Ahoj, mám takový menší dotaz... Je mi 14 a měřím 145cm myslíte že je to normální? Jako chtěla bych mít 130cm ale musím se spokojit s tím jaká jsem... ...bohužel... Děkuji moc za každou odpověď
Normální výška ve 14 letech je - pokud vím, někde nad 160cm. Takže 145 je spíše dost pod průměr- což ovšem nemusí nic znamenat, ne každá má v dospělosti výšku basketbalisty.
Ale vůbec nepobíram to, proč toužíte po 130 cm? Má to nějaký racionální důvod, nebo jde o rozmar?
Tak to je ta potíž s výškama. Někdo a je nás nejvíce by chtěli být o něco vyšší. Někteří co jsou hodně vysocí by brali výšku pod 195cm. A ten případ, co tu o něm píšeš ty, je asi zase hooodně řídký. Možná jsi i jedna z hodně mála.
Ber to tak, jak ti to příroda nadělí. To bude nejlepší. Vlastně, můžeš kámošce poradit, že když jde s tebou, tak ať si vezme botky s vyšším kramflekem. Já, při mých 178cm jsem někdy taky nosil polobotky s 5-7cm podpatkama. V roce 1976+.
Dneska jsem jel v Liberci tramvají. Tenkrát nás nebylo moc, co jsme se dívali těm všem mrňousům nad hlavami po vagonu.
Dneska, po těch 40 letech, je těch dlouhánů v téhle výškové hladině podstatně více. Děvenko, i když se říká, že co je malé, to je hezké. Neboj, hezká budeš, i když budeš vyšší.
145 je málo. Měla by jsi mít víc. Ale neboj, ještě vyrosteš. Ovšem rozhodně nebudeš mít 130. Můžeme o tom vést spory, můžeme i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
Ahoj, samozřejmě je to normální do cca. 16 až 18 let můžeš ještě vyrůst pak už ne a ve tvém případě se to už bude měnit minimálně a jestli vůbec. Já mám 192cm, obuv 45,5 až 46 cm. Nevadí mi výška, ale spíš, že boty je těžké sehnat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.