Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování do Berlína

Od: gabrielka odpovědí: 45 změna:
Dobrý den. Je tu někdo kdo se teď v brzké době přestěhoval do Berlína. Mám tam přítele který je ovšem cizinec. Bydli u kamaráda v podnájmu. Pobyt ma ale v azilovem domě. Chceme se tam s dcerou přestěhovat. Ona by měla jít za cca rok rok a půl do školky. Jak postupovat. Potřebuji přece adresu že? Aby mě ji vzali do školky. Jenže jsem ještě na mateřské v ČR a byt mi asi nikdo nepronajme,kdyz nenam příjem. Kdo ví jak to chodí? Prosím o rady, děkuji.

45 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
No holka, dělej jak rozumíš. Ale z toho co píšeš, bych já do toho nešel. A ještě nějaký čas zůstal doma.
gabrielka
hodnocení

Stěhovat mimo ČR již plánuji dlouho. Berlin mám ráda. Líbí se mi tam. Proč ne?
06.11.19 21:54

Proč jo?

gabrielka
hodnocení

Protože nechci být v ČR
jezevec*

Problém není v Berlíně. Problém je v tom vořechovi, kterej má dvě práce, ale přesto radši bydlí s kamarádem, místo toho, aby tam pro tebe a dítě zajistil bydlení! Z toho nekouká nic dobrýho!

lidus*
hodnocení

5x

Milá matko, začni myslet. Přítel nic nemá, dokonce ani byt, ty sama nemáš víc ale máš poklad-dceru, nenič jí život. Pečení holubi fakt nikde nelétají. Za tykání se omlouvám.

gabrielka
hodnocení

Milá Liduš. Nezadam pecne holuby, ale ptala jsem se na radu se školkou à jak to tam chodí. Jak můžete vědět že přítel nic nemá? Přítel pracuje. Má 2 zaměstnání. To že bydlí s kamarádem je spatne? Čím dceři ničím život? Že nebude žít v Česku? Jak můžete že já, sama nenam víc,kdyz me neznáte? To že jsem na perské neznamená že nemám žádný příjem. Myslela jsem tím že nepracuji.

hodnocení

5x
Ve kterém filmu to jen bylo...
"Kdyby hloupost nadnášela, tak vy byste tu lítala jako holubička"

V seriálu, Zajdo, v seriálu...

Mám pocit, že pan Kopecký v Nemocnici na kraji města...?
gabrielka
hodnocení

Myslím, že ne mýlí zajdo

jezevec*
hodnocení

5x

Je několik možností.

SNADNÁ
Dojedeš do Berlína, koupíš si noviny, najdeš si inzerát "pronajmu byt", zavoláš tam, sejdeš se s pronajímatelem, zaplatíš mu nájem dopředu a patrně i kauci, vezmeš si klíče, bydlíš.

PRAVDĚPODOBNÁ
Totéž, co je popsáno u varianty "snadná", akorát s tím, že pronajímatel bude chtít pronajmout byt někomu, kdo má v Německu povolený trvalý pobyt. Takže si budeš muset napřed povolení k přechodnému pobytu zajistit (viz zde : europa.eu/... ) zařídit zdravotní pojištění, zaregistrovat se v Německu na úřadu práce atd. atd.
TÉMĚŘ JISTÁ
Dojedeš do Berlína, zjistíš, že přítel odmítá platit tisíc eur měsíčně za to, aby mohl bydlet s tebou a dítětem. Bude ti pár měsíců slibovat opak a předstírat, že byt hledá. Pak ti navrhne, abyste se společně odstěhovali do nějakýho Pičistánu, kde tě čeká ráj na zemi. Odjedeš tam s ním, přidáš se k jeho sedmi stávajícím manželkám a on tě následně vymění za hezkou velbloudí samici. Bude obrovskej problém se tam odsud dostat. Anebo vezmeš rozum do hrsti a po týdnu slibů se v Berlíně na*ereš se a pojedeš domů...

Hodně štěstí!

gabrielka
hodnocení

Vaše poslední představa mě opravdu pobavila. To je přesně to co si lidé myslí o cizincich z třetích zemí... Nazdárek
lee*
Milá Gabrielko, lidé si to myslí, protože takových příběhů již byla spousta. Asi by to těm okolo bylo šuma fuk, kdyby se pak tyhle arogantní hvězdy jako jste Vy, když jsou ve sr@čkach, nedovolávaly pomoci našeho státu. Odstěhuje se kam libo, ale pokud by došlo na jezevcova slova poraďte si laskavě sama
Pod TÉMĚŘ JISTOU možnost jezevce a následný komentář leeho se podepíšu.
Přesně takhle to totiž dopadne.
Ale, je to marný, je to marný, je to marný.
Jak se to říká u chlapů? Když se mu postaví, rozum se mu zastaví. Platí něco podobného i u žen. Milá tazatelka by měla připustit, že to s ní lidé zde myslí dobře a chtějí jí pomoct.
gabrielka
hodnocení

