Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vás působí?

Od: mona* odpovědí: 37 změna:

doplněno 17.12.19 18:18: Bohužel nejde vložit foto ..
doplněno 17.12.19 18:26: Na denním světle asi bude vypadat jinak

Jak na vás působí?

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Panák si ulevuje za keřem.

idanova*

Zdravím. @pckop e přesné *palec2*Ida

jezevec*
hodnocení

3x

Nazval bych to "Cítím žhavo v pytli, neb mi koule chytly..."

:-D. Mně připadá, jako kdyby byl za tím lotosem nějaký úchyl a čekal na svou oběť.:-D a ta postava je nedobře namalovaná, taková odfláklá. Jofa nám to zvětšil.
jezevec*

No tak to nazveme "Co budu dělat? Už to vím! Leštit si candáta za křovím! " :-D

liska5
19.12.19 21:47

*haha*

Jezevec, :-D. Vy se určitě věnujte rýmování, protože Vy, na rozdíl od "mony", podle mne uspějete rychle. Fakt dobrý...

etana*
hodnocení

2x

Bohužel šlo foto vložit.

hodnocení

2x

Už to zde bylo zmiňováno, přesto zopakuji, že malba představuje Buddhu sedícího za (nad) lotosovým květem. Toto téma v minulosti bylo a jistě ještě bude výtvarně zpracováno nesčíslněkrát. Ověřit to můžeme po zadání slov Buddha a lotosový květ.

Tazatelčina malba je velmi amatérská. Tazatelka přiznává začátečnictví. Jistě ještě nějakou dobu potrvá, než se dostaví malířská řemeslná zručnost. Doporučila bych také, aby se držela spíše jednoho tématu. Od hravých medvědů k meditativnímu Buddhovi je veliký skok. Dobrý výtvarník má své téma zvládnuto i v hlavě - myšlenkově. Umí se "ponořit" do krajiny, do mikrosvěta, do snů... I čáry a barevné skvrny mohou mít v moderním malířství svůj řád.

Tazatelko, nezáviďte kladné hodnocení u jiných obrázků, také nepříliš povedených. Někdo viděl pár obrazů od Miróa, Kandinského a jiných a nyní se "inspiruje". Vy si malujte pro radost a netrapte se se kritikou. Kritika je oprávněná, ale radost z vlastní tvorby je přece něco jiného!

hodnocení

1x

Nelíbí a sice vůbec. Vadí mi ty odstíny oranžové a do toho barevně hodně odlišný a tvrdý ten fialový květ. Ale každý člověk má jiný vkus. Mně se podobné malůvky nelíbí. Pokud jste to někomu koupila k Vánocům, uvidíte sama, jak moc bude nadšený. Já bych nebyla. Jaga.

hodnocení

0x

No tak v tom případě je těžké očekávat odpověď.

klera*
hodnocení

0x
Počítám, že jste dělala i ty předchozí obrázky, co tu nedávno byly...být váma, vykašlala bych se na kresby v popředí jako třeba medvídci nebo tady ten keř (marihuana?). Moc vám to nejde...působí to amatérsky a ten medvídek předtím s tou nahou ženou byla vyloženě hrůza. Co se mi líbí je to pozadí...na to míchání barev nejspíš máte cit. Možná kdyby tady byla navíc jenom ta postava, působilo by to taky dobře.

liska5
hodnocení

0x

Malý budha sedí v lotosovém květu v poledním žáru na poušti.

Ilustrace do kamasutry pro děti.*smich*

michalverner
hodnocení

0x

Obrys sedící opice v kruzích ve mě vyvolává pocit strachu.Strachu z toho že by mě snad někdo mohl nutit něco takového mít-nedej bože zaplatit.Obdivuji odvahu lidí co vezmou štětec,udělají změť barev a nestydí se na to podepsat a ještě to zveřejnit.To že někoho baví malovat ještě neznamená že to umí nebo že by to měl dělat-nebo se tím živit.Je smutné že bez "návodu" člověk neví co to vlastně je.Takto malovali v jeskyních neandrtálci ale ty omlouvala menší mozkovna ale na druhou stranu zas bylo poznat že se jedná např. o medvěda.

mona*
hodnocení

A tohle se vám jako líbí ...? Jen že se s toho to druhu může ..každej ***
Jak na vás působí? #2
nov

Nelíbí se mi vaše, ani tento a vím docela jistě, že z tohoto se ... Proč se cítíte tak dotčená? Když se vám nelíbí kritika, nic sem ze svých výtvorů nezveřejňujte. Jak prosté.

