Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je ty paležájev

Od: kolla odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, co znamená ty paležájev?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
20.12.19 16:16
hodnocení

1x

Odpočíváš

dolga*

Odpočinek
rusky - отдых
bulharsky - отдих (bulharština nemá tvrdé y)
srbsky - почивај
polsky - odpocznij
slovensky - odpočinok
rumunsky - relaxare
latinsky - requiesque curarum
chorvatsky - opuštanje

Nepřišla jsem na to, jaký jazyk jste měl na mysli...zajímá mně to docela hodně.

полежaть [paležáť] - odpočinout si, na chvilku si lehnout (rusky)

dolga*

ra252 - včera 19:28

Ano, máte pravdu Vy, protože otázka je gramaticky špatně, na konci mělo být písmeno t a navíc je špatně i slovosled otázky...

Co je ty paležájev

dolga*
hodnocení

1x

Profesor Poležajev
Dvojice režisérů, Alexandr Zarchi a Josif Chejfic natočili drama, kde hlavním hrdinou je starý profesor (skvěle zahraný mladým Nikolajem Čerkasovem), který prožívá vnitřní drama inteligenta s širokým humanitním vzděláním, pro nějž revoluce není hned pochopitelná a přijatelná, ale později se postaví jednoznačně do jejich služeb.
csfd.cz/...

Ovšem, kdybychom to tak trochu vzali po česky, tak bychom mohli říci v tom bolševickém smyslu - obrácení Ferdyše Pištory, nebo jak se jmenoval...Jak se stal bolševikem člověk, který tuto filozofii nechápal...tedy onen profesor.

dolga*
hodnocení

0x

Alexandr Ivanovič Poležajev
osobnosti-kultury.cz/...

Nejdříve jsem si myslela, že jde o tohoto básníka, proto lidé chtějí přirovnáním naznačit, že druhý člověk umí skládat básně...Jako by někdo přirovnal někoho slovy, Ty jsi jak Puškin...Ale moc se mi to nezdá proto, že tak slavný básník to zase nebyl.

dolga1
hodnocení

0x

Pro tazatele :

ty paležájev - je špatně.

Má být i když psáno latinkou - ty paležájet - zmátlo mně to...nedošlo mi, že jste to špatně opsal nebo napsal, to je už jedno..

liska5

Ty paležáješ, on tóže paležájet, no ja pajdú.../=variace na téma/

kolla
hodnocení

Ajo mě to říká otec protože se valím doma s narazenou páteří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]