Nejste přihlášen/a.
Omlouvám se, že zase vkládám "politickou" otázku - ale nechápu, proč mají takoví lidé, jako je Pavel Novotný v mediálních diskuzích neomezenou svobodu, zatímco se příspěvky ostatních lidí mažou a to nejen zde na této Poradně... ale je fakt, že se nebudu divit , když mne zase smažete - "demokracie" jede ...
- to jsem to "dopracovala" !
- u mne to bylo naopak : zpočátku jsem se jeho "příspěvky" bavila, neboť jsem je považovala za vtipnou nadsázku (mám takový humor ráda) - ale postupně jsem pochopila, že to myslí vážně - a to se žádnému hlupákovi z lidu (natožpak seniorovi, který vyrůstal za "socíku" ) - líbit nemůže, to uznejte ! - to by si tehdejší "soudruzi" nikdy nedovolili ! - to by ten 89. přišel daleko dřív, ne?
Jako starosta je nejspíš docela užitečný občanům, což je koneckonců nyní jeho práce, ale nebývá to tak docela zvykem, starat se, co si přejí voliči, takže za mne cajk, ale jinak je to skutečně nevychované prase, bez ohledu na politickou či nepolitickou orientaci. Ovšem od dob, kdy začala být populární hulvátská huba (autor této modní vlny v současné chvíli dřepí na opevněném Pražském hradě a chtěl by mít pravomoci jak Putin) mají i nevychovanci možnost uplatnit se v politice, tak co naděláme?
Dobrý den, je to syn svého otce - a ani jednoho z nich nemusím (jeden je až neuvěřitelně pozitivní a "rozesmátý" a druhý je arogantní ho*ado). Ovšem, musím tolerovat jeho právo na vyjadřování, i když u toho trpím. Zdravím!
jenže můj příspěvek se týkal právě toho, že "svobodu" projevu nemají dnes všichni tak úplně stejnou - a zvláště pokud jde o projevy vulgární a nenávistné ! - Ale to je jedno, ono to nějak dopadne - v historii se vždycky všechno nějak "vyřešilo"
Svobodou projevu se moc neohánějte. Před časem jste se zde vyznal z lásky k Hatikvě - budiž, это ваше дело. Stačí holou větou zpochybnit jistou událost a denier v ČR dostane nepodmíněný trest.
A proč se divíte. Je to prostě Švejk české politiky. Stejně jako Josef Švejk, je P. Novotný pro lidi zajímavý a rádi si přečtou nebo se podívají na: "Příběhy dobrého starosty Pavla Novotného v přímém přenosu".
007cz, přečtěte si ještě jednou odpověď, na kterou jsem reagovala. (Starostu nevolí občané přímo.)
Iz,Tak ještě jednou, kde se v odpovědi píše o přímé volbě? ,,Nastesti asi lide v Reporyjich ho znaji, tak proto si ho dobrovolne zvolili za starostu,,
Pro 007cz: "Nastesti asi lide v Reporyjich ho znaji, tak proto si ho dobrovolne zvolili za starostu."
A mně P. Novotný vůbec nevadí, protože je mi jeho život naprosto lhostejný. Občas ho vidím v pořadu "Partička", pokud se teda jedná o toho samého člověka a tam je docela zábavný. Já nevím o co Vám jde. Vy bydlíte v tom městě, kde je on starostou? Jestli ano a on Vám vadí, tak udělejte nějaký průzkum mezi občany, jestli vadí i jiným, napište petici, že si ho jako starostu ve svém městě nepřejete, nechte si ji podepisovat a tu pak předložte na patřičném úřadě. Jinak vaše otázka, ani stížnost nemá vůbec žádný smysl.
