Nejste přihlášen/a.
Česko nikdy nebude bohatší, zvláště proto, že je tady spousta nemakačenků, kteří dostávají na dávkách mnohdy víc než některé maminy samoživitelky neeďbo důchodci. Je třeba tu udělat pořádek a ne je pořád litovat, že žijí v odloučených lokalitách. Kdyby chtěli makat, mohou žít lépe. Doplácí na to pocitví občané. A teď zase dostali Piráti nápad, že přidělí několik městkých bytů bezdomovcům. Už vidím, jak ty byty budou vypadat za plrá měsíců.
No jo - to jsme si měli rozmyslet, když jsme se "odtrhávali" od Rakouska-Uherska - protože jsme se tím pádem stali zranitelnými, naprosto bezbrannými a vydanými na pospas tehdejším "spojencům" ! Následující události 2.světové války a nového politického rozdělení světa nás holt "uvrhly" do toho opačného tábora - z hlediska kapitalistické společnosti - do chudšího, z hlediska společnosti sociální - do spravedlivějšího, tj rovného pro všechny, nejen pro vyvolené a "všeho" schopné - což se ovšem tzv, vyšší vrstvě nelíbilo ani líbit nemohlo...
A s tím dlouho- natožpak mávnutím proutku (tj. v krátkém časovém horizontu) nic nenaděláme ! Tím více mne udivuje, že - pokud se zde objevují síly, které chtějí navrátit našemu státu znovu soběstačnost, jak hospodářskou, tak politickou - a vytvořit Český kapitalistický stát ve stylu 1. (skoro bych řekla "Baťovské) republiky - jsou uráženy, dehonestovány a odmítány ! - stačí si poslechnou propagandu tzv. "Milionů chvilek" - komu asi slouží? . nám, Čechům asi těžko !
Takhle se ovšem nikdy k rovnoprávnosti mezi velmocemi nedopracujeme a pokud se k nim jako slabý stát ( v poslední době vnímaný dokonce jako rozvojová země ! ) přičleníme, budeme vnímáni pořád jako otroci a slouhové. Prostě - já to vidím tak, že bychom si měli české miliardáře a podnikatele, kteří podnikají v Česku a v Česku odvádějí daně - - hýčkat ! - jedině ti jsou schopni navrátit Česku jeho bývalou prosperitu a důvěryhodnost ! - "minářové " a legrační, hloupí herci těžko !
ještě bych dodala- z hlediska dalšího historického vývoje Evropy zvláště po 2. světové válce považuji rozpad, rozdělení a rozmělnění Rakouska-Uherska jako silné středoevropské říše za nešťastné ! - dnes už to ale těžko napravíme... - leda bychom vytvořili říši novou - ne Východní, ne Západní, ale středoevropskou, jakou jsme byli odjakživa ! - no jenom můj názor...
Řeknu vám...občas mám pocit, že nás někdo venku úmyslně brzdí, neboť má eminentní nezájem na našem vzestupu. Když použiji ono Stalinovo dohnat a předehnat...vzhledem ke struktuře naší ekonomiky, míře zadlužení, výši a rozložení investic a také geopoloze absolutně nechápu, že jsme už dávno razantně neutekli Řecku a Portugalsku a nejsme dejme tomu pár koňských zadků před Španělskem. Na vině nebude jen permanentní snaha veškerých českých vlád dělat z naší země lacinou montovnu, krmelec a popelnici Evropy. Musí toho být mnohem víc...nějaká věru důmyslná pralesnička na prameni.
Náš domov je ČR a spojením s jinou bohatší zemí, by rovnoprávnost našich občanů padla. Byli by jsme jenom takový ocásek vyspělejší země. Rovněž občané té druhé země by na nás pohlíželi tak nějak z patra. Prostě by jsme cítili, že jsme ztratili svůj domov. Stačí když jsme v EU a ani tady to už moc neklape, si myslím.
