Nejste přihlášen/a.
Zdravím,,,patří mezi uzeniny i šunkový salám? nebo jen klobásy a pod.? díky
Řekl bych, že šuMkový salám není uzenina, protože neexistuje. A domnívám se, že jde o záměr tazatele a ne o překlep, protože se v dotazu vyskytuje hned dvakrát.
Mezi uzeniny se navíc řadí i výrobky, které procesem uzení neprošly. Příkladem může být klasická vařená šunka, která neprošla uzením. Pokud jím prošla, bývá u ní nebo za ní napsáno alespoň "zauzená".
Šunková saláma je aj nie je udenina. Záleži od postupu výroby.Ak sa dá do čreva a zaudí sa tak bude,no ak to dajú len do igelitu tak asi nie,hoci by tam pridali kulér aby to bolo cítiť po udení. Za socializmu si pamätám len udenú šunkovú salámu.Nevýhodou pre výrobcu a predajcu je,že udením sa stráca hmotnosť a následne aj schnutím.
Šunkový salám je uzenina (pokud nevěříte-zítra požádám syna o vysvětlení-aby Vám zde popsal výrobu ,nenjen šunkového sal.)-byť ne v pravém slova smyslu uzený ,Prostě doma udělaný by byl UZENÝ,průmyslově se o uzení dá dost polemizovat.
JInak mezi uzeniny patří i taliány,šunka a to všechny její varianty.uzená dušená i sušená!
Já si myslím, že všeobecně se vžil pro tyto výrobky název "uzenina". Jedná se o všechny salámy a klobásky. Opravdové uzení, které máte asi na mysli to vždycky není. Nejsem odborník, ale vím, že existují různé "soli" do kterých se maso nakládá, aby mělo tu příchuť. Také se tomu asi říká "trvanlivé" uzeniny nebo tak nějak. Prostě to není čerstvé maso, ale je nějakým způsobem ochuceno a zpracováno. A proč se ptáte? Možná, že kdybyste nám řekla proč Vás to zajímá, tak bychom mohli lépe odpovědět. Ale když si uvědomíte, že tento salám se prodává v regálech, kde se prodávají uzeniny, tak by měl patřit do kategorie "uzenin".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.