Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je intelektuálně nejnáročnější práce?

Od: steph odpovědí: 15 změna:
Jaká znáte intelektuálně nejnáročnější zaměstnání, pro které je potřeba mít velmi chytrý mozek?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Poradce na poradte.cz

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, např. dispečer letového provozu - tam si ani neprdnete . Zdravím!

Tam jde o velký stres, ale intelektu mnoho netřeba.

Nesouhlasím, musí toho spoustu vědět, orientovat se a radit ve složitých situacích a hlavně rozhodnout se správně a rychle.

hodnocení

1x

Neurochirurg, který např. provádí operace mozku.

Proč myslíte, že je to nějak mimořádně náročné zrovna na intelekt?

etana*
hodnocení

0x

Tak tohle je zajímavá otázka a od včerejška nad ní přemýšlím, pořád odpověď neznám. Může to totiž být jak překladatel poezie, tak atomový fyzik. Jsem zvědavá na odpovědi jiných, mně to bude vrtat hlavou nejspíš ještě několik dní.

lucie*
hodnocení

0x

Dobře odvedená práce s lidma - rychle se navázat na povahu a styl jednání dané osoby, umět na ní adekvátně reagovat chce velké schopnosti, intuice podle mě nestačí, chce to hlavu...a také práce v rušivém prostřebí. Přemýšlet v klidu a tichu umí kdekdo, ale přemýšlejte,pracujte v místnosti s dětma nebo když venku sekají trávu?jen fakt chytrý mozek tohle vytěsní.

doplněno 05.11.19 13:25:

druhů inteligence bude sposta, reaguju spíše na pojem "chytrý mozek" v otázce.

motak
na to potrebujete spis socialni inteligenci. Inteligentni lide mivaji obvykle problemy s komunikaci...

hd
hodnocení

0x

Možná nějací chytří ajťáci, kteří musí správně sestavit program ohledně atomových zbraní nebo vesmírných raket a přístrojů.

lupinek
hodnocení

Já bych řekl, že nějaký chemik, lékař, který vyrábí léky, díky kterým můžou někteří lidé žít.

hodnocení

0x

Myslím, že lékaři, např.transplantace.. idnes.cz/...

Na takovou práci je potřeba především manuální zručnost.

hodnocení

0x

Třeba "obchodníci"musejí být hodně chytří, když dokážou tohle: idnes.cz/...

vilik*
hodnocení

0x
Já třeba znám jednoho, pro kterého je nejnáročnější prací udělat jednoduchý tříkrokový úkon ve správném pořadí. Ale je na to, že zvládne pracovat, neskutečně hrdý a já jsem rád, že mu zaměstnavatel dal šanci a toleruje jeho občasné chyby. Zatímco jeden zdravý mladý muž z mého sousedství nemůže údajně podle jeho maminky už asi 10 let sehnat stálou práci a občas se sám v místní hospodě polituje, jak je vše drahé a špatné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]