mona*
hodnocení

Že na fb ..sledují ty abstraktní mazaniny..a vím kolik kdo má fanoušků..tak proto jako nevím co na tom kdo má

Patrně je namalován posed lotosového květu. Ale není to hezké..pardon škoda plátna,,zkoušejte si něco jiného třeba krajinky,,tam se dá něco zamaskovat i když...

michalverner

Ne,ani ty ostatní se mi nelíbí a podle mě na ně sedí to co jsem napsal.

pavelpavel*

To už je lepší, než ty terče na každém obrázku.

hodnocení

0x

Jsou to mazaniny. Co takhle zátiší, nebo krajinu.

mona*
hodnocení

Tahle malířka má okolo 400 fanoušků..
Jak na vás působí? #3

Dnes se za malíře vydává kdekdo. Chybí soudnost. Takové nicneříkající mazaniny dokáže udělat malé dítě. Až budu chtít vidět pěkný obraz od malíře, tak zajdu do galerie, kde jsou opravdové obrazy. Nebo navštívím nějaké zámecké expozice.

hodnocení

0x
Mně se to líbí. Je to uklidňující obrázek.
doplněno 18.12.19 09:01: Tady každý kritizuje. Zajímalo by mne, jak by to namalovali oni.
doplněno 18.12.19 09:07: Zavináč hezky maluje. Líbí se mi ten Lotus. :)
mona*
hodnocení

Děkuji..začínám a každý musel..
michalverner

Můžete mi objasnit souvislost kritiky s tím jak maluje kritik?

Můžu, ale nemusím. :)
michalverner

To jsem tedy čekal chytřejší odpověď.

Je pravda, že každému se líbí něco jiného. Tak jako každému chutná něco jiného. Michalverner, co tím chcete říct? Máte nějaký problém?
michalverner
nick...mám problém s tím co jste napsal..."Zajímalo by mne, jak by to namalovali oni."Čekal jsem vysvětlení této nesmyslné věty a místo toho píšete že vysvětlit můžete ale nemusíte.To rovnou napište že nevíte.

pek
hodnocení

0x

Obrázek by byl podle mne hezčí, kdyby za tím keříkem seděla mladá dívka s dlouhými, nádhernými vlasy. Jinak se mi obraz líbí.

jofa*
hodnocení

0x

S dovolením.

doplněno 18.12.19 10:40:

V našem menším městě každoročně vystavují amatérští výtvarníci a tento druh malby je v širokém zastoupení. Určitě by jste se na výstavě se svým obrázkem neztratila. Někomu líbí, jinému nikoliv.

Jak na vás působí? #4
pavelpavel*

Zase terč. *vtip*

vilik*
hodnocení

0x
Každý někdy začínal a já sám bych to samozřejmě takto nemaloval. Ovšem přesto si myslím, že obrázek není pěkný. Líbí se mi více pozadí. Líbí se mi výběr barevného podání, i když oranžová koule na žlutém podkladě by sama o sobě mohla být tím ústředním tématem. Nelíbí se mi současný ústřední motiv, připomíná mi masturbujícího pána při defektaci za neskutečným fialovým něčím.
Jistě po vás nikdo nechce, abyste malovala jako Van Gogh vincentvangogh.org/... ale tohle, i kdyby se to líbilo milionu maminkám na Facebooku, které dají like každé blbině, jen když je to roztomilé, barevné, ručně vyráběné, bych si doma prostě nepověsil.
Doma máme pověšeno několik obrázků, tento styl se kdysi líbil manželce natolik, že si dokonce koupila něco na tento způsob, ovšem je to jen jako doplněk ve stejném barevném designu jako gauč, nad kterým visí, a je méně konkrétní.
Zbytek obrazové výzdoby už naštěstí tvoří jiná dílka, malby i fotografie, nechci ani snad říct hodnotnější, přesto se mi líbí víc.
doplněno 18.12.19 11:31: Jiný odkaz fr.m.wikipedia.org/...

skeptic
hodnocení

0x

Obrázek bych pojmenoval Výheň. Působí extrémně teple, nikoliv ovšem ve smyslu orientace Václava Moravce.

hodnocení

0x

Doporučuju zajít někam do galerie my nekulturní jedinci to neoceníme

maxipes
hodnocení

0x

Hlavně, že se to líbí vám a máte z toho radost. Podívejte se jak maloval Gott, taky pro radost, mě se to teda nelíbí a vidíte lidi to koupí za miliony a chlubí se s tím, pochybuji, že se jim to líbí. Je to hrozně ošidné, každý má jiný vkus

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]