Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kupujete chleba?

Od: chleb odpovědí: 41 změna:
V poslední době davám přednost trochu dražším kvalitním, jsem asi zmlsaná, ale hlavně když neprdíme jako po obyč.Šumavě aj., nadýmání je ee *ee* Nebo sami pečete doma a vyplatí se to?

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ta kvalita se pozná jak? Že není z kvasu ale z chemie?

chleb
hodnocení

To asi pozná skoro každý na chuti, nejen fajnšmekr.*jasne* Ale najdou se jistě i lidé bez chuti.

hodnocení

3x
Též kupujeme "lepší" chleby. Necháme krájet a doma přebytek mrazíme. Pak stačí vytáhnout dle potřeby a chutná poměrně čerstvě kdykoliv

hodnocení

2x
Brno - podpažďák... Je mega dobrý. I když je obrovský, sníme ho do dvou dnů.
doplněno 20.10.19 19:52:

crocus.cz/...

je velmi nadýchaný, chuťově i 2 dny výborný - víc nevydrží, protože ho sežeru :D

chleb
hodnocení

Čemu se říká "podpažďák"..? *ee*

id
hodnocení

2x

Peču v pekárně ob den ( pšenično -žitný se semínky) chleba již 10 let. 800 g chleba i s elektřinou vyjde na 12,- Kč.

chleb
hodnocení

Docela mě láká koupit domácí pekárnu. Jak dlouho to pečení trvá a kde mají tu směs-jsou různé?
id

Nekupuji směsi, nejsou dobré (nebo o dobrých nevím) a jsou drahé. Kupuji žitnou celozrnou jemnou mouku Pernerku (teď je v akci v Lídlu) a obyčejnou hladkou mouku. 300g žitné + 200 g hladké + kvasnice + semínka + voda + sůl + kmín.

Jsou různé pekárny a v nich programy na různé chleby a pochopitelné je rozdíl v délce času. Obecně od dvou hodin do tří.

hodnocení

2x

Podmáslový v Lidlu. Ten s tou bílou nálepkou.

hodnocení

1x
Vysocký.
Orgasmus v hubě.
chleb
hodnocení

Ten neznám, za kolik a jak vypadá a kde ho mají? Chci vyzkoušet všechny kvality a porovnat :)
Pekárna ve Vysokém nad Jizerou.
K mání v blízkém okolí.

Orgasmus z chleba? To asi těžko :-D. Ale když ho máte, neberu Vám ho. Já ho mít nebudu z chleba. :) Hodně dlouho jsem si na chlebu nepochutnala.

Na běžným chlebu si člověk opravdu nepochutná. To uznávám.
Ale zkus vysockej chleba. Ten je někde úplně jinde.

Vysockej chleba tu nemáme u nás. Já stejně moc chleba a pečivo nejím. Koupím si to a pak mi to doma zůstane. Ani to nesním. Nejsem moc na pečivo. A rohlík mi vlastně stačí.

nikdo*

Vysockej chleba je fakt dobrej.

hodnocení

1x

Jaký je rozdíl mezi obyčejným za normální cenu a dražším "lepším"chlebem? nějak jsem totiž zásadní rozdíl mimo cenu nezaregistroval!

Jinak občas si koupím "trhací" tuším horský? chleba v lidlu ,ale jen když je ještě teplý.

ana*
hodnocení

1x

Jak byli kdysi mistři soukromníci-pekaři zlikvidováni po r. 48, tak toto zlaté řemeslo hodně povadlo nebo umřelo. V dnešní době se už na moc dobrý, kvalitní chléb ani moc nedá narazit. U mnohých dnešních chlebů je těsto tuhé, špatně propracované, nebo zase takové blátivé, pod kůrkou nedopečené. A vydrží k jídlu tak sotva 2 dva dny.

Vy pamatujete předválečný chléb?

007cz

Pokud mluvíme o stejné válce tak ta probíhala v letech 1939-1945.

Jen tak mimo soutěž-vzpomněl jsem na soukromou pekárnu,pokud pamatuji dobře u Sluků na Plumlovské,kousek od sídliště Svobody směrem k centru Prostějova, fungovala snad do cca1975? (pak jsme tam už ani občasně nezabloudili nebot jsme se přestěhovali z Krasic do Mostkovic)-Ti měli super pečivo-chleba, rohlíky,pletýnky-tenkrát tam bylo o třídu lepší a od dnešních? od deset tříd lepší od velkých a tak 5 tříd od malých pekařství!

