Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co oslavujeme?

Od: technikjirik* odpovědí: 17 změna:

Jedna diskuse o oslavách mě přivedla na myšlenku odporu vůči teroru, datumy a oslavami.

Co kdo slavíte? Dnes, zítra pozítří, každý den...

Dnes je 15.3. a někdo slaví, nebo vzpomíná na okupaci... nostalgicky asi... pak tu někdo oslavil 1/2výročí..sympaticky...

Tak přemýšlím co oslavím já...

Dnes slavím a oslavuju událost, že jsem se s nikým nemusel hádat a se všemi lidmi, které jsem dnes potkal, jsem našel nakonec shodu...To je pro mě velký den... gratuluju Jiříku*hej*

Taky oslavuju první souvislý pohádkový příběh odvykládaný mým synem Vojtíkem... Velká událost v životě mladého, tříletého muže, když skoro uspí tátu svou pohádkou samostatně vymyšlenou...

Třeba to jsou ona drobná vátězství pro která se umíralo před sedmdesáti lety...aby dnes mohl jiřík a jeho syn prožívat krásný večer, plný smíchu a radosti...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
15.03.10 21:47
hodnocení

0x

*pivo*

jirbar*
hodnocení

0x

Je to pěkné přání.

To samé bych, ale chtěl popřát těm co nad nimi hrozí meč exekutora jen proto, že v dobré víře chtěli pomoci někomu jinému, či podlehli masáži sdělovacích prostředků.

Dále všem těm co jim hrozí vyhazov z bytu jen proto, že se dostali do problémů které kolikrát sami ani nezavinili.

Nesmím zapomenout ani na ty co odkládají novorozence do baby boxů jen proto že by je neuživili.

Předpokládám, že za toto se před sedmdesáti lety neumíralo.

technikjirik*
hodnocení

Myslím, že máte naprostou pravdu Jirbar. To jistě nikdo nechtěl a jen málokdo chce. A proto v té hnusotě a humusu nacházejme to hezké. Proč si nechat otrávit život negativismem? Ano jsou tu problémy a ty se musí řešit, jsou tu protivenství lakomců a bezohledných lumpů, ale také jsou tu hezké věci.

Cituji:"Umění života spočívá ve schopnosti radovat se z maličkých radostí a snášet velké starosti." konec citátu.

Pak je ten život jaksi snadnější, když vidím sklenici zpoloviny plnou, nežli poloprázdnou.

jirbar*

Dovolím si přidat jednu poznámku, ale názor ať si každý udělá sám. Bohužel si nepamatuji jméno toho anglického letce, ale ten v takovém vzpomínkovém pořadu, pronesl toto. Budu parafrázovat.

"Kdybych věděl, jak na to dneska koukám, za co jsem tenkrát nasazoval svůj život, tak bych si nejraději prsty urazil."

technikjirik*
hodnocení

V tom případě si říkám "chvála Stvořiteli, že patent na potopu světa si nechal pro sebe"... v rukou člověka tak nakrknutého jako jste Vy Jirbare, by to mohlo mít zničující účinky... předpokládám že Novodobý Noe by na Archu asi neměl čas..

jirbar*

Já nejsem vůbec nakrknutý. Mne víc potěší první rozkvetlá bledule, než Jaguár v garáži.

Ale držím se Jana Wericha, který říkal a opět parafrázuji. "Hloupost či blbost je nezničitelná, přesto se proti ní musí pořád bojovat".

Totéž je boj proti tomu hnusu a humusu který produkují především všichni ti, kterým jsme to MY VŠICHNI umožnili.

technikjirik*
hodnocení

A také za to My všichni..včetně Vás musíme vzít zodpovědnost. Proto je povinností každého z nás vychovávat své děti tak, aby správně pochopili, že demokracie nejsou peníze a nedostatek peněz není diskriminace, že jak si kdo ustele tak si také lehne..

Cituji: "Svaté město padlo, protože každý konal svou povinnost. Svaté město padlo, protože každý konal jen svou povinnost". Konec citace.

Kdybych dnes musel zemřít zbraní okupanta a měl čas na jedinou myšlenku, bylo by to přání, aby se mí blízcí měli líp. A až bych se z náruče stvořitele díval dolů na svět a viděl mezi miliony nečistých sviní jednu jedinou perlu, pak bych si řekl, že ta smrt nebyla zbytečná.