A jak jste mi pomohl. Vaše keci jsou k ničemu. Ano dcera je míšenka,do toho proč s, jejím otcem nežijí je každému ho*no! Nejsem za vodou a rozhodně ne ve sra*kach! Mám svůj vlastní byt,představte si to. Jsem sama na mateřské, platím hypotéku, chodím do práce. Jen se chci přestěhovat. Jelikož mám dítě tak to asi nejde vzít kufr a jít. Musí se vše promyslet a naplánovat, Když tady už je nějaké zázemí. Proto jsem žádala radu ohledně bydlení a školky. A, I kdybych neměla přítele nebo by nás vztah nedopadl stejně se chci přestěhovat. Vy bude pravděpodobně jeden z těch rasistu když máte keci na to že dcera je míšenka à kudy se ubírá můj život. Zdar
jezevec*

Gabrielko, přesně to, co popisuju v poslední variantě, se stalo dceři mého velmi dobrého známého. Bylo to v Egyptě. A probíhalo to přesně jak popisuju, jenom jí nevyměnil za velblouda, ale zamkl jí doma a nepouštěl bez dozoru ani na krok. Utekla po půl roce.
Můj tajný tip : podařilo se jí zdrhnout, když Egypťanovo matku klepla pepka a on musel v rozčilení bleskově odjet do špitálu. Zapomněl jí zamknout. Budu ti držet palce, abys měla stejnou kliku!

hodnocení

4x

1. Poridit si nemecke telefonni cislo, at je co psat do registracnich formularu.

2. Sjednat si kratkodobe cestovni pojisteni.

3. Zajistit si v Nemecku adresu. Jakoukoliv, na ktere majitel umozni docasnou registraci pobytu.

4. Zaregistrovat se na evidenci obcanu - Bürgeramt.

5. Otevrit si ucet v bance, idealne tam, kde nabizi i EC-karty, jelikoz, na to jak je Nemecko vyspela zeme tak s mezinarodnima kartama jsou tam stale do jiste miry docela na stiru.

6. Najit si najem a nahlasit na urade trvale bydliste.

7. Zajistit si platby najmu, elektriky, plynu, vody, odpadu, lokalni dane, pokud nejaka je, televizni koncesionarske poplatky (plati se, i pokud neni v domacnosti zadny prijimac), internet atd...

8. Prihlasit se do Nemeckeho zdravotniho systemu (Krankenkasse) a odhlasit se z Ceskeho zdravotniho systemu.

9. Zaridit si Versicherungsnummer, neboli cislo socialniho pojisteni.

(Pokud si budete ihned hledat zamestnani, zamestnavatel zdravotni a socialni registrace vyridi za Vas)

10. Registrovat se u obvodniho doktora, gynekologa, detskeho doktora, zubare atd.

11. Zjistit, na jake socialni davky mate narok.

12. Zjistit, jake jsou mistni moznosti a povinnosti prijeti ditete do predskolniho vzdelavani.

marcela1*
hodnocení

3x

z celé diskuze jsem pochopila, že jsi pevně rozhodnutá se do Berlína - přes všechna rizika přestěhovat a o žádné "rady" vlastně nestojíš. Jak já říkám - každej si musí "nabít hubu" sám, jinak neuvěří.

Třeba Ti to dopadne dobře a pokud ne - máš dnes výhodu, že se můžeš zase svobodně vrátit ... Pokud chceš praktické rady, obrať se spíše na konkrétní instutice - začala bych třeba na Německé ambasádě a tam Ti jistě poradí další postup... to bych udělala já...

gabrielka
hodnocení

Jestli tomu že jsem hloupá, ničím dceři život, ze má dvouletá dcera bude mít dítě a dalších mnoho řeči Vy říkáte rada. Tak já ne. Poradil mi zde tak jeden člověk rozumně a ještě vy tedy s tou ambasádou. Timto vám děkuji a končím diskuzi. Krásný den
marcela1*

nedivte se, že Vám zdejší "rádci" radí, tak jak radí. Mají už určité zkušenosti a dnešní Německo už není, co bývalo... Ale jak říkám, třeba se Vám to podaří - ale rozhodně bych tam nejela na "blind" - ale důkladně bych se o všech možnostech eventuelně nebezpečích - poradila na příslušných úřadech ! - naivita, zamilovanost a mládí je je sice hezká věc - ale to si můžete dovolit, pokud jste sama, ale ne, pokud máte zodpovědnost za dítě ! :(

gabrielka
hodnocení

A představte si, že si to dovolit mohu. A o své dítě se starám výborně! A žádnému nebezpečí ho nevystavuji. A jsem dost stará na, to abych používala mozek. A ne mladá husicka. Jak si někteří zde mysli.
marcela1*

@gabrielka

- no - pokud už nejste mladá "husička" - tím hůř !

