Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouření marihuany - bolest hrudi

Od: patas odpovědí: 5 změna:
Zdravím. Dříve jsem užíval marihuanu denně, jeden večer jsem jaksi podelal nabití bonga a z plastové katrovacky jsem trošku vzal i plast... Což jsme zjistil až při pořádnem prdiku. Toho večera jsem prožil peklo. A měl jsme pocit jako bych si měl zavolat rychlou. Srdce busilo takovým tempem že jsme myslel že to srdce nemůže vydržet. Po 4h jsme to zaspal...od té doby nějak nehulim, pokaždé když jsme si dal prožíval jsem to celé znova. Teď zkouším ob 3 měsíce hulit. Ale pořád stejně. Bolest hrudi,tep... Pocit že to srdce nevidrzi ale po 45min utrpení mám dobrý stav. Ale nestojí to zato. MÁ NĚKDO NĚJAKOU RADU?
Hulit nemusím ale ten pocit že dřív jsme to aplikoval často a ty stavy mi chybí když je venku pěkně. Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je to v hlavě, už předem v hlavě víte, co se stalo minule a že se to může opakovat. Tak moc se na to soustředíte, že se to opravdu opakuje. Co s tím? Buďte rád. Vyhrál jste nad kouřením ač nerad.

To člověk opravdu potřebuje jiné stavy aby unikl realitě? Není to trošku slabošské?

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Víte, naše tělíčko je stavěné na určité zacházení. Pokud se mu dlouhodobě nedostává toho, co potřebuje, nebo je zatěžováno tím, co mu škodí, začnou se ozývat orgány, které už stav přestávají zvládat. Pokud zatěžování nepřestane, orgán, nebo celý organismus zkolabuje, a to většinou nevratně = na vždy. Správně jste poznal, že minimálně vaše srdce vám začalo hlásit, že toho už víc nesnese. Navíc člověk je obdařen pudem sebezáchovy. Takže když si mozek uvědomí ten nápor na srdce, pud sebezáchovy zapracuje a vy sám si promítnete celý ten "film" + bolesti a utrpení. Neměl byste to pokoušet a s hulením úplně přestat. Jinak vás infarkt nebo prasklá aorta neminou. A to by byl váš konec. Všechno má své meze. Stojí vám to za to? *nene* Ida

patas
hodnocení

Ne že bych bez toho nedokázal být. Stalo se to před rokem a předevčírem jsem si dal po více než 6 měsících... Já sám su rád že sem se zbavil huleni. A i já sám si uvědomuji že jsem to přehánel.. utect realitě... Alkoholu je dost. Ale jen mě mrzí že občas bych si dal. Samozřejmě že je moje zdravý důležitější. Byl jsem teda na vyšetření EKG. Echo, holter 24h a vše v pořádku. Nemyslím si že by se mě mělo něco stát. Ale jak píše kolega vše je v hlavě. Děkuji za odpovědi

wenim
hodnocení

0x

Něco podobného zažil můj známý...

Citace z webu zdraví.euro.cz:

Panická ataka

Panické záchvaty (ataky) se na rozdíl od fobie nevážou na žádnou konkrétní situaci a jejich příchod nelze předvídat. Lidé trpící panickou poruchou proto často tvrdí, že ataky přicházejí zcela nečekaně. Záchvat obvykle doprovází četné příznaky (tělesné i psychické), které si pacient interpretuje jako znak blížící se katastrofy.

První ataka se u pacienta obvykle objeví v období dospívání či rané dospělosti (zhruba 15-24 let) nebo kolem 50. roku života. Jako prvotní spouštěč ataky mohou působit různé látky, které se označují jako panikogeny. Jedná se například o laktát, johimbin, kofein nebo dokonce také drogy. Nepříjemný stav obvykle trvá několik minut, ale někdy se vrací ve vlnách klidně po dobu několika hodin.

Za středně těžkou panickou poruchu lékaři označují stav, kdy pacient prodělá alespoň 4 záchvaty během jednoho měsíce. Co se týče těžké panické poruchy, tam se jedná o 4 ataky během jednoho týdne.

nok
hodnocení

0x

U mladých lidí je to tak: kdo nekouří marihuanu není IN. A další lidi to zase chápou tak, že ti, kteří kouří marihuanu, jsou prdlí, divní... Ale až ti, co kouřili marihuanu zestárli, měli potíže se zdravím, až potom na sebe pohlíželi jak byli kdysi prdlí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]