Vy se pořád obáváte, že budete smazaná a neustále všechno stáčíte do té Vaší politiky. Já se Vám k něčemu veřejně přiznám. Já už Vás znám tady z poradny hodně dlouho a měla jsem Vás ráda, protože jste mi připadala velmi rozumná. Ale v poslední době jste se hodně změnila a už mi někdy i lezete na nervy tím, jak do všeho motáte tu Vaši politiku. Já chápu, že se v tom nějak "rochníte", že Vám dělá dobře provokovat, ale přijde mi to škoda. Škodíte tím sama sobě a své osobnosti, protože já pořád nemohu uvěřit, že všechno myslíte vážně. Ještě bych Vám přátelsky poradila nepoužívat toho smajlíka s vyplazeným jazykem, tohoto . Protože tím jaksi degradujete i to, nad čím by se člověk třeba i mohl zamyslet. Jenomže když tam vpálíte tohoto smajlíka, tak je vidět, že se chcete jenom pošťuchovat a provokovat ostatní. A to je škoda.
dík za odpověď, je fakt, že pro své "politické" názory zde nacházím jen velmi málo pochopení a spíše se jenom zesměšňuju, jak jsem poznala i ze zdejší odezvy na mé názory na "kauzu" K. Gotta ... No - hlavou zřejmě zeď neporazím, takže se budu snažit dění kolem sebe nekomentovat - i kdyby "trakaře padaly" . Tak ahoj.
Už to jak dělal v bulvárním plátku šéfa a snažil se pošpinit kdekoho z našich zpěváků a zpěvaček, mi stačilo na to si o něm udělat obrázek.
Ale jako bulvární novinář se choval a chová naprosto správně. Bulvární novinář musí být ,,hovado,, ,bulvár je polovina úspěchu všech těch ,,zpěváků, zpěvaček, herců a hereček,, popularita a bulvár musí existovat v symbioze.
Jéžiši, tak to vidíte. Ani nevím o koho jde. Mně to bylo hned divné, že by byl ten Novotný z té "partičky", tak nesnesitelný jako starosta, když se dokáže smát.
Culdo, raději také koukej na nějakou srandu a nenech se "požírat" tou politikou. Stejně sama nic nezměníš. Leda že bys dokázala založit nějaký spolek o více členech a těm "vévodila". Mohli byste pak třeba vyrážet do ulic a demonstrovat. Ale já bych se na v tomto věku už vykašlala. I když zase na druhou stranu, kdybys dala dohromady všechny nespokojené důchodce tam co bydlíš, tak bys možná něco dokázala. Ale tady na poradně si akorát uděláš blbou reklamu zanícené proletářky v důchodu.
@Suzy
- dík - je docela legrační, že jsem v současné době považována za "proletářku" - nicméně je fakt, že bych se dnes měla starat už jen o to, abych tzv. "dobře umřela" - ale ani to mi současná "garnitura" neumožňuje neustálým odmítáním euthanasie .
Jinak - pokud nostalgicky vzpomínám na časy minulé - mluvím o 60. letech, kdy byl svět ještě svobodný a v podstatě jednoduchý - jsem ročník 1946 - a byla to naprosto fajn doba a myslím, že i prosta současné nenávisti - taková už nikdy nebude- otevíraly se nové možnosti, obzory, myšlenky i umělecké směry. Kdo to nezažil - nikdy nepochopí - a nikdy už se tato atmosféra opakovat nebude - škoda. Ahoj, zdravím.
Agente, byli a jsou i umělci, kteří se bez služeb bulváru obešli a obejdou. Jako třeba monohokrát i zde omýlaný Gott.
Mimochodem, není podivné že si nikdo nevšimnul podobnosti posmrtné "štvanice" na něj a štvanice na Vlastu Buriana?
No očividně s Pavlem Novotným bude ještě veselo:
" Řeporyje mají tisíckrát lepší historickou zkušenost s vlasovci, než s vámi, vy karikatury sebe sama s atomovým kufříkem za zadkem a hlavou plnou vodky a černého svědomí,"dodal.
No a to není konec. Kauza pokračuje a pokračovat bude. Mezi námi, kdo si dneska dovolí Rusům veřejně, dokonce v TV říct, že zkreslují historii podle toho, jak se jim hodí, jako to udělal Pavel Novotný v Ruské televizi? Kdo kdy naposledy řekl Rusům tohle:
" ... už vůbec o tom nebudeme diskutovat s Ruskem, symbolem okupační moci, lži a porušování lidských práv,"...
Člověk aby se o něj začal bát, o kluka jednoho ušatýho. A to jsem ho jako redaktora Blesku fakt neměla ráda. Asi svůj postoj přehodnotím.
Zkrácená verze s českými titulky k vidění zde: seznamzpravy.cz/...