- doufám, že alespoň umíte německy - na té ambasádě se s Vámi česky bavit nebudou - ale podle zkušeností mých příbuzných Vám poradí zcela jistě. :) - jinak nevím, kde byste získala relevantnější informace .

hodnocení

3x

Zdá se vám, že je zde na poradně mnoho nepřejících lidí a rasistů. Já myslím, že je zde mnoho reálně uvažujících lidí. Ale konec dojmů.

Jak se ke stěhování staví ten přítel? Když má dvě zaměstnání, proč si nehledá pro sebe i vás a vaši dceru vlastní bydlení? Jste si jistá, že už bude v Německu žít trvale? Nemůže se ho týkat nějaké době (i delší době) dobrovolný i nedobrovolný návrat do země původu? Hovoříte s přítelem německy? Nebo anglicky a své dceři tak připravíte dokonce tříjazyčné prostředí? Bude dcerka před nástupem do německé školky uměl dobře německy? Máte představu o svém budoucím zaměstnání v Německu? Podobných otázek by bylo samozřejmě víc. Těžko říct, jestli a jak si na ně odpovídáte. Ale protože zde jste zatím nezveřejnila ani náznak takových odpovědí, není divu, že se vám dostává varovných rad.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, byt Vám v Berlíně pronajmou, jen když doložíte pravidelný příjem, bezdlužnost a případně i reference z minulých pronájmů - tím je Vaše šance na pronájem minimální až nulová. Zdravím!

doplněno 06.11.19 21:46:

gabrielka - Berlín je úžasné město (svobodné, svobodomyslné, kosmopolitní, tolerantní, s hezkou přírodou v okolí - a drahé). Ten byt by si měl pronajmout Váš přítel (je tam už delší dobu a má doložitelný příjem) a až potom se tam eventuálně za ním odstěhujte. Ve východní části města bude nájemné nižší (navíc, nyní berlínská radnice zmrazila růst nájemného na pět let). Jinak, v případě potřeby se tam o Vás postará "sociálka" - mají s cizinci dost zkušeností a nyní i práce. Hodně štěstí.

doplněno 06.11.19 23:36:

gabrielka - takovou informaci nemám, resp. nevím, jestli to je možné. Tu aktivitu by měl vynaložit Váš přítel (zjistit si informace na místě, kde žije).

gabrielka
hodnocení

Dobrý den, Bene. Já mám dolozitelny příjem pouze RP a référence pouze od majitelky bytu. Myslíte že Němci by, to akceptovali pokud by bylo přeložené do němčiny? Přítel pracuje, ma 2 práce, ten příjem doložit může ale být má pronajmuty kamarád. Takže složité... Každopádně děkuji za info
gabrielka
hodnocení

Me se tam též moc líbí. Nechápu proč lidé píší že bych tam neměla žít. Berlin je krásný.
No přítel sice doložit příjem může, myslíte i když je stále v azylu ma šanci sehnat pronájem?

rv*
hodnocení

1x

To je vtip. Přítel v azyláku v Berlíně a vy se chcete stěhovat do Berlína s dítětem. Jak si budete vydělávat? A jak si vydělává přítel, že není schopen pro vás (a vlastně ani pro sebe) zajistit bydlení?

gabrielka
hodnocení

Představte si že dokonce pracuje a ve dvou zaměstnání . To že je v azylové řízení mě vůbec nevadí. Představte si to. Vtip to není. Peníze se většinou vydělávají prací. Je to komplikované. Jednoduché on má zaměstnání nemá byt. Já mám RP à byt tady v ČR. A potřebujeme školku. A byt. Co je na tom k nepochopení? Žádala jsem radu a ne kecy. Zdarec

hodnocení

0x

Tak snad vám ten vztah dlouho vydrží. Ale já bych do toho nešla.

gabrielka
hodnocení

Máme se rádi. Proč ne. Ale sehnat byt je celkem těžké. Když nebudeme mít byt, nemůžu dát dítě do školky a jít do práce...

mathew
hodnocení

0x

Cizinec-Berlín-azylový dům. V lepším případě bude mít dcera brzy tmavšího sourozence v tom horším vlastní dítě. No a v krajním případě vás obě budou olizovat žížali

Chcete radu? Vykašlete se na to

gabrielka
hodnocení

Děkuji za radu, ale vaše je zbytečná. Pěkný, den
gabrielka
hodnocení

No těžko bude mít dvouleté dítě dítě... Myslete...

