Nejste přihlášen/a.
Odpočinek
rusky - отдых
bulharsky - отдих (bulharština nemá tvrdé y)
srbsky - почивај
polsky - odpocznij
slovensky - odpočinok
rumunsky - relaxare
latinsky - requiesque curarum
chorvatsky - opuštanje
Nepřišla jsem na to, jaký jazyk jste měl na mysli...zajímá mně to docela hodně.
Profesor Poležajev
Dvojice režisérů, Alexandr Zarchi a Josif Chejfic natočili drama, kde hlavním hrdinou je starý profesor (skvěle zahraný mladým Nikolajem Čerkasovem), který prožívá vnitřní drama inteligenta s širokým humanitním vzděláním, pro nějž revoluce není hned pochopitelná a přijatelná, ale později se postaví jednoznačně do jejich služeb.
csfd.cz/...
Ovšem, kdybychom to tak trochu vzali po česky, tak bychom mohli říci v tom bolševickém smyslu - obrácení Ferdyše Pištory, nebo jak se jmenoval...Jak se stal bolševikem člověk, který tuto filozofii nechápal...tedy onen profesor.
Alexandr Ivanovič Poležajev
osobnosti-kultury.cz/...
Nejdříve jsem si myslela, že jde o tohoto básníka, proto lidé chtějí přirovnáním naznačit, že druhý člověk umí skládat básně...Jako by někdo přirovnal někoho slovy, Ty jsi jak Puškin...Ale moc se mi to nezdá proto, že tak slavný básník to zase nebyl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.