Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může kuna odnést slepici?

Od: karlosdos* odpovědí: 13 změna:

Sousedovi v zahrádkářské kolonii hned na okraji města něco podkousalo a odneslo tři z 10slepic a velkého kohouta. Je možné, že to byla kuna , nebo že by liška? Nikde tam ale není les , jenom pole.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nd
hodnocení

0x

za prve piste normálně a ne velkým písmem.

Ano kuna může zabít a odtáhnout.

Vnímavý člověk pochopí, že psal capslockem omylem. Už jen podle toho, že na začátku věty má malé písmeno :)
karlosdos*
hodnocení

jistě snad se tolik nestalo?, jde mi hlavně o to,kdo má zkušenost s kunou nebo lasicí,nebo co by to mohlo být,děkuji.

iz*

@Karlosdos,

psaní velkými písmeny znamená v internetu křik a navíc se takto psaný text špatně čte. Chcete-li nějakou odpověď, bývá dobré se (trochu) ohlížet i na čtenáře a odpovídající.

karlosdos*
hodnocení

a to jsem se nějak provinil,že píšu velká písmena? ,podstatná je snad otázka. dyž Vás to tak irituje,nemusíte mi odpovídat!

Jen tak mimo-někdo to,považuje jako"hulákání"!proto normálně-první,jména... velké a ostatní slova malými písmeny. jinak občas se mi toto taky stane,tak to celé smažu a píšu nově,ale žel ruce jsou někdy rychlejší ...

Ano kuna to dokáže.

72mona3*
hodnocení

0x
Asi jak kde a jak která. U nás třeba žijí kuny a slepice bez ztrát na životech. Musíme být jen rychlejší, protože kunám chutnají vajíčka. I v době, kdy mají mladé, nechávají slepice na pokoji. Ale jak říkám, jinde může kuna vyplenit celý kurník.
Lišky se nedrží pouze v lese. Mohou mít celkem velké teritorium a přemisťují se i v otevřené krajině. Stejně jako černá zvěř , jezevec či vydra. Po útoku lišky je větší šance nalézt roztroušené peří. M.

id
hodnocení

0x

Ježiš, to se špatně čte !

Kuna to nebyla. Kokout slepice brání, může být poraněn, může zdechnout, ale kuna jej neodtáhne. Když kuna vyplení kurník, tak po ní v kurníku zůstanou mrtvé slepice s vysátou krví. Nějakou slepici může kuna odtáhnout, ale kohouta nedá.

Nikoli po kuně ale po lasičce zůstano mrtvé bez krve-ty vysají krev a zbytek nechají !Dala by i kohouta!

72mona3*

Možná i kohouta, ale neunese ho. Musela by ho odtáhnout. Ta naše táhla slepici (oběť jestřába), a jen si ji schovala pod naskládané dřevo. Byly patrné stopy po vláčení.

elpo
hodnocení

0x

Ještě mě napadl nějaký toulavý hladový pes. A nebo člověčí zloději. Aby se v tichosti s lupem odkradli, tak slepice na místě zabili. Není to asi nic příjemného jít s krákorajícími slípkami a budit pozornost.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Tak mě napadá, nevíte, jestli už chytili toho levharta? Před 3 týdny toho byly všude zprávy plné, a najednou ticho. Pro jistotu, odkud, prosím, jste? ;) Ida

karlosdos*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]