Nejste přihlášen/a.
Já nechodila , jen otec vzponímá na dětství (40.roč.) ale v těch letech prošel co chvíli nějakou organizací jak politickou, tak církevní.. U nás ve městě je dost dobrá skautská základna, chodíme k nim cvičit do venkovní posilovny, takže mám přehled o dění. Líbí se mi to a máme v plánu tuto možnost dětem nabídnout...ale vadí mi orientce skauta na křesťanskou víru. V našem skautu to není tak znatelné (co vím, tak jen chodí s betlémským světlem) , ale skaut ve vedlejší přímětské obci je hodně "věřící".
Tohle mi dost vadí, podle mě by děti neměly být zatahovány do politiky a víry, takže tohle pro mě zásadní problém a budeme ještě skauta zvažovat.
To záleží na každém středisku - a jsou mezi nimi velké rozdíly. Jsou střediska vyloženě zaměřené na víru, jsou střediska, kde se to vůbec neřeší.
Protože rozmanitost a možnost volby.
V porovnání se zahraničím je český Skaut mnohem méně křesťansky orientovaný (ostatně jako celá česká společnost). Junák - Český skaut má dokonce výjimku od mezinárodní skautské organizace WOSM, že ve svém slibu nemá explicitní zmínku o Bohu.
...mě to příjde strašná škoda, ale je to věc dané organizace a rodičů zda jim to nevadí (zajímalo by mě zda na to rodiče předem upozorňují) ...zažila jsem neteř (8let) jak se vrátila z "křesťanského tábora a náhodou jsem viděla její táborový deníček. Bylo to jak z hororu - dětské obrázky a texty "bůh je veliký" apod. Ufff...takže podle mě by víra neměla u dětí co pohledávat. Ráda bych je dala do organizace spjaté s přírodou, ovšem musím mít záruku, že bude apolitická a ateistická.
Dcera vedla mnoho let chlapecký skautský oddíl, byla jsem s nimi asi 4 x na táboře a žasla jsem, jak byly děti šikovné.
Potvrzuji, že "jednou skaut, navždy skaut", u dcery jsou nyní skauti celá rodina, t.j. jeden manžel a tři děti.
Orientace na jakoukoliv víru se v této skautské skupině nevyskytovala, vše bylo zaměřeno na přírodu, pobyty v přírodě, znalosti a dovednosti dětí, plnění "bobříků" a j. S betlémským světlem chodili, to ano.
S ohledem na věk se mi skaut nějak vyhnul. Buď jsem moc starý nebo moc mladý. Mám za sebou PO SSM a HB.
V tom prvním jsem měl štěstí na vedoucího a tak se vymývání mozků nekonalo. A to druhé: Schválně, kdo ví o co jde?
b) je správně. Zelené hnutí se s hrbatou zelenou ještěrkou ve znaku.
Zlatá léta, kdy se člověk vyspal i v louži, ráno vstal a nic mu nebylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.