Ale dnes oslavujeme život a životní úspěchy a štěstí. Otevřete si láhev dobrého vína, mějte pohodu,abyste měl ráno úsměv pro každého.

pu®

Málo informací o citátu a vytrženo z kontextu. Za co bojoval? To může být bráno i tak, že bojoval za svobodu zemí, nad nimiž létal (třeba ČSR), a ony pak skončily, jak skončily... - to bych se pod to podepsala. A anglický letec, tedy člen RAF, že by toto říkal o své zemi? To mi připadá téměř vyloučeno.. Můj táta byl za své smýšlení nucen nedobrovolně pracovat xy let v dole (ale chválabohu ho alespoň nezavřeli), přestože původně studoval jadernou fyziku...no nic, každopádně měli tam takového "pracanta", který na vše cynicky kašlal...v té době to pro ostatní nebylo lehké, protože měli pocit, že je to nastrčený blb, který je má kontrolovat...jenže ejhle, po čase (a v jiném čase) tohoto pána táta potkal, dali se do řeči...a ono z něj vylezlo, že za války sloužil právě v RAF, své si odseděl a tehdy z dolu se nevracel jako táta za rodinou, ale do vězení. Bezdůvodně, prostě za to, že bránil svou zemi - a ten, kdyby byl věděl, jak vše skončí, by si jistě i ruce urazil. Proč to říkám? Protože slavím, že dnes už tito lidi nejsou zavíráni, protože už můžou říct, co dělali, a nikdo je za to nezavře. I tento pán slaví dodnes každé ráno a já si na něj často vzpomenu.

technikjirik*
15.03.10 22:28
hodnocení

knopka*
hodnocení

0x

Už oslavuju se sklenkou červeného *smich*!Původně jen tak,prostě že je klid,jsem sama,děcka usnuli *modla*,ale jinak asi oslavím den že vůbec byl,že jsme se ho dožili ve zdraví a pohodě,kéž by byl každý den takový :),a vám ty dny taky přeju *pivo*!

technikjirik*
hodnocení

na zdraví a spokojenost... je to alespon Vavřinec nebo Frankovka?

hodnocení

0x

Jak píše pu, slavím každý den, když se probudím.

technikjirik*
hodnocení

Tak to jste skroměnější než já...já slavím když se ráno probudím a udržím moč dostatečně dlouho a cesta na wc mi trvá dostatečně krátce*slunce*

pu®
hodnocení

0x

Snažím se oslavit každé ráno, ale někdy to nejde. Ale co si každý den uvědomím, je, že mám střechu nad hlavou, že mám co jíst a chvála bohu (klepy klep) relativně slušné zdraví, poměrně spokojený (byť někdy hodně divoký) vztah a dobré lidi kolem sebe (ty nedobré nevnímám a ze svého života, je-li to možné, vyčleňuji). To pro mě znamená hrozně moc a každý den vnímám a vidím, že si vlastně nemám nač stěžovat. A ještě považuji za obří úspěch, že jako živnostník mám i v dnešní době dost práce, a také si blahořečím, že jsem v těch posledních deseti letech makala a dřela, i když mě to kolikrát štvalo, protože právě proto i dnes si mohu dovolit nebrat všechny zakázky, které můj obor nabízí (což je v něm obvykle nemožné, ne tak v krizi). Když jsem nedávno propadala splínu, že tohle všechno je hezké, ale co z toho, našla jsem si dobrovolnou aktivitu. A také kdykoliv oslavím to, že se mohu kdykoliv sebrat a jet, kam se mi zachce a na jak dlouho se mi zachce (díky povolání, které mě, dokud bude dost práce, uživí v kterékoliv zemi - někdy skromněji, někdy lépe, ale uživí) - což jsem už také několikrát udělala. Za to vše můžu jenom děkovat. A také slavím malá vítězství sama nad sebou, třeba když vydržím pracovat 15 hodin téměř v tahu, jenom abych dokončila, co jsem si předsevzala (jako třeba dnes *uf* ).

doplněno 15.03.10 22:22:

Díky, techniku! *uf*

technikjirik*
15.03.10 22:16
hodnocení

Gratuluji*hej*

knopka*
hodnocení

0x

Ne-ne,cabernet sauvignon *pivo* .

doplněno 15.03.10 22:14:

A děkuju :)!

technikjirik*
hodnocení

Taky dobrá volba...*tuc*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]