Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teorie o pachu a partnerovi

Od: perlenka odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

nejde o radu, jen je to taková debata. Dnes v biologii jsme si řekli, že každý člověk má bez všelijakých voňavek svůj pach. Partnera si občas bezvědomě vybíráme i podle pachu. Pokud nám někdo voní v jeho normální podobě (opět bez voňavek atd.), je pro nás přitažlivý a ideální partner (jakékoli pohlaví)

Co si o tom myslíte?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vědci říkají, že je to podmíněno (zjednodušeně) určitým genem - čím je odlišnější od našeho, tím je partner/ka "voňavější". Má tím být vyloučeno rozmnožování po příbuzenské linii.

hodnocení

1x
To je zcela vědecky podložená věc.
Takže ano, je to pravda.
Ale nejde o ideálního partnera obecně, nýbrž po stránce genetické, s nímž máte největší pravděpodobnost mít zdravé potomky.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jako muž jsem si nikdy nevybíral protějšek bezvědomě (vždy za plného vědomí) a pohlaví jsem rozeznával zcela jasně a vždy (zkrátka, musela to být žena). Jinak si myslím, že toto (vůně či zápach čistého těla) řeší snad jen ženy - muž, když mu jde o chtíč, tak to překoná. Zdravím!

hodnocení

1x

Myslím si, že je to podvědomí a ne bezvědomí. :-D Ale co je na tom pravdy, to teda nedokáži zodpovědně posoudit. Já mám ráda vůni a nevadí mi vůbec příjemný parfém u muže. Rozhodně lepší, než pach nemytého těla. Z toho bych opravdu mohla upadnout do bezvědomí...;)

hodnocení

0x

Myslím, že ano. Když mi někdo nevoní, nevyhledávám ho.

zena*
hodnocení

0x
No jasně, musí mi vonět, aby mě přitahoval, jeho kůže a dotyky jsou důležité :)

hodnocení

0x

Je to pravda...

I lidé mají své vlastní feromony.

smode*
hodnocení

0x
Hezký večer. Podle mnoha výzkumů to není teorie ale ryzí praxe. Čím odlišnější DNA, tím protějšek více voní a naopak. Známý je i typický problém žen beroucích hormonální antikoncepci které si pak vybírají zcela odlišné muže než ty které si vybírají pokud antikoncepci neberou (takoví muži se k nim samozřejmě hodí daleko více). Mnohé testy ukazují že nejde jen o vůni/pach, ale i o to jak muž vypadá. Třeba můj spolužák se se svou nynější manželkou seznámil v době kdy HA brala, nyní nebere (resp. používají jinou než hormonální) a je z toho sama docela "na větvi" - on samozřejmě následně taky.

hodnocení

0x
Je to podobné jako u zvířat. Ale neznamená to, že voňavý partner je ten pravý. Vonět vám může i ten nepravý. A naopak ten pravý, který jinak vyhovuje, moc vonět nemusí. Voňavý partner může být nespolehlivý, děvkař. Takže jen na to, jestli voní, bych nekoukala.
doplněno 06.12.19 06:38: K čemu by byl voňavý krásný chlap, když by to byl lhář a nebyl hodný?
doplněno 06.12.19 06:45: On taky existuje muž voňavý, hodný, pěkný, spolehlivý, pravdomluvný, zodpovědný, věrný. Vše v jednom? Člověk musí slevit z požadavků, jinak bude sám. A každý si nemůže dovolit hledat 100 let ideálního partnera :-D.
smode*
Napsala jste to přesně a díky tomu že je lhář (např. naslibuje hory doly - speciálně na sliby slyší ohromné procento žen), nespolehlivý (např. na antikoncepci kašle) a hlavně děvkař (co nejvyšší počet jakýchkoliv sex. partnerek) který voní (ideální DNA) tak je v přírodě naprosto ideálním samcem u kterého je pravděpodobnost dalšího potomstva nejvyšší. Příroda cílí čistě na další děti, zda jsou partneři spolehliví nebo hodní ji nezajímá ani z rychlíku :)
06.12.19 15:46
Smode :-D

dolga*
hodnocení

0x

No já na vzájemnou ne/přitažlivost přes vůni těla naprosto věřím...

Kdysi jsem v práci pracovala s jedním kolegou, který se koupal za pomoci mýdla s jelenem na praní. On se často vrtal v motorech a soudil, že pořádně se umýt lze jen za pomoci tohoto mýdla a solviny na ruce. Bylo to strašné, několikrát jsem mu naznačila, že by si měl koupit normální mýdlo, nic. Celé dva roky, co tam pracoval, se nezměnil a byl vždycky sám. Myslím, že důvod znám, ale on říkal, že na holky nemá čas...přitom byl pohledný, hodný, ale ten odér kolem něj...*zmateny*

A nedal si říct a nedal.. Takoví jsou chlapi. Kdyby dal na Vaši radu, třeba by sám nezůstal. Oni smrdí někdy i ženy. Nedávno jsem jela v buse, přede mnou seděl pár Rusů a smrděli. Hlavně, že byli značkově oblečení.

a nebo možná sám chtěl zůstat..proto si chtěl smrdět :)

nikita
hodnocení

0x
Pozvala jsem si domů hodinového manžela, aby opravil vše, co bylo třeba. Po 2 hodinách jsem věděla, že to bude nádherný. Vrátil se za pár dní a promilovali jsme 3 dny. Asi jsme si oba voneli, vůbec jsme se neznali a já na něj nikdy až do konce svýho života nezapomenu. Z jeho rodinných důvodu není možné ve vztahu pokračovat.

Jedna paní si pozvala dva dny před vánoci hodinovýho manžela. Udělal práci, odešel, večer se stavil na kafe. Potom přišel na štědrák, odešel po silvestru. V půlce ledna už spolu bydleli, v březnu koupili barák. Jsme spolu osmý (?) rok...*ua*

pb®
hodnocení

0x
Věřím tomu. Můj manžel se mi líbil vlastně odjakživa a nesmrdí mi ani spocený. Vlastně dost často při dávání prádla do pračky podvědomě přičichnu k jeho z práce propocenému tričku. Antiperspiranty skoro nepoužívá. Syny máme hezké a zdravé na první pokus. V posteli společné orgasmy spíše pravidlem, než výjimkou co je jen ve filmech. Vůbec není dokonalý a často mě vytáčí, ale chemie a přitažlivost funguje i po 18 letech a v mnoha věcech ideální partner pro mě je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]