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ty jsi také cizinka - imigrantka. Berlín na tebe čeká. Tam se může totiž stěhovat jedině blázen, nebo imigrant.

gabrielka
hodnocení

Tak jsem asi blázen, Me se tam líbí

hodnocení

0x
Pokusím se o seriózní odpověď.
Vašeho přítele jste si předpokládám našla přes sociální sítě. Zatím jste se osobně nepotkali ale máte se rádi, chcete spolu žít a jste ochotna se přestěhovat k němu. Zřejmě jde o afrického či asijského migranta,s velkou pravděpodobností jiného nabozenstvi.
Postupem času Vám zřejmě svou víru začne vnucovat, bude požadovat zahalování Vaší dcery a možná bude mít i zvláštní choutky.
Do té doby to ovšem bude ten nejpozornější přítel.
Pokud je většina mých domněnek správná,můžete se oprávněně domnívat, že německý stát vám oběma pomůže.
Pronájem bytu problém nebude a pokud začnete pracovat, nebude problémem ani zapojení se do sociálního systému.
Totéž platí i pro umístění ve školce.
Berlín je krásné město,nyní již více multikulturní ale s tím Vy jistě počítáte.
To byla seriózní odpověď, jinak si ovšem stojím za odpovědí, kterou jsem uvedl ve 20:34
gabrielka
hodnocení

Dobrý večer. Tak pro upřesnění, přítele jsem potkala při návštěvě Berlína. Máme spolu vztah již téměř rok. Pravidelně se vídáme,tak že já jezdím do Berlína i se svou dcerou. A ano máme se rádi. A ano žádnou víru mi nevnucuje jelikož je nevěřící...
Milí Zajdo, ne všichni cizinci jsou stejní.
Dcera je míšenka, již jsem s cizincem žila několik let. Myslím si že je úplně jedno jestli má žena či muž sveho partnera, žlutého, černého, bílého či jiného... Vztah, manželství, rodina není o barvě pleti.
Asi s tím co píšete na začátku v odpovědi máte osobně zkušenost...
Děkuji a pěkný večer
Máte pravdu, že ne všichni cizinci jsou stejní. Já nikoho neodsuzuju pro barvu pleti. Váš dotaz vypadal jako od husičky, kterou někdo přes internet opil rohlíkem. Pokud Vám život s cizincem vyhovuje, vzhůru do Berlína. Aktivitu by ohledně společného života měl vyvinout Váš přítel. Ten by měl obejít úřady. Jak jsem psal, není to nemožné,i když by pro něj bylo papírově snazší vzít si Němku. Možná budete muset počkat až skončí azylové řízení a on dostane německé dokumenty.
Jen si říkám, zda Vám jednou bude dcera za nový život vděčná. Ale to je Vaše věc, je mi po tom prd :)
gabrielka
hodnocení

Proč by neměla? Co je na tom špatně odstěhovat se a ještě hned vedle do země odku jste ta 4-5 hodin doma u příbuzných. A, ne opravdu mě nikdo rohlikem neopil. Dcera má otce cizince. Nevím proč by ji jiný cizinec měl vadit. A jiná země taktéž. Dcera je míšenka à spíše tady v ČR na ni koukají près prsty. Jsou tu rasiste kteří ne ani rádi cizince... V Německu jsem se setkala s jiným přístupem proto se tam chci vrátit. Tímto ukoncuji diskusi. Jelikož z vás všech kteří mají pusu plnou hloupích připomínek mi poradil tak 1 člověk. Krásný den

etana*
hodnocení

0x

Za rok a půl budete mít další dítě a školku nebudete potřebovat, budete pěkně doma (nejspíš v azylovém domě). Tak se nic nebojte a chutě do Berlína.

gabrielka
hodnocení

Dobry den. Děkuji za naplanovani mého života. Vidím že je tu velice negativních a neprejicnych lidí. A rasistu... Krásný den.
etana*

Tak jednoho míšence už doma máte a s jeho otcem zjevně nežijete, takže není třeba být ani prorokem, ani rasistou, aby bylo jasné, kudy se váš život ubírá. Ale když jste podle vašich slov vy i váš nový partner za vodou, tak nevím, proč řešíte nějakou školku nebo byt, s penězi jde vyřešit vše velmi snadno. Pronájem si vyberete podle svého vkusu a pro dítě najmete chůvu. Keine Problem.

bere
hodnocení

0x

A jaké máte prosím vzdělání, to je také důležité., jako i to, kolik ovládáte jazyků - pro vaši budoucí práci. Dejte dítě k ohlídání rodině a vydejte se za přítelem a pomožte mu najít pro vás bydlení, práci, lékaře pro dítě i pro vás. Bude třeba zubaře, gynekloga...plus další... Váš přítel, který už tam sídlí, vám určitě poradí, kam se všude hnout.Také nespoléhejte na dávky, neboť Německo není bezedné a má miliony svých občanů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]