Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Uvedený pořad všichni znáte. Ale mám vůči němu výhrady. Je koncipován manipulativním sdělením, že schopný vynálezce přišel s převratným nápadem, který by kdekoliv mimo socblok znamenal epochální krok vpřed, skokové vyzdvižení kvality života občanů o deset generací a miliardy dolarů pro autora nápadu. Jenže takové sdělení stojí ( v některých případech) na vodě. Silně pochybuji, že by např. tvůrci Etarei našli v kapitalistickém zřízení sponzory. Naopak si troufám tvrdit, že by skončili u stolu Pierra Brochanta s velkou šancí vyhrát. Něco jiného by ovšem bylo, kdyby autor přišel s nápadem a penězi pro jeho realizaci, ale soudruzi projekt z politických důvodů zařízli, to je bez debat. Bohužel tomu tak není; tvůrce chtěl peníze po soudruzích a ti je odmítli uvolnit. Nuže?
Ať je po vašem: U nás velké demokratické kulové. V Číně asi tak tři až pět ročně. Jakožto siderodromofil doufám a předpokládám, že v horizontu 10-20 let bude vybudováno VRT spojení Peking - Moskva. S největší pravděpodobností technologie Velaro. Naproti tomu MagLev považuji za pouhou hračku bez jakéhokoliv opodstatnění. Tu by v ČSSR zločinný komunistický režim stoprocentně zašlapal.
Dobrý den, za manipulativní považuji spíše to Vaše zde uvedené (zvýrazněné) sdělení. Viděl jsem pouze část z tohoto seriálu, ale můj dojem z toho byl ten, že dobrý projekt skončil např. na plánování (odporu) v rámci RVHP (tam se rozhodovalo, který soc. stát může vyrábět např. elektrospotřebiče, který auta či lokomotivy a který se má věnovat třeba zemědělství nebo službám). Dalším odpůrcem změn či inovací byl SSSR (hlavní odběratel z levných soc. montoven), který preferoval množství a nikoliv kvalitu či "novoty". A případná prodejnost výrobků nového projektu z ČSSR na Západ je možná jen iluze - tam bylo kvalitního zboží "hafo" a zájem o výrobky ze soc. bloku minimální. Zdravím!
skeptic: začnu hned od začátku - Zdravím. Uvedený pořad všichni znáte. - a potom už jen nějaké hloupé blá,blá,blá...
Proč hned ze začátku všechny házíte do jednoho pytle? Já ten pořad neznám. Na kterém kanále se to vysílá? Si to rád poslechnu a teprve potom se SÁM rozhodnu jestli je to hlopost nebo není.Ale rozhodovat se podle nějakého soudruha skeptica se nebudu.Čest práci soudruhu skeptic.Byl jsem komunista / jsem komunista / a zůstanu komunista,ale nejsem skeptic.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.