Nejste přihlášen/a.
Ahoj - zdravím - už jsem si to ujasnila - pokud mám neodkladné "nutkání" hovořit o dění kolem nás, kterému já říkám "politika" (vysvětlení pro "iz" ) - budu se prezentovat jako "čuldabulda" - a na jiné otázky budu reagovat jako "Marcela" - něco jako "hodnej a zlej polda"
- doufám, že mne za tento vtípek nevyhodíte ! ![]()
Momentálně se nemohu ubránit dotazu, proč je dnes tak hystericky neustále připomínáno 30. výročí "osvobození" od komunismu - potažmo komunismu revolučních a poválečných 50. let, kdy se tzv. "lámal chleba" - a tak jako vždy v historii docházelo a dochází a bude v této etapě docházet v různých částech světa i dnes k excesům proti lidskosti !
Proč je tato etapa - kdy už je svět dávno někde jinde - a je nutné řešit problémy aktuální - neustále předkládána "lidu" jako problematika fatální pro další vývoj ČR - který po "revolučním" 89. nabral zcela jiný směr,nežli "jsme doufali" ... Nemohu se ubránit konspirační teorii, že se tak neděje v zájmu českého národa, ale proti němu ! - Ne, že bych byla nějaký vlastenec, ale "přemalování" národních barev dresů české fotbalové reprezentace je i na na mne dost ... ![]()
Ještěže už jsem stará - ale při rychlosti, jakou se dnes svět vyvíjí, se možná jeho kolapsu dočkám o já ! - no jenom úvaha
...
15x
Chcete (už poněkolikáté) napsat můj názor?
Vaše frustrace vychází z pocitu nenaplněnosti.
Nemáte koníčky, okruh známých nebo velkou rodinu.
Vaši frustraci, že jste bezmocná s tím něco udělat, vybíjíte v tomto a podobných případech.
Dopouštíte se těchto chyb, jste demagog, tedy slučujete navzájem nesouvisející věci a snažíte se ovlivnit čtenáře, a dochází u vás k egocentrickému zkreslení, tedy v tom smyslu, že za váš životní neúspěch může někdo jiný.
Například slučování změny hokejových dresů se státním režimem spolu opravdu nesouvisí, hokejový svaz podobu dresů nemá nařízen zákonem, jde čistě o příjmy z prodeje licencovaných výrobků, protože na ty se státním znakem nemůže mít výhradní právo.
Další, vaše okatě přehnané upozornění na to, že někdo může a vy ne, na vaše soukromé údajně vtípky a narážky na to, že vás bude někdo mazat a trestat. Věřte, že vy osobně nikoho nezajímáte. Jste v pozici člověka, který se snaží o vyvolání zájmu o svou osobu a diví se, že jeho působení není hodnoceno stejně jako nějaký známý člověk. Kdyby kdokoliv, objevující se v novinách a v televizi řekl cokoliv stupidního, bude to zajímat spoustu lidí a vy s tím nic neuděláte, tak to prostě je. Buď se s tím smíříte, nebo ne a neustále opakujícími se narážkami znechutíte i ty zbytky lidí, kteří vám ještě naslouchají, a budete mít pocit ještě větší samoty.
K tomu ostatnímu, to, co vidíte, tedy adoraci listopadu v souvislosti s jinými tématy, to už jen ve stručnosti vychází ze selektivně vnímaného okolí, v zásadě to vyplývá z předchozího. Tedy, že v minulosti to bylo lepší, teď jste sama, stará, nikoho nezajímají vaše pocity a problémy, tak za to určitě může tento zkur...ný režim a ne vy sama.
10x
A proč je připomínáno vítězství nad nacismem a fašismem? Taky dost starej flák, jak by řekla dnešní mládež. I když je pravda, že před třiceti lety nedošlo k žádnému vítězství nad komunismem, na kandelábrech se nehoupali čelní představitelé KSČ a STB a v podstatě tu vládnou dál, jen museli změnit trochu metody. Přesto se tu žije mnohem lépe a vůbec neškodí připomenout, jak šílený svět tu byl dřív.