Celá hodinová relace ruské televize k vidění zde, kauza Pavel Novotný od 39:40
Poté, co Pavla Novotného utnuli, se soudruzi ve studiu rozhádali mezi sebou. Fakt zážitek.
Rusko? Ukrajina ne? Nebo Gruzie? Kazachstán? A co Polsko, Maďarsko? A Bulhaři jen bulhali? A co němečtí soudruzi? Ti toužili pomoci s Poláky nejvíc ..
Ostatní svazové republiky a satelitní státy dělaly jen to, co Rusko poručilo. Představa, že nějaký Kazachstán měl v SSSR nějaký vliv je úsměvná.
A kauza Pavel Novotný v ruské TV pokračuje:
" Ruská státní televize opět zkoušela ukřičet jiný názor, Novotný našel asi jediný recept, jak se proti tomu účinně bránit"
..."Novotný ... zaslouží absolutní uznání, díky své letité zkušenosti z práce v bulvárních médiích úvodní "obžalobu"z úst Olgy Skabejevové – ne nadarmo se o ní v Rusku říká, že skvěle ovládá "prokurátorský"styl vedení rozhovoru – doprovázel tak nepřehlédnutelnými grimasami, že ruské hvězdě jednoduše sebral vítr z plachet a navzdory bouři, kterou ve studiu vyvolal, svou loď s hrdě vlající řeporyjskou vlajkou s přehledem kormidloval až do konce času, který mu byl dán k dispozici. Moderátorům nakonec nezbylo než rozhovor s Prahou ustřihnout a dál se věnovali už jen hádajícím se hostům ve studiu..."
" Kalašnikov...spustil neuvěřitelnou tirádu o Běločeších (legionářích), kteří prý v Rusku rozpoutali občanskou válku, zradili Kolčaka a teď se pokoušejí tvrdit, že byla (a možná bude) další občanská válka... Jevgenij Popov pak přitvrdil muziku tvrzením, že Češi ukradli carské zlato. Tuto část programu ukončila řevem Skabejevová, která Nikulina, poté co se zmínil o možnosti, že pokud by se Rusko dokázalo omluvit za některé sovětské excesy, chovali by se Češi jinak, označila za "nemocného člověka". Rusko se totiž žádné chyby nedopustilo, protože Rudá armáda osvobodila Československo. Za co by se tedy Rusko mělo omlouvat?!? Rozkaz: " Pojďme si poslechnout Putina!" pak za pražskou částí pořadu učinil tečku..."
" Jde jim jen o to, aby ... i nadále byli schopni budit dojem, že jsou silní, že jejich pravda je "světové kulturní dědictví". Skutečnost, že jim v tom momentálně brání starosta Řeporyj Pavel Novotný, který byl během debaty v 60 minutách divákům předveden i ve svém vrchním stanu, jak s maršálskou holí v podobě záchodové štětky cosi řeší na operační mapě, tuto snahu staví do vskutku podivného světla."
Jinými slovy: Švejk vyhlásil válku světové mocnosti.
Jo jo jo, už je to tak: Řeporyje proti Purinovi: Rozhovor s Pavlem N.:
" Jak jsou Řeporyje připravené na válku? Nemůžu potvrdit existenci naší kontrarozvědky, neprozradím letadlovou loď a ani ponorku. Dostal jsem od pana primátora signál o plné podpoře, takže jsem požádal pana radního Petra Hlubučka o 2,5 miliardy dolarů na další letadlovou loď. Teď mám dvě multikáry, ta čtrnáctiletá prošla nedávno repasí. Navíc mám velmi statečnou a chrabrou, opravdu skvělou jednotku dobrovolných hasičů.
Kolik jich je? Výjezdová jednotka činí 27 lidí. Jsme připraveni na velkou akci, objednal jsem si i vlajku NATO. Schovám se za ni."
Je to šoumen.
"Není zvláštní, že český komunální politik (neboli marginál, jak ho v ruské TV nazývají) zvedne ruské politické elitě tlak natolik, že ho dokonce pozvou do jedné z hlavních talk show ve státní televizi, nebo že o něm dokonce hovoří na velké tiskové konferenci mluvčí ministerstva zahraničí Marija Zacharovová?"
Rusům se tento mluvčí protiruských proevro, prohomo, proimigro, .. prostě hodí.
