Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Rád bych se prostřednictvím Poradny vysmál ámosákům a ámosačkám, kteří se ve své stávce dočkali účasti menší než malé. Uzavřena je necelá pětina škol, k určitému omezení došlo maximálně u 24% škol. Nepomohla ani vehementní podpora ze strany ODS, legendární to obhájkyni sociálních jistot a levicových hodnot vůbec. Zato je maximálně naštvaná rodičovská obec. Nejsem a nebudu voličem Bureška, ale tentokrát mu fandím a mám velkou radost, že si s ámosáky i Petrem Fialou...pardon, chci říci Petrem Fialou, doslova vytřel zadek. Můžete našemu panu premiérovi gratulovat níže v diskuzi.
Dobrý den, toto nebyla stávka učitelů, ale stávka odborářů (možná, aby si někdo nevšiml, že pan Dobšík je "persóna" zcela zbytečná). Zdravím!
Protestovat je třeba, když je důvod, ne když někdo v hospodě vykřikuje jak jsou všichni ve vedení státu špatní, ale když se jej zeptáte co konkrétně mu vadí, tak neví nic. Ale protože křičí ti druzí, tak křičí taky. To je úroveň. Kde kdo nadává, ale protože je to dnes "moderní". Argumenty jsou v háji. Řada lidí si myslí, že to je ta demokracie, stále na něco nadávat.
Mě se líbil příspěvek BENa. Napsal to o Dobšíkovi úplně přesně. Je to obyčejný aktivistický parchant. A nenažranec. Tahle vláda je po dlouhé době první, která kantorům a vlastně všem pořád něco přidává. Nejvíc mě namýchlo, že byly vzdělávací ústavy, co to zaligrovaly totálně. Některé se alespoň zavázaly dopoledně pohlídat děcka z prvního stupně. Že by přišel někdo z toho druhého, to fakt nikdo prý ani neočekával.
Pětina škol je docela slušný číslo podle mě...
Chápu jejich frustraci. Nejdřív z 15 procent na 10 a ty se pak pořešily tak nějak zvláštně. Sliby chyby.
Jinak to, že jsme na tom v poměru průměrný plat učitelů:celkový průměrný plat na chvostu Evropy, je špatně. Kvalitní učitelé jsou základ státu, protože na nich záleží, jestli naši společnost budou tvořit blbci nebo ne. Dneska nemají studenti moc motivaci jít učit...málokdo si řekne- hmm, za ten plat prodavače z Lidlu mi stojí zato studovat do 25 let. A tak jdou učit jenom absolutní nadšenci (což jsou výjimky) nebo odpadlíci, co nemají kam jinam jít. A tomuhle vy fandíte?
Je to cca 10 let, co jsem chodila na hodiny klavíru. Už tehdy bylo mojí učitelce 75. Dneska jí je 85 a pořád učí. Proč? Protože není nikdo, kdo by ji nahradil a ona nechce studenty nechat na holičkách. A takhle je to s celým školstvím. Nejenom, že je minimální množství kvalitních učitelů, ale už dochází i ti, co za nic nestojí.
@ra252 Nevim...jestli vás to tak zajímá, nastudujte si, jak to funguje v ostatních rozvinutých zemích. Pak mi můžete dát vědět (nebo poradit Babišovi).
Klasika..když se hovoří o platech státních zaměstnanců tak se křičí že jsme na chvostu Evropy.Když se hovoří o platech manuálně pracujících tak se říká koukněte na východ jak jsme na tom dobře.Známá (učitelka 1.třídy) dnes také stávkovala.Má 30 000 základ.Kolik dělají příplatky se bohužel nepochlubila-prázdniny,pracovní doba +-6 hodin,sobota neděle volno.Sousedka pracující v Lidlu nemá ani 20 000.Soboty,neděle 8 hodin směny ,nařízené přesčasy.Nějak nechápu tu argumentaci dlouhým studiem či tím že docházejí kvalitní učitelé.Jak může nekvalitní učitel úspěšně ukončit studium?Ano,kvalitních učitelů moc není,ale to snad není důvod přidávat všem na platech když vzdělanost klesá.To je jak kdybych já jako majitel firmy si šel půjčit do banky abych měl na to přidat špatnémým zaměstnancům.Na druhou stranu chápu tu podporu od některých politiků jelikož jejich platy přirozeně porostou také.
Dnes chce zvýšit platy každý - to je docela pochopitelné - ale myslím, že školské odbory a vláda by se měly zabývat také problematikou tzv. inkluze, která má podle mého názoru v současnosti největší podíl nejen na nenávratnosti financí, vynakládaných do školství, ale i na úroveň vzdělanosti dětí.
No pardon - ale jenom názor tzv. "obyčejného člověka" , který je produktem onoho zpátečnického "komunistického" školství, kdy se děti jenom biflovaly a nevytvářely žádné hodnoty
inkluze mi z praxe přijde stejný podvod jako dotované bydlení, ale chápu...proč to nevyužít když to jde.
Moje děti dostaly asistentku do školky z naprosto absurdních důvodů, ani jsem jí pro ně nechtěla. Učitelky za mě udělaly naprosto neschopnou matku, která jim chce do kolektivu přivést"dva menťáky" a za to dostaly asistentku, která se jim hodí, protože je to prstě fajn mít ve školce na 20 dětí 2 dospělé ženské a né jednu.
Jaký pán, takový... nazory.aktualne.cz/...
Ani uplakánci z ODS nepomohli.
Kdo je placený státem, tak začíná chápat, že pokud nekřičí, přidáno nedostane. Proto ve správný čas vyhrožují lékaři, že jsou v krizi, proto zemědělci mají stále sucho, mráz, bobra, hlodavce a potřebují kompenzace. A učitelé se to musí naučit taky. No a my ostatní, které stát neplatí, budeme mít nižší platy, jak je v Česku zvykem.
...ámosáci často fňukají, že jsou společensky podhodnoceni. V mém případě určitě a to se nezmění. Pokud si představíme pomyslnou stupnici prestiže od nuly do deseti, kde na nule je převlékač kubera (shifty mně fungují) a na desítce pan profesor Holý, ámosákovi bych dal tak...trojku, možná čtyřku, víc rozhodně ne.
@skeptic - Zato je maximálně naštvaná rodičovská obec.
Ale no tak - nešiřte poplašné zprávy . "Maximálně naštvaná" může být "necelá pětina" obce a omezeně "maximálně 24%"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.