Je ale potřeba posuzovat věci objektivně. Zkreslovaly se věci tenkrát a zkreslují se i dnes. Místo zamyšlení a vysvětlování, dnes mladí slyší pouze jak vše bylo špatné. To, že existovaly normy v potravinářství, které byly tvrdě hlídané a vždy jsme věděli co jíme. Dnes se vše šidí, používají se samé náhražky a normy neexistují. Kolik sníme chemie nikdo neví. A to není jen u jídla, každý kouká jak vás "vzít na hůl". Kvalita jde do háje a ceny nahoru. Koupíte pračku, lednici, televizi a za pár let je po ní. My jsme měli pračku dvacet let bez problémů, dnes některé spotřebiče nepřežijí ani záruku. Po ulicích se neváleli "nemakačenkové". Po ulicích máte strach v noci chodit. Učitelé měli respekt, dnes na místo toho, aby rodiče vychovávali své nevychované spratky, tak jdou do školy vyhrožovat učiteli, nebo jej i napadnou. A tak by se dalo pokračovat. Ano, byly věci, které mi vadily, člověk musel dávat pozor co kde řekne, nedalo se cestovat jak bychom chtěli. Ale vše má své pro a proti.
U elektroniky je to jeste jasnejsi, prekvapuje me, ze se nad tim nekdo dokaze pozastavit. Kdyz driv v te vasi pracce zadna nebyla, tak se tezko mohla pokazit. (a pokud byla, tak vsechny soucastky minimalne mechanicky predimenzovane. To stejny u mechanickych veci, drivejsi zaostaly vychodni blok plno veci proste vyrobit neumel. Podivejte se, jak je dnesni elektronika slozita, miniaturni a zaroven levna. A u dnesni pračky vam zase neprorezne buben, jak se driv stavalo...
Moc jsi to nepochopil. Proč by někdo používal náhražky, když měl kvalitní produkty. Náhražky se používají, protože neexistují normy kvality a šmejdy jsou vydávány za kvalitu. To není jen v potravinách, ale všude. Elektronika by neměla znamenat nekvalitní výrobek. Dnes se skoro nepoužívají základní barvy, ale dva v jednom, podle toho to také vypadá. Silnice sfušované, staré silnice nebyly stavěné na dnešní zátěž, ale mnohdy vydržely desítky let, dnes po pár letech se propadají, jsou v nich díry. O mostech ani nemluvím. Stačí myslet a prověřovat. Kam se podíváš, všude najdeš nějakou prasárnu. Neříkám, že to je vždy, ale je toho dost. To není však kapitalizmem, ale honbou za snadným ziskem.
Elektronika a sechno ostatni jde vyrobit kvalitne, ale nikdo ji nebude kupovat, protoze 90% lidi si koupi nekvalitni smejd za pulku.
7x
Třeba proto, že někteří (nebo všichni) lidé mladších 40ti let nemají páru o tom jak to bylo a tak proč jim to nepřipomenout, nevysvětlit. Co je na tom divného? A přece jen je to kulaté výročí.
Přesně tak. Je to užitečné pro děcka, co mají guláš v novodobých dějinách. Zrovna nedávno jsem svým vnoučatům kreslila časovou přímku a na ni události minulého století. To jsou trapasy, když si studenti v anketách pletou konec II.světové s r.1968 apod.
6x
3x
O osvobození nic nevím, ale o 30 výročí něčeho ano. Pro nepamětníky, kteří se ale zajímají, je to přiblížení situace. Pro generaci, která byla tou dobou počata. Vysvětlení, nebo spíš pokusy o objasnění. Pro pamětníky zajímavý happening, když:
1. zhruba naproti ulici Bartlomějské stojí dvě nespokojené dámy s transparentem s voláním akčnosti proti prezidentovi a předsedovi vlády. Stojí tam s úsměvem, celý den. Občas se někdo zastaví podiskutovat. Před 30 lety by ani ne za 5 minut frčely do oné Bartlomějské k policajtům a už by s nimi projednávali sazbu za hanobení prezidenta republiky a podobně.
