Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárky na poslední chvíli

Od: joseff* odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
zajímala by mne jedna otázka: Proč většina lidí kupuje vánoční dárky na poslední chvíli? To kupují i dárky na narozeniny, svátek a výročí na poslední chvíli?
Ušetřete si nervy lidi to Vám za to přeci nestojí.
Josef

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lee*
hodnocení

3x
Já třeba neumím sulcovat dárek měsíce ve skříni - dala bych jej dřív
Já když kupuji dárky o pár měsíců dřív, tak pak zapomenu, že jsem je kupovala. Takže už to nedělám. Včera jsem dokupovala dárky a mám klid, co se dárků týče. Jinak je v Praze všude lidí a klid tam moc není. Proto bych na trhy na Staromák už ani nešla.
Docela závidím těm, co bydlí jinde než v Praze a okolí. Nemají tolik lidí tam. A to se tu staví spoustu nových baráků a bytů. Takže opět tu bude další přírůstek přistěhovalců a cizinců, které rádi uvítáme.

hodnocení

2x

Poslední dárky vyzvedávám v zásilkovně zítra. Nemyslím si že by to byly nějaké nervy. Dárky totiž nesháním, nehoním se, ale objednávám na internetu.

dolga*

Máte pravdu - bod.

Také si až na boty, které si musím vyzkoušet, kupuju všechno na netu. A dokonce uvažuji o nákupech potravin. Ale zatím si můžu nakoupit, tak ale možná později. Jde o to, že dnes v obchodech nemůžou mít všechno, na netu je hodně zboží, je tam velký výběr, takže bych v obchodě moc nepochodila, spíše pochodím virtuálně, podobného názoru jste asi i Vy. :)

hodnocení

1x

Většina lidí je hloupé stádo, která se plácá životem sem a tam. A s těmi dárky je to zrovna tak. Prostě většina lidí nepřekoná svou lenost, aby se zabývala věcmi, které jsou tak stráááášně daleko.

dolga*

Pravda je, že dnes lidé kupují hodně dárky elektronického charakteru. A co bych koupila v unoru s tím, že je to vánoční dárek, tak v listopadu už je to zastaralé a jsou nové, někdy i levnější verze. Technika jde opravdu mílovými kroky dopředu..A dětem dnes nestačí knížka, mnoho z nich ani nečte, takže i z této stránky je třeba se na to dívat. Takže chápu, že někdo hledá dárky až v prosinci, chce darovat překvapení třeba, nové, ne zastaralé.., co je už často ve výprodeji. Proto nemyslím, že by lidé byli jako stádo, ale chtějí jen víc udělat radosti.

motak
hodnocení

1x
a neni to jedno, kdy se kupuji?
Navic jak v praci- deadline je termin, kdy se na projektu zacina pracovat...
dolga*

Myslím, že to opravdu není jedno. Spíše je lépe na dárky šetřit celý rok, po několika stokorunách a pak během dne bych nakoupila v prosinci na internetu, nechala přivézt a je vyřešeno. V době internetu to už není o stresu, o shánění, ale jen o otázku, na jaké dárky mám peníze.

vilik*
hodnocení

1x
Nevím jak většina, ale já nakupuji později proto, protože mě ještě dodatečně něco může napadnout a mohu pak vše vzít za jedno poštovné. Mnohokrát samotný obdarovaný neví, co by chtěl, a na poslední chvíli si to uvědomí a řekne si. Nebo se zboží může i v rámci nějaké akce zlevnit.
Ovšem mám vysledováno, že okolo prvního týdne v prosinci a později se ceny trochu zvedají. Takže se snažím většinu dárků nakoupit na přelomu listopadu a prosince, v Číně tak o měsíc dříve.
Zajímavé ovšem je, když nakoupím více věcí najednou a některé jsou poškozené nebo neúplné. Mám zkušenost, že v takovém případě se zboží do Vánoc nedočkám, protože reklamační řízení je velmi zdlouhavé. Legrační je, že například letos reklamuji věc u jednoho z největších eshopů u nás, věc za cca 150 korun. Přes týden si se mnou dopisuje zástupce společnosti, že je mu líto mého problému, že má snahu vše řešit, a přitom jeho mzda je již při takovém dopisování vyšší, než by byla ztráta obchodu v případě, že mi zboží prostě na pobočce vymění. Naštěstí s tímto již počítám, bavím se tím a případně, když to fakt chci, dokoupím jinde.
Další skutečnost, proč nakupuji vědomě později, že nemám rád skladování věcí doma, protože buď zapomenu, co jsem vůbec koupil a kam jsem to poschovával, nebo to najde budoucí obdarovaný.

hodnocení

1x

Ono to není jednoduché, nakoupit s předstihem. Protože to nabourávají svátky a narozeniny. Když máte doma třeba Jitku, Báru, Simonu, Danu, nebo mají děti narozeniny v listopadu, prosinci, pak dárky vytaháte k těmto příležitostem a zase nemáte nic. Je to tak. A pak nezbývá, než znovu nakupovat na poslední chvíli. Jaga.

lidus*
hodnocení

1x

Objednávám na eschopech a vždy průběžně, pak příjdou vnučky a já mám radost když mají radost a tak co mám jim dám a zase objednávám, tak od listopadu už se mi daří dárky schovat na Vánoce.

jezevec*
hodnocení

1x

Přesně můj případ. U mě je to tím, že vždycky čekám, že uvidím někde něco ještě lepšího...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]