Je to ryze hypotetická otázka, tak opravdu jen teoreticky: pod Rakouskem jsme úpěli 300 let a úpělo se nám celkem dobře.
A něco jako "volně přidružený stát", třeba jako je Portoriko ve vztahu k USA, nebo státy Commonwealthu, to bych si uměl představit, i když v zásadě jsem vlastenec.
A že nekomentujete i tu zemi, ke které bychom se přifařili. Jak tam by dopadlo referendum podle vás, to už nepíšete. Tam by 100% těžko bylo, to by museli být tamní voliči padlí na hlavu, aby si uvazovali na krk chudinu. Máme ještě co dohánět.
Jak by u nás dopadlo referendum, kdyby se hlasovalo třeba o připojení Albánie k nám?
Albánci by to třeba brali a byla by tam účast v referendu veliká a výsledek jistej.
Jak by takový referendum dopadlo u nás? Pro nás doufám, že dobře a pro albánce předpokládám, že špatně.
Jinak otázka to je zcela zcestná.
Ty to nechápeš. Mě nejde o zážitky z Albánie. Ty mě jsou šumafuk. Mě zajímá, jak by dopadlo referendum, kdyby se třeba Albánie, či jakákoliv jiná, podobně "rozvinutá" země, měla připojit k nám.
Člověče nesedíš v parlamentu? Nebo v senátu?
To je totiž úplně stejný.
Blbej nápad a k tomu milion naprosto nic neříkajících argumentů. Ovčem nějaká konkrétní odpověď, té se nikdo nedočká.
Teorií můžeš mít kolik chceš. jedna hezčí než druhá.
Historie zná mnoho pánů, co měli všelijaké teorie o spojování národů. Jen jaksi žádná teorie nedopadla podle záměrů jejich tvůrců. S následky některých teorií se potýkáme ještě mnoho let po jejich skončení.
Takže za mě. Děkuji nechci. Je to prostě blábol.
Slovenská chudoba? Jen chci upozornit že máme rok 2019 a Slovensku začínáme potichu závidět skoro všechno.
- vy znáte v dnešní společnosi někoho, pro koho nejsou na prvním místě peníze? To není ani tak kritika společnosti, nebo dokonce chudáků jednotlivců, potácejících se v exekucích - ale konstatování reality současného světa, který se nezastaví ani před sebezničením !
Ano znám, chudáka potácejícího v exekucích neznám ani jednoho. Asi máme jiné přátele. A s tím koncem světa, to je diagnoza, nebo jen poza. Nech to na další generaci, jak říkáš tobě to už může být jedno.
- no moc si to nelakuj - stará sice už jsem, ale to neznamená, že se smrti nebojím - možná víc, nežli mlaďoši dovedou pochopit, neboť ti jsou přece "nesmrtelní" ... A budeme-li přírodu plundrovat stejným tempem jako dosud - jak tak kolem sebe koukám - obávám se, že mi nezbyde ani těch 10 let. které jsem si ( ve své pýše ) ještě naplánovala .. ... -o nynějších mladých snad ani nemá cenu mluvit ...
sebezdatnější "lidský potenciál" může být doslova zadupán neschopným politickým režimem a tím nemyslím jenom režim minulý, ale i režim stávající a nedejbože i budoucí, pokud zvítězí deastruktivní genderové a jiné pomýlené rovnostářské teorie, kterými dnes západní demokracie suplují tzv. "lidská práva" . Nejen, že lidských práv pro "poctivé" nemůže být nikdy dosaženo, protože se této ideje chopí - jako vždy v dějinách - ti silnější a bohatší, kteří budou v jejich zájmu sice řvát a bojovat, aniž by jim na zájmech a potřebách těchto chudáků vůbec záleželo !
Zajímavé by to začalo být teprve tehdy, kdyby mohlo dojít ke spojení a nadvládě výběru politiků, kteří se nehodlají hádat a řešit svoje mocenské záimy. ale zájmy a problémy celosvětové společnosti, včetně hrozivé nebezpečné přemnoženosti lidského druhu, která je - jako přemnoženost každého druhu jejich počátkem konce, protože příroda je naprogramovaná na likvidaci tohoto nežádoucího růstu.