2. ulicí zvanou Národní prochazí 3 sušinkové v policejním na chůdách s papírovým bílým pendrekem, jdouce za uniformovaným pánem s megafonem, předvádějícím či imitujícím masakrující řeči: "Co tu stojíte, běžte domů!" A pod.
3. Divadelně vzdělávaná mládež oblečená do barev trikolory předvádí vtipným tancem jednotlivá Práva Občanů (nedotknutelnost obydlí, listovní tajemství, fyzycké osoby jako takové...) A řídí to počítač - jako.
Je to úlevné, vzpomenout na to jak jsme se před 30 lety na manifestaci s mrazením v zádech ohlíželi, jestli "už jdou", rozuměj ozbrojené milice připravené na kraji velkoměsta. A teď se tomu počínání, připomínám že jsme byli ještě tvrdě zakotveni v okupované zemi, skoro usmíváme jako vzpomínce na mladší léta...![]()
Nafasovaná trikolora při letošní oslavě byla větší než "ta pravá samodomo" tenkrát - a byla zadarmo. A také bylo možné si vyrobit nebo nechat vyrobit svíčku, tvarem úplně vánoční - a také zadarmo.
Tazatelkou zmiňovaný "jiný směr" si ve volbách vybrali občani. Že si vybrali hloupě a prohlédli třeba až teď jim nepomůže, ani je to neomlouvá. Ostatní do toho spadli a remcání rovněž nepomáhá, jenom zase ty nešťastné volby. Jiný nástroj k promluvě o touhách lidu a o cestách uskutečnění těch touh momentálně není k dispozici.
A občanská iniciativa - víme-li, co to je. Ta mladá generace třeba ví...
Vadí mi ale vskutku cosi (jiného): Za výročí určené k oslavě by měl být označen i den 21. srpen. Tak to určitě nebylo osvobození, jedině pro nějakou velmi skopovou hlavu, kterou to napadlo
. Nebo bylo?![]()
2x
Ale je svoboda a tak může kdokoliv bouchnout do stolu a říct : byl jsi komouš či estebák , já u tebe robit nebudu či k tobě nakupovat nepůjdu , ale hlavně nebudu tě volit.
Ale jsme v čr a tak jeden den jsme s fašistama, pak s komunistama atd.
A v 89. Ze strachu hráli mnozi divadlo. Dnešním hradním by ruskaja armija v čr vůbec nevadila.
2x
Výročí se neustálé připomíná z jediného důvodu.Jakmile se někde vyskytne problém je potřeba vznik toho důvodu odůvodnit a hlavně na někoho "hodit" a k tomu se hodí pouze minulý režim jelikož byl posledním a hlavně dnes již není.
Pro dnes vládnoucí strany je jednodužší přesunout vznik problému na něco co dnes již neexistuje než připustit své selhání.Když by se nepřipomýnalo a náhodou zapomělo mohli by se rozmnožit někteří co by mohli obvinit vlády co tu byly po vládě KSČM.
2x
Vy komunisté byste byli jistě rádi, aby se zapomnělo, a mohli jste začít znova. A proto je potřeba připomínat. Aby se nezapomnělo.
Komunista tedy nejsem,ale nějak nechápu to co píšete.Podle vás tedy platí:Komunisté před 50-ti lety=Komunisté dnes,SSSR=Rusko dnes,Hitlerova 3.říše =Německo dnes?
no dobře - pochopila jsem, že se zbytečně zesměšňuju - navíc nikdo zde nemá ani smysl pro humor - jakýkoliv vtípek, ač možná v dnešní spíše bezmocný, švejkovský až "šibeniční" - je chápán jako provokace a trolling , což je u plebsu - na rozdíl od současných elit (P.Novotný) - přísně odsuzováno... je mi to fakt líto ... Tak ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.