007cz

Mostkovice? Na ,,špicu,, na pivo a pak na ,,letnak,,?

JJ ale ne na špicu ale pod kopec,to byla naše hospoda a pak ten letňák nebo do na zábavu do Plumlova.Ale už pár desítek let tam nejsem ,jen máma ,segra je v PV,brácha v Určicích.Já sem se nepovedl-jsem v JH!

007cz

*palec* ti je ona,ale tehdy to bylo trošku jiný a dvůr nebyl přístupný.

hahanaj*
hodnocení

0x

kupuji kváskový -doma chleba nepeču

hodnocení

0x

Lámankový v Lidlu.

Sníst se dá. Ale že by si člověk pochutnal, tak to ani náhodou.

hodnocení

0x

V poslední době jsem přešla na Chalupářský chléb. Mají ho v Lidlu. A občas si upeču chleba podle italského receptu. S kvanicemi. Je to vlastně takový chlebový závin a plnit se může sýrem, šunkou, bylinkami...

hodnocení

0x

Takový který mi padne první do ruky a není tvrdý už v obchodě. Cenu, značku ani výrobce neřeším. *frajer*

Doma jsem pekl chleba jen jednou, když mi dcera věnovala pekárnu *blee*. Pekárnu jsem následně poslal dál do světa.

hodnocení

0x

Venkovský. Jako buchta a ještě k tomu s měkkou kůrkou. :))

*palec2*

ghhtk
hodnocení

0x

V Brně zábrdovický.Ten vydrží i čtyři dny a potom jde do ,,píp,,Jinak si upeču sám,ale cenově je lepší koupit.

lidus*
hodnocení

0x

V Brně kváskový Věchnov a na chalupě Drysice. Když se mi chce, což není často, peču malé chlebánky na chuť, ručně vyhnětu, několikrát přemýchám, nechám kynout aspoň 4hodiny.

doplněno 22.10.19 21:30:

Když ještě před 89rokem pekl starý pán v Račicích, vozili nám od tama kulatý bochník 2kg. pošťáci, to bylo fakt něco. Ten chleba jste jinde než v Račicích nekoupili. Starý pán zemřel, přišla svoboda podnikání a řemeslo převzal jeho syn, vše vylepšil, nabral zaměstnance, prodával do kdejakého obchodu, to nebyl chleba, to byla nechutná sraženina za hodně peněz. Dnes už pekárna není.

chleb
hodnocení

Liduš, vyzkoušeli jsme ten "jmlc" zmiňovaný "podpažďák" z pekárny Crocus -v Brně je npř.na Svrateckė a je to fakt velký voňavý kolo :)

hodnocení

0x

U nás je Penny a nic moc ty jejich chleby. V Albertu taky nic moc. Do Kauflandu a Lidlu se nedostanu.

hodnocení

0x

Penam Fit den Chléb slunečnicový celozrnný nebo Mestemacher Trvanlivý žitný chléb celozrnný se slunečnicovými semeny

hodnocení

0x

Nejčastěji "Vesnický" z Lidlu.

Měl jsem pekárnu a pekl vlastní chleba, ale postupem času pekl méně a méně, a v poslední době už vůbec. Nabídka dobrého chleba a pečiva je taková, že se to nevyplatí.

fram
hodnocení

0x

Šumavu nebo kmínový. A také kupuji Kladenský, ten má ale někdy přimíchaný starý chléb, což se prý pozná z "bublin". Z kamenných obchodů. Nikoli řetězcové chleby (spíš výjimečně). Jo a ještě Arabský, tj. duté placky neslané a lavaš, tj. azerbajdžánský, větší tenší placky k plnění.

nikdo*
hodnocení

0x

Peču si sám doma, a rozhodně se to vyplatí. Jednak finančně-v nákladech, a taky proto, že nic nevyhodíte. Domácí chleba vydrží týden až 10 dní. Musí být ale kváskový. Z opravdového kvásku a kváskem kynutý. Jestli toto umí pekárničky, nevím. Já peču klasický-ošatkový. A mluvit o chuti a vůni? To nejde s jakýmkoliv koupeným srovnávat. Manželka teď začala péct i toustový chleba. Jak světlý, tak tmavý. Ale opravdovému chlebu se to nevyrovná. Zase na tousty je lepší ten její. To musím uznat.

hodnocení

0x

Chleba nekupuji už několik let. Koupila jsem si pekárnu a míchám si vlastní směsi. Už jsem tak zmlsaná, že mi žádný kupovaný chleba nechutná. Nedávