Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chodíte do skauta

Od: ondrejlitera® odpovědí: 19 změna:

ahoj.chodíte taky do skauta

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

2x
Já jsem chodila chvilku. Asi rok. Nevydržela jsem tam, protože nás tam bylo hodně málo...a atmosféra tam za moc nestála. Nebyl to ten typický skaut- resp. možná jenom můj idealizovaný skaut z Foglarovek. Jestli se jiné skautské oddíly blíží těm podle Foglara, tak bych tam chtěla prožít dětství (a budu chtít, aby tam prožily dětství moje děti).

hodnocení

0x
Ahoj. Nechodím a nechodila jsem. U nás nebyl. Ale taťka byl hasič a dělávali jsme pro soptíky akce typu "Správný zálesák" :) vzdy se jim to moc líbilo :)

lucie*
hodnocení

0x

Já nechodila , jen otec vzponímá na dětství (40.roč.) ale v těch letech prošel co chvíli nějakou organizací jak politickou, tak církevní.. U nás ve městě je dost dobrá skautská základna, chodíme k nim cvičit do venkovní posilovny, takže mám přehled o dění. Líbí se mi to a máme v plánu tuto možnost dětem nabídnout...ale vadí mi orientce skauta na křesťanskou víru. V našem skautu to není tak znatelné (co vím, tak jen chodí s betlémským světlem) , ale skaut ve vedlejší přímětské obci je hodně "věřící".

Tohle mi dost vadí, podle mě by děti neměly být zatahovány do politiky a víry, takže tohle pro mě zásadní problém a budeme ještě skauta zvažovat.

To záleží na každém středisku - a jsou mezi nimi velké rozdíly. Jsou střediska vyloženě zaměřené na víru, jsou střediska, kde se to vůbec neřeší.

lucie*

jethro- a proč tomu tak je? netušíte?

Protože rozmanitost a možnost volby.

V porovnání se zahraničím je český Skaut mnohem méně křesťansky orientovaný (ostatně jako celá česká společnost). Junák - Český skaut má dokonce výjimku od mezinárodní skautské organizace WOSM, že ve svém slibu nemá explicitní zmínku o Bohu.

lucie*

...mě to příjde strašná škoda, ale je to věc dané organizace a rodičů zda jim to nevadí (zajímalo by mě zda na to rodiče předem upozorňují) ...zažila jsem neteř (8let) jak se vrátila z "křesťanského tábora a náhodou jsem viděla její táborový deníček. Bylo to jak z hororu - dětské obrázky a texty "bůh je veliký" apod. Ufff...takže podle mě by víra neměla u dětí co pohledávat. Ráda bych je dala do organizace spjaté s přírodou, ovšem musím mít záruku, že bude apolitická a ateistická.

etana*

Pak ovšem nemůžete vybrat Skauta, který to má přímo ve slibu, byť to nemusí být ausgerechnet křesťanský Bůh ( a v ČR zhusta není).Pokud vím, je plno oddílů, které víru v Boha vůbec neřeší. Mimochodem, atheismus je také víra.

hodnocení

0x

Mladší synek ano, starší už ne (i když nic takového jako "bývalý skaut" neexistuje: jednou skaut - navždy skaut). No a já jsem ve střediskové radě *placni*

hodnocení

0x

Dcera vedla mnoho let chlapecký skautský oddíl, byla jsem s nimi asi 4 x na táboře a žasla jsem, jak byly děti šikovné.

Potvrzuji, že "jednou skaut, navždy skaut", u dcery jsou nyní skauti celá rodina, t.j. jeden manžel a tři děti.

Orientace na jakoukoliv víru se v této skautské skupině nevyskytovala, vše bylo zaměřeno na přírodu, pobyty v přírodě, znalosti a dovednosti dětí, plnění "bobříků" a j. S betlémským světlem chodili, to ano.

hodnocení

0x

S ohledem na věk se mi skaut nějak vyhnul. Buď jsem moc starý nebo moc mladý. Mám za sebou PO SSM a HB.

V tom prvním jsem měl štěstí na vedoucího a tak se vymývání mozků nekonalo. A to druhé: Schválně, kdo ví o co jde? :)

doplněno 01.11.19 10:31:

b) je správně. Zelené hnutí se s hrbatou zelenou ještěrkou ve znaku.

Zlatá léta, kdy se člověk vyspal i v louži, ráno vstal a nic mu nebylo.

Buď je to označení tvrdosti tužek nebo jisté zelené hnutí :)

S jesterkou? *nevi* neznám. Novinka pro mě. Jdu googlit. Pac znám jen Hnutí Brontosaurus...

denny: Vždyť říkám: Velká zelená hrbatá ještěr(ka). No nic, zůstanu nepochopen *mir*.

*smich* já jsem blondýna *smich*

lidus*
hodnocení

0x

Ne, za mě byly Jiskry a Pionýr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]