V lidské populaci je to řešeno zhoubnými epidemiemi a válkami ... Nemohli bychom tomu raději předejít rozumným řízením populace? - obávam se, že jako "lidi" a neomylní vládci světa bychom asi těžko mohli ... zvláště, když dnes papež nabádá k rození i postižených dětí a lékaři zachraňují i životaneschopná embrya - mnohdy i na přání bezohledných rodičů... asi z toho není cesty ven... a pak se divíme, kde se berou neschopní politici ...
- zvykni si - některé názory se nemění - i když, proč by vlastně měly, když se nemění ani tzv. "politická a společenská" situace. A vůbec - co se ti nelíbi na tom, že preferuju spíše Rakousko-Uhersko, které mělo řád a disciplnu, nežli dnešní "demokratickej" bordel !
no pokud jsi neagoval na mne - tak škoda ! - moje názory holt nejsou ani zajímavé, aby Ti stály za za povšimnutí - to jsem to dopracovala
@sc
- taky myslím ! - jinak volby snad ani nemají smysl a zvláště, když jsou pro výsledek voleb - jak se ukazuje - řekla bych skoro rozhodující hlasy tzv. zahraničních voličů, kteří nemají - anebo možná mají až příliš velký "přehled" a zájem na tom, co se u nás děje, aniž by přejímali jakoukoliv zodpovědnost ! ... za toto jsme sice "necinkali" - ale je nám dovoleno "čumět" , co všechno ta "svoboda" taky může znamenat ! A je fakt, že už 30 let "čumíme" a ještě budeme i povinně slavit !
Vím, jak to myslíte, ale stojí to úplně na vodě. I kdyby k tomu došlo, Rakušané rozhodně nebudou mít zájem lifrovat peníze do ČR, aby srovnali životní úrovně obou republik. Naopak se můžeme bezpečně spolehnout na bleskurychlé sjednocování cen a vývoz rakouských potíží na naše území - migranty, duševně choré, kriminálníky. Ne, děkuji.
Otázka je mimo realitu. Snad jen v Podkarpatské Rusi se s nostalgií vzpomíná na někdejší krátkou příslušnost k Československu. Jinak je mezi chudšími a bohatšími regiony nevraživost i v existujících celcích. A to z obou stran. Bohatší nechtějí doplácet na chudší, chudší se cítí být na vedlejší koleji. Katalánsko, sever a jih Itálie. Česká města a jejich místní části, dříve samostatné vesnice. Samozřejmě chce každý prosperovat. Jenže každý si prosperitu představuje trochu jinak.
Nyní poněkud OT: Na rozdíl od mnoha mých spoluobčanů nepropadám adoraci Švýcarska. Světové války se území Helvétského kříže vyhnuly, i když nějaký dopad tam nepochybně byl. Po celou historii, zejména pak po druhé světové válce, do "Švajcu" různí zločinci cpali peníze. Když porovnáme startovní pozici Švýcarů po skončení 2. sv. v. s Rakouskem, které bylo doslova spáleno na prach a ke srovnání přiložíme dnešní životní úrovně, ta švýcarská zase o tolik vyšší není. Kromě hodinek, tavení zlata, výroby zubních protetik a samozřejmě CERNu ve Švýcarsku prakticky není průmysl a technologie nejvyšší úrovně. Je tam velmi draho a když porovnáme životní náklady, délku pracovní doby a výdělek, snadno seznáme, že se lépe žije v Německu, zejména v Bavorsku. Ale to je jen můj názor, nikomu ho nenutím.
Jsme součástí bohatších zemí, jsme v EU. A podobně by to vypadalo, kdyby to nebyla skupina zemí, ale jen jedna. Oni by brblali, že na nás doplácí a my bychom brblali, že na ně dřeme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.