Můžou na něm názorně předvádět, kdo že to ze západu volá po nenávisti proti Rusi ..
No jo no, pokud postavení památníku padlým, kteří osvobozovali Prahu a zasloužili se o to, že Praha nedopadla jako Varšava, považují postsovětští představitelé za ohrožení svého statusu, tak to tedy fakt stojí na tenkém ledě a není jim pomoci.
Švejk z Řeporyjí je fakt vyvede z míry?
Ano, vlasovci významně zasáhli do Pražského povstání a pomohli osvobodit Prahu od Němců. Koněv s armádou dorazil až den poté, když Kutlvašr uzavřel s Němci kapitulaci. Bez Vlasovců by to nedokázal.
Doplňte si vzdělání:
" Generál Kutlvašr vyhnal Němce z Prahy...dokázal zorganizovat účinný odpor, vedl jednání také s Vlasovcia úspěch povstání korunoval jednáním s generálem Toussaintem, který kapituloval výměnou za volný odchod vojsk z Prahy."
Dál si pátrejte sám.
Aha, takže ten tank č. 23 si toho devátého ráno na Klárově rozstřelili Leljušenkovi tankisti sami ..
dvd99 Nemám zas tolik času, abych vám dohledávala veškeré relevantní informace. Poslala jsem první článek, který na mě při vyhledávání vyskočil. A to jenom proto, aby byl slyšen i názor protistrany a aby pan diskutér začal pochybovat. Měla jsem za to, že kdo chce, další informace o věci si najde. No nestalo se tak. Věříte dějepisu, který se učil za minulého režimu. Pravdivé informace si dohledat nechcete. Co nadělám, klidně si dál žijte v bludech.
ra252: Tak to nemohu sloužit, já u toho nebyla. Rozhodně to ale bylo jinak, než nás/Vás učili soudružky učitelky.
Kapitupace byla v Praze podepsána 7.5. a nebýt vlasovců, fašisti by se nevzdali. A to je fakt.
Ostatní informace si určitě umíte dohledat sám. Prostě nevěřte tomu, co se o historii říkalo a učilo dřív. Skoro všechno bylo jinak. Kdo pátrá, najde, kdo nepátrá, plácá nesmysly.
Ten "Protokol o provedení formy kapitulace německých branných sil v Praze" byl podepsán 8.9. cca v 16 hodin, počátek odchodu německých jednotek tam byl stanoven na 18:00.
ra252: 1) Nejdřív se vždy podepíše smlouva a pak (následně) se řeší její provedení. Stejně tak "protokol o provedení kapitulace" byl podepsán až po podepsání kapitulace.
2) Ať to bylo jakkoli, nic to nemění na tom, že Řeporyje chtějí vyjádřit vděk vojákům ROA (vlasovcům), kteří zahynuli při osvobozování jejich "vesnice". Můžete s tím nesouhlasit, ale to je tak to jediné, co s tím můžete dělat.
Ano, Rübstich může oslavovat i divize SS.
Nic to nemění na tom, že svět i ČSR osvobodili především vojáci Rudé Armády. Nebýt jich, vlasovci by dál bojovali po boku bratrských divizí SS.
elane@- on existuje Archiv a tam asi nemají bludy. Ono stačí si tam dojít dohledat vše a nečíst bludy na internetu, kterých je napsáno k tomu mnoho. Na stará kolena si takto mnoho věcí "osahávám", abych se dozvěděl pravdu a ne takovou, která se právě někomu hodí.
dvd99 Tak fajn. Příště, až budu chtít argumentovat, skočím nejdřív do archívu pro historické materiály a budu vám je tady citovat. Zatím své znalosti čerpám spíš z knížek, které mám doma, ale kdybych je chtěla citovat, musela bych příslušné pasáže ofotit. Ale nakonec i u odborných historických knížek můžete namítnout, že můžou být zkreslené pohledem autora. Ten archív bude pro další diskusi s vámi určitě jistější. Tak příště.
svět i ČSR osvobodili především vojáci Rudé Armády, odvážná myšlenka. Kolik vojáků Rudé Armády padlo nebo bojovalo např. v tichomoří? Ona WW2 nebyla jen v Praze a okolí. Ale nechci překrucovat historii, jistě máte své vysvětlení o Ruských vojácích převlečených za černochy.
