Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teorie o pachu a partnerovi

Od: perlenka odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

nejde o radu, jen je to taková debata. Dnes v biologii jsme si řekli, že každý člověk má bez všelijakých voňavek svůj pach. Partnera si občas bezvědomě vybíráme i podle pachu. Pokud nám někdo voní v jeho normální podobě (opět bez voňavek atd.), je pro nás přitažlivý a ideální partner (jakékoli pohlaví)

Co si o tom myslíte?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vědci říkají, že je to podmíněno (zjednodušeně) určitým genem - čím je odlišnější od našeho, tím je partner/ka "voňavější". Má tím být vyloučeno rozmnožování po příbuzenské linii.

hodnocení

1x
To je zcela vědecky podložená věc.
Takže ano, je to pravda.
Ale nejde o ideálního partnera obecně, nýbrž po stránce genetické, s nímž máte největší pravděpodobnost mít zdravé potomky.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jako muž jsem si nikdy nevybíral protějšek bezvědomě (vždy za plného vědomí) a pohlaví jsem rozeznával zcela jasně a vždy (zkrátka, musela to být žena). Jinak si myslím, že toto (vůně či zápach čistého těla) řeší snad jen ženy - muž, když mu jde o chtíč, tak to překoná. Zdravím!

hodnocení

1x

Myslím si, že je to podvědomí a ne bezvědomí. :-D Ale co je na tom pravdy, to teda nedokáži zodpovědně posoudit. Já mám ráda vůni a nevadí mi vůbec příjemný parfém u muže. Rozhodně lepší, než pach nemytého těla. Z toho bych opravdu mohla upadnout do bezvědomí...;)

hodnocení

0x

Myslím, že ano. Když mi někdo nevoní, nevyhledávám ho.

zena*
hodnocení

0x
No jasně, musí mi vonět, aby mě přitahoval, jeho kůže a dotyky jsou důležité :)

hodnocení

0x

Je to pravda...

I lidé mají své vlastní feromony.

smode*
hodnocení

0x
Hezký večer. Podle mnoha výzkumů to není teorie ale ryzí praxe. Čím odlišnější DNA, tím protějšek více voní a naopak. Známý je i typický problém žen beroucích hormonální antikoncepci které si pak vybírají zcela odlišné muže než ty které si vybírají pokud antikoncepci neberou (takoví muži se k nim samozřejmě hodí daleko více). Mnohé testy ukazují že nejde jen o vůni/pach, ale i o to jak muž vypadá. Třeba můj spolužák se se svou nynější manželkou seznámil v době kdy HA brala, nyní nebere (resp. používají jinou než hormonální) a je z toho sama docela "na větvi" - on samozřejmě následně taky.

hodnocení

0x
Je to podobné jako u zvířat. Ale neznamená to, že voňavý partner je ten pravý. Vonět vám může i ten nepravý. A naopak ten pravý, který jinak vyhovuje, moc vonět nemusí. Voňavý partner může být nespolehlivý, děvkař. Takže jen na to, jestli voní, bych nekoukala.
doplněno 06.12.19 06:38: K čemu by byl voňavý krásný chlap, když by to byl lhář a nebyl hodný?
doplněno 06.12.19 06:45: On taky existuje muž voňavý, hodný, pěkný, spolehlivý, pravdomluvný, zodpovědný, věrný. Vše v jednom? Člověk musí slevit z požadavků, jinak bude sám. A každý si nemůže dovolit hledat 100 let ideálního partnera :-D.
smode*
Napsala jste to přesně a díky tomu že je lhář (např. naslibuje hory doly - speciálně na sliby slyší ohromné procento žen), nespolehlivý (např. na antikoncepci kašle) a hlavně děvkař (co nejvyšší počet jakýchkoliv sex. partnerek) který voní (ideální DNA) tak je v přírodě naprosto ideálním samcem u kterého je pravděpodobnost dalšího potomstva nejvyšší. Příroda cílí čistě na další děti, zda jsou partneři spolehliví nebo hodní ji nezajímá ani z rychlíku :)
06.12.19 15:46
Smode :-D

dolga*
hodnocení

0x

No já na vzájemnou ne/přitažlivost přes vůni těla naprosto věřím...

Kdysi jsem v práci pracovala s jedním kolegou, který se koupal za pomoci mýdla s jelenem na praní. On se často vrtal v motorech a soudil, že pořádně se umýt lze jen za pomoci tohoto mýdla a solviny na ruce. Bylo to strašné, několikrát jsem mu naznačila, že by si měl koupit normální mýdlo, nic. Celé dva roky, co tam pracoval, se nezměnil a byl vždycky sám. Myslím, že důvod znám, ale on říkal, že na holky nemá čas...přitom byl pohledný, hodný, ale ten odér kolem něj...*zmateny*

A nedal si říct a nedal.. Takoví jsou chlapi. Kdyby dal na Vaši radu, třeba by sám nezůstal. Oni smrdí někdy i ženy. Nedávno jsem jela v buse, přede mnou seděl pár Rusů a smrděli. Hlavně, že byli značkově oblečení.

a nebo možná sám chtěl zůstat..proto si chtěl smrdět :)

nikita
hodnocení

0x
Pozvala jsem si domů hodinového manžela, aby opravil vše, co bylo třeba. Po 2 hodinách jsem věděla, že to bude nádherný. Vrátil se za pár dní a promilovali jsme 3 dny. Asi jsme si oba voneli, vůbec jsme se neznali a já na něj nikdy až do konce svýho života nezapomenu. Z jeho rodinných důvodu není možné ve vztahu pokračovat.
berger*

Jedna paní si pozvala dva dny před vánoci hodinovýho manžela. Udělal práci, odešel, večer se stavil na kafe. Potom přišel na štědrák, odešel po silvestru. V půlce ledna už spolu bydleli, v březnu koupili barák. Jsme spolu osmý (?) rok...*ua*

pb®
hodnocení

0x
Věřím tomu. Můj manžel se mi líbil vlastně odjakživa a nesmrdí mi ani spocený. Vlastně dost často při dávání prádla do pračky podvědomě přičichnu k jeho z práce propocenému tričku. Antiperspiranty skoro nepoužívá. Syny máme hezké a zdravé na první pokus. V posteli společné orgasmy spíše pravidlem, než výjimkou co je jen ve filmech. Vůbec není dokonalý a často mě vytáčí, ale chemie a přitažlivost funguje i po 18 letech a v mnoha věcech ideální partner pro mě je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]