Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se rozhodnout pro budoucí povolání?

Od: saul odpovědí: 2 změna:
Nevím, jak poznat, co ze dvou možných povolání je ideální pro mě. Jak se mám rozhodnout nezávisle na prestiži, spolužácích a učitelích? Mám si vybrat radši to, co mi jde lépe? Nevím, co by mě bavilo více, jak to tedy zjistit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Při vobě povolání vycházej z toho , co tě baví, co tě zajímá. Jestli práce "rukami", nebo "hlavou". Jestli jsi zručný manuálně, nebo třeba máš rád fyziku, matiku, případně přírodní vědy. Mě se povedlo, že jsem si v patnácti létech vybral obor elektro a nikdy jsem toho nelitoval.

hodnocení

1x

Zkuste něco, co je dobře placeno ze státních peněz. Já jsem starší kus a moje kdysi spolužačka se rozhodla dělat porodní asistentku, že prý je to dobře placené. Tenkrát před 35 lety, my ostatní, plní ideálů jsme ji nechápali. No, po letech, fakt měla pravdu. Dělá to celá léta, peníze má pěkné a zdravotnictví je černá díra, kam peníze potečou pořád. Podobně státní úředníci a školství. Je to jakýsi blud, že tam mají malé peníze, jen vydírají celou společnost. Popřemýšlejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]