Mimochodem, černoši ve zbrani byli jen ve filmech. Byli to podlidé a sloužili nanejvýš v kuchyni.
A pokud jde o USA a jejich válečné ztráty, v opravdové bitvě byly denní ztráty větší, než ztráty USA za celou válku. Ty jejich hrdinské eposy mi připomínají Brežněva je jeho zkazky o tom, jak přestřelka o Malou zemi rozhodla válku. Teda onn jí říkal bitva ..
Souhlasím s @Vilik.
Jak se, @Culdabulda1, můžete ptát na podmínky různých webů či médií, aniž byste je uvedla konkrétně? Pokud Vás zajímají, přečtěte si jejich podmínky.
Všimla jste si někdy, že prostor k vyjádření politikům nabízejí i Vaše oblíbené Parlamentní listy?
Jáí bych spíše řekla, že ptát se na něco "třetích osob" je poněkud "nešťastné" a kdyby se nad tím člověk zamyslel, formuloval by otázku jinak, případně by ji vůbec nepoložill.
U Vás mám navíc pocit, že některými otázkami, odpověďmi i reakcemi záměrně provokujete. Ani to mi nepřijde "košer", přestože je to ve volné diskuzi.
Jste si jista, že jde o výroky těch "osobností"? Nemohli se je "novináři přikrášlit"?
Připomíná mi to otázky typu "Co chce nebo co si myslí můj bratr/partner..." Na to se nedá odpovědět jinak, než: "Dáte-li nám na něj kontekt, možná se ho někdo zeptá za Vás."
Poslední dobou mne čím dál víc rozčiluje, jak málo někteří lidé před svou otázkou přemýšlejí.
K (hromadnému) přeposílání e-mailů se zaručenými zprávami, případně vkládání odkazů na různé "senzace" jsem se tu už vyjádřila.
Rozumný člověk své kontakty vyzve, aby mu nic neposílali, a pokud to nepomůže, přeruší kontakt.
Ale těch 20 % mne překvapilo, byla bych čekala víc.
@iz
- jinak řečeno jsem hlupák - to ovšem celkem koresponduje s mou zkušeností, že si člověk o sobě častokrát myslí něco úplně opačného, nežli jeho okolí
. Nicméně, přesto mi vadí mediálně prezentované urážlivé výroky "osobností" na adresu tzv. obyčejných lidí, kterými otevřeně pohrdají - pak ovšem není divu, že se i hlupák naštve a napětí ve společnosti vzrůstá.
Mimochodem pro zajímavost - dnes jsem někde na netu četla zamyšlení nad nebezpečím "řetězových mejlů", přeposílaných důchodci a velice mne zaujalo, že jako příklad takového nevhodně šířeného mejlu bylo uvedeno i vyjadřování podpory prezidentu Zemanovi ! - dobrý, ne?
Culdo, i já mám opravdu hodně ráda zvířata a nedovolila bych jim ubližovat, pokud bych u toho byla, i kdybych to měla sama odnést nějakým tím pošramocením. To už se mi skoro stalo. Ale už jsem pochopila, že já vlastně vůbec nic nezmůžu, jen tím sama sobě hodně škodím, protože nesnáším pohled na nějaké týrání. Proto také okamžitě přepínám zprávy, kde se o tom mluví, jsem pak plná bezmocného vzteku na ty "lidi" a trpím tím vlastně sama. Na lidi, jako na celek, mám také svůj názor a už jsem dávno pochopila, že tou hlavou zeď opravdu prorazit nelze, tak už se prostě jenom snažím žít tak, aby se mne to co nejméně mohlo dotknout. A dohadovat se o politice v dnešní době, už mne vůbec nebaví. Je to zbytečné. Je mi líto, že přemýšlíš o možnosti eutanazie, asi se bojíš nějakého utrpení, ale ta možnost eutanazie je v rukou lidí strašně nebezpečná. Na to jsi nepomyslela? Ono nejde o to, že by ji mohl jedinec svobodně využít, ale o to, že by mohla být lidmi zneužívána a klidně by mohli být zbavováni života lidi třeba kvůli dědictví, nebo z jiných důvodů. A to by bylo snad ještě horší, než trest smrti, který byl zrušen, protože to by se pak mohla vražda vydávat za dobročinnost. Přece znáš, čeho všeho je schopen člověk. Takže já jsem ráda, že zatím nic takového povoleno není. Alespoň u nás ne.
