Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu nastoupit do vlaku bez jízdenky?

Od: kome odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
mám na Vás takový dotaz zítra 15.12.2019 se mění jízdní řády a taky v některých krajích přestávají platit jízdní doklady ČD. Pravidelně cestuji z Ostravy do Kroměříže a od zítřka budou na této trase jezdit dva dopravci: RegioJet (Ostrava - Kojetín) a České dráhy (Kojetín - Kroměříž). Jelikož z Kojetína do Kroměříže nelze zakoupit jízdenka přes net, a čas na přestup v Kojetíně je velmi krátký (navíc když tam bude jezdit RegioJet musím mít dvě jízdenky) tak nevím zda bych stihl čekat u jedné přepážky plných dalších cestujících. Myslíte, že bych mohl nastoupit do vlaku ČD a jízdenku si zakoupit u průvodčího i když je ve stanici otevřená přepážka bez přirážky?
Děkuji moc za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Já bych obě dvě jízdenky koupila v Ostravě. Jednu pro uvedený úsek u kasy RJ a druhou pro další úsek u kasy ČD.

Toto považuji za velmi dobrou radu. Vzpomněla jsem si, že jsem se na něco podobného kdysi na cd.cz ptala a opravdu jsem se dozvěděla, že je možné jízdenku odněkud koupit úplně jinde.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Pokud vím tak to šlo. Raději ale zagoogluj jestli to stále platí.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, u ČD to vždy šlo (a snad stále jde), ale bude to s přirážkou (bez přirážky by musela být pokladna v nástupní stanici buď uzavřená nebo by ve stanici nebyla vůbec). Připravte si hotovost (platba kartou je nejistá). Zdravím!

doplněno 14.12.19 10:08:

kome - tak to už je Váš problém.

kome
hodnocení

Nechci platit přirážku za to, že někdo vymyslí krajskou jízdenku bez možnosti koupě přes internet v dnešní době.

hodnocení

0x

Ptejte se přímo Českých drah. Na stránkách cd.cz najdete telefonní číslo i mailovou adresu informací. Osobně mám s problematickými dotazy dobrou zkušenost. Sice se třeba nedozvím to, co by se mi líbilo, ale dozvím se to do pár minut.

hodnocení

0x

Informuj se na info@cd.cz já už se tam ptala na řadu věcí a odpovídají rychle

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]