Nejste přihlášen/a.
Přesně tak. Ta vaše otázka na: "základní, nejtěžší a nejdůležitější otázky" mi to připomněla, v podstatě mi připadla úplně stejná. Takže být vámi, vezmu si ručník a vyrazím.
Tím chci říct, že bych to nechala koňovi... Každý vám odpoví něco jiného a centrální mozek lidstva (Hlubina myšlení) Vám nakonec odpoví: 42.
Jaký obor vědy odpovídá na ty základní, nejtěžší a nejdůležitější otázky?
To záleží na úhlu pohledu. Technicky zaměřený člověk odpoví, že fyzika. Humanista bude volit filozofii. Mě, jako živitele rodiny, momentálně zajímají otázky typu: Čím zaplatíme nájem, kdy přijde výplata... apod. (ekonomie). Mimochodem, jediná správná odpověď, očekávaná od muže, je: Nevím, musím se zeptat manželky (maminky, ...)
V jakém oboru je nejdůležitější přemýšlení?
V jakémkoliv. Zkuste nad prací nepřemýšlet a se zlou se potážete. Já dnes podcenil jedno ze základních pravidel, která mám na paměti při tvorbě zařízení: Wasserdicht, bombenfest, idiotensicher. zařízení jsem konstruoval pro sebe a dal v plen dělníkům. Jau.
Technik,humanista,ekonom,řekl bych,že pro všechny asi bude důležitá sexuologie.... Ampere,co stavíte? Odolné vodě,blbuvzdorné,odolné vůči bombardování? Jaderný kryt? Anebo mám chybu v překladu?
berger: Ta sexuologie bude určitě důležitá, ovšem nejsem si jist, jestli vědátoři z řad veřejnosti u toho kladou nějaké důležité otázky. Krom té základní (Dělám to líp než Franta/Mařka? )
Wasserdicht, bombenfest a idiotensicher jsou údajně stará německá pravidla pro tvorbu vojenské techniky. Ovšem přeneseně se dají aplikovat v podstatě na všechno. Dělám konstruktéra ve strojírenském výrobním závodě (krátce). Jak se ukazuje, nejdůležitější je pravidlo 3. Během dvou dnů jsem od základu vymyslel přípravek pro zkoušku tlakotěsnosti těles ventilů. Nástrojárna ho během 2 týdnů vyrobila. Já vyzkoušel, odladil a v průběhu 2 měsíců opakovaně používal. Bez větších problémů. Nyní, z časových důvodů svěřeny testy jednomu z dělníků. Během 3 dnů je z přípravku rezavé domlácené cosi, mající problém s vlastní těsností. Tedy z funkcí zbyla jediná: Bombenfest. To bude fugovat do té doby, než někdo zapomene utáhnout šrouby. Pak mu letící víko urazí hlavu a bude klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.