Culdo a Hitler přece zabil toho svého milovaného psa jenom proto, že se chtěl ubezpečit, že ten jed funguje bezbolestně. A nakonec se odstřelil. Tak proč toho psa otrávil? A ještě k tomu ani nevěděl dopředu, jestli nebude to zvíře trpět. Proto to na něm zkoušel. To bych teda nedokázala udělat. Hitler miloval jenom sám sebe. A vůbec nevím, proč jsi ho zmiňovala.
@Suzy
- myslím, že i Hugo Haas nechal po své smrti utratit i svého milovaného psa ... Jinak - euthanasii bych chtěla, protože se bojím smrti, bolesti a dlouhého a beznadějného umírání - ale možná tak "ujetě" uvažuju i proto, že nemám děti a normální tzv. "rodinu" - asi i proto mne napadl ten Hitler. Tak ahoj.
Culdíku, ale to je přesně o tom. Hugo Haas byl také dost zvláštní a kontroverzní osobnost. Ale já nesoudím, jen nechápu. Nevím jestli to udělal, ale pokud ano, tak předpokládám, že ho k tomu vedlo vlastní sobectví. Ten pejsek by se svou smrtí těžko souhlasil a určitě by chtěl žít dál, kdyby do toho mohl mluvit. Asi se Haas tak rozhodl proto, že si ON myslel, že by pejsek bez něho nemohl žít spokojeným životem. Což je teda nepochopitelné. Určitě by se našel někdo, kdo by si ho vzal. Přece nenechám po své smrti "utratit" nikoho, koho bych opravdu milovala. Proč bych někomu brala život jenom kvůli tomu, že tady už nebudu já?
Ale chápu Tvé obavy z bolesti. Tak na to tak nemysli, ať si to "nepřivoláš". Já mám dva syny, ale stejně se spoléhám pouze sama na sebe a na to, jak si to zařídím já sama. Jinak už také nikoho nemám. Nemysli si, že ti co mají děti jsou na tom nějak lépe. Někdy to je i horší, protože třeba ta rodina vůbec nefunguje a jsou velké problémy. Vždyť to tady na poradně kolikrát vidíš, ty všelijaké dotazy ohledně dětí a rodiny.
Tak ahoj a neboj.
no - možná to nebyl Hugo Haas - ruku do ohně bych za to nedala - ale nějaký významný prvorepublikový herec to byl - nemůžu si vzpomenout... jenom vím, že mi to připadalo taky dost sprosté ... o Hitlerovi ani nemluvě - ale je dost možné, že by po válce vítězové tu fenku stejně zabili a možná i krutě.
Pavel Novotný se mi kdysi zprotivil, když vysvětloval, proč se jeho bulvár popásá na neštěstí druhých. Vím, že je stále aktivní v různých prohlášeních, která jsou nějak na hranici (možná za hranicí) morálky. Nečtu obsah, jen občas nadpisy. Překvapilo mě, že je starostou. Schválně jsem se podívala na volební preference v Řeporyjích. Ano, je tam oblíbený. Počet hlasů pro jeho stranu a preferenčních hlasů přímo pro něj je nezpchybnitelný. Asi je schopný. Možná všehoschopný. Ňouma se starostou nestane.
A odpověď na otázku, proč má v médiích stále tolik prostoru. Inu, protože je to čtivé. Je jedno, jestli s ním čtenář souhlasí nebo si odplivne. Důležité je, že článek rozkliknul.
Profesor Keller je extrémní bolševik, který se snaží z obskurní pseudovědecké disciplíny zvané sociologie udělat bibli pro levicové pomatence. Pavel Novotný je nesympatický spratek, ale v souboji s Kellerem je na té slušnější straně.
Takové lidi je nutné ignorovat. Kdyby na ně nikdo nereagoval, tak by po nich za chvíli ani pes neštěkl. Ale bohužel je budou pořád někteří přetřásat a o to jim vlastně jde. Já jsem třeba donedávna ani netušila, že někdo jako je ten P. Novotný, existuje. Teď to sice vím, ale jelikož mne takový člověk vůbec nezajímá, tak už o něm vlastně opět nic nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.