Nejste přihlášen/a.
Napadalo,mne jak či kam vyhazujete blistry,třeba platíčka od léků?Osobně je házíme do směsného-je to vlastně kus plastu s al? folií.
Zatím co papírové obálky "s okýnkem"z igelitu nevadí a hážou se do papíru, tak všude kde je alu folie, tak to vadí. Takže blistry do směsného.
Tady je to pěkně rozepsáno...a v postatě vše jde do směsného dm.cz/...
Já zase doma zavedla "koš"na kovy. Ač to vypadá, že blistrů od léků je málo (což si nemyslím) stejně tak jsem si myslela, že kovů je taky v domácnosti málo. Ovšem děti situaci mění - víčka od příkrmů, víčka od "pribináčků", kapsičky pro kočky, plechovky od chlapa (energeťáky, birely)...a celkem se to nasbírá.
Jo Lucie -odkaz je OK.Jen mne zajímalo na základě dotazu v jiné rubrice na odpad z polystyrenu,jak to kdo řeší s blistry! Jinmak některé věci dělám jinak.třeba plechovky z nápojů a spreje po úplněm vypotřebení třídím na al a fe a jdou pak slisované ne na sběrák ale do kovošrotu (samozřejmě až se to vypaltí s jiným kovovým odpadem) a jen tak pro zajímavost-štvalo mne, že kontík na sklo u nás na sídláku byl ,ale jen na barevné přitom 90% skla co vyhazujeme je čiré.Nevím jak je to dlouho co si někdo na AVE toto uvědomil , už máme kontejner i na čiré (bílé) sklo.
Teď mne napadá-spíše jsem to měl udělat jkako anketu- směsný -plasty...
Lucie - Nevím, jaké kapsičky používáte, že je dáváte do kovů, /i to je samozřejmě možné/, ale na mojích je napsáno - nelze třídit.
Jinak pomůcka bývá, že který obal, víčko /i ta víčka jsou dvojího druhu/ lze přehnout a nenarovná se, je to kov, co zmuchláte a narovnává se, to patří do směsného, nebo plastů. Je to na nich označené.
Netřídím nic. Vše končí v komunálním odpadu. Byl jsem několikrát svědkem, jak sběrný vůz se sklem nebo plasty zajel na skládku, kde vše vysypal. Lidi jsou hloupí,že se nechávají oblbovat slovy, zachráníme přírodu atd. Je to jen marketingový tah. Bio odpad vyváží někde na místo, kde z něj se sama vytvoří kompostovaná zemina, kterou pak draze prodávají. Na schránce mám oznámení 7cm vysoké písmena - NEVHAZUJTE ŽÁDNOU REKLAMU - a došel jsem k závěru, že letáky roznáší analfabeti, kteří neumí číst a psát. S pošťačkou jsem se domluvil, kam poštu dávat a schránku jsem sundal. Kam si myslíte že dávali reklamy? Hodili je před vráta. Takže to skončilo zase v popelnici. Když to nejde po dobrém ... jsem si na toho "inteligenta" počkal a s lopatou jsem na něj vyjel. Byl rád že chytl jen jednu po zádech. Když sem se ho zeptal, jestli bude každý týden chodit ke mě ty reklamy nosit do kontajneru, mě řekl že za to nemá zaplacené. A už jel. NETŘÍDÍM A ANI NEBUDU !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.