môj posledný výprask od otca bol krátko pred tým ako sa naši rozviedli. Takže som mal asi nejakých 12 rokov.

Hrával som sa v našom rodinnom aute škoda 105, ktoré bolo odparkované vždy v garáži. Až v jednu dobu pri hraní. som si všimol, že nad volantom, kde bývavala nejaká krabička s kontrolkami, bola teraz urvaná a vysela na káblikoch pod volantom. Išiel som teda za otcom sa opýtať na to čo som zistil. Otec to vyhodnotil tak, že som to spôsobil ja. Tak vytiahol remeň z gaťí a dostal som ním výprask.

A od mamy. To už bolo par rokov neskôr (16) v čase dospievania , keď ma čapla opitého cestou na WC :D. Vtedy som dostal asi poslednú nakladačku od mamy a na to , že som bol totalne na mól, doteraz cítim jej rany po mojom hrbe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]