Nejste přihlášen/a.
Včera jsem si uvědomil, že jsem už snad 2 roky neměl v ruce klasický tištěný noviny. Úplně jsem je díky zdrojům z Internetu vynechal, a přesto mám dostatečný přehled o aktuálním dění v blízkém okolí v ČR i v zahraničí. Zajímalo by mě, jestli to máte podobně a tištěné noviny už také nekupujete a jen čtete a reagujete na zprávy a články na Internetu přes mobil, tablet, PC? Jakou vidíte budoucnost tištěných novin?
Klasické noviny by mělo smysl kupovat kdyby ještě existovali skuteční novináři. Za to co dnes vychází v novinách nemá cenu platit ani pětník Když chci "nenáročné čtení" tak si zapnu iDnes nebo Novinky, od novin bych čekal něco víc...
Čtu zprávy na Internetu
Souhlasím, že dnešní redachtóři neumí napsat normální čtivý článek. Mimochodem si na uvedených webech povšimněte také úrovně jejich projevu z hlediska pravidel pravopisu. Je tragédie, že něco takového nazývá samo sebe novinářem a další tragédií je to, že korektor, jenž by v tomto případě dokázal situaci zachránit, byl zřejmě propuštěn pro nadbytečnost.
Čtu zprávy na Internetu
Kovisi, to tedy máte pravdu. V regionálním deníku jsem našla takové perly proti češtině, jako třeba: NEBOŠTÍK, ZVÝŘENÝ PRACH, LÍTKA HEREČKY, MLINÁŘ, OBJEDVAT.
Ano, i novinář je jen člověk, i když by měl něco z mateřského jazyka umět.
Ale kde byli ti korektoři, kteří měli chyby zachytit, to je pro mě taky otázka. Možná zrovna OBJEDVALI. :DJaga.
Dobrý den. Noviny čtu každý den. V práci (na vrátnici) nemám internet. Dřív jsem si kupoval ráno jedny noviny a vydržely mi do odpoledne. Teď mám možnost nekolikaterých novin zdarma a je zajímavé, že třeba dvoje různé noviny ovšem od jednoho vydavatele mají úplně stejné články - téměř doslova. Asi si myslí, že když jde člověk do trafiky tak si nebude kupovat dvoje noviny.M.
Už před cca 10lety jsem přestal kupovat noviny i časopisy, zrušil TV a de facto jen jako rezervu držím mobil s předplacenkou (útrata do 100,-Kč měsíčně) - to všechno když jsem si spočítal, že zavedením internetu a převedením čtení zpráv a volání (převážně Skype) na pc ušetřím měsíčně cca 1.500Kč, aniž bych to nějak pocítil a hlavně se o to ušetřit musel nějak výrazně snažit.
Čtu zprávy na Internetu
Vypocetni technikou nelze
prastit mouchu,
zatopit si,
utrit si v nouzi zadek,
vyrobit vecernickovskou cepici,
pokryt podlahu pri malovani,
oskrabat na ni brambory, zabalit a vyhodit,
zabalit si do ni svacinu do prace,
bezdomovci si s ni v zime nevycpou kalhoty proti prochladnuti,
pri stehovani si do ni nezabalime krehke sklenicky, ani s ni nevycpeme krabice,
zkratka papirove noviny maji ve spolecnosti sve nezastupitelne misto.
-
Abych odpovedel na otazku, uz si nepamatuju, kdy jsem naposled drzel v ruce noviny kvuli informacim v nich obsazenych.
No třeba Kindlem mouchu plácnout jde. A zahřát umí taky, stačí jen poškodit LiPol baterku uvnitř většiny dněšní "chytré" elektroniky a požár zahřeje hned.
Ale na ten záchod, to je fakt problém. Tam mohou mít dnešní noviny nezastupitelné místo, nejsou z tohoto hlediska o nic horší než staré Rudé Právo
Nevím, jak hlasovat v anketě! Otázka je zda kupuji a anketa zda čtu...
Nekupuji, ale na obědy chodím do hospůdek, kde je občas k přečtení denní tisk buď pro veřejnost, nebo od kamarádky výčepačky...
Takže tak pětkrát do měsíce si ten Blesk rád prolistuji, je to srovnatelná náhrada za Dikobraz...
Tištěné noviny ještě nejsou na odpis, spousta starších spoluobčanů nemá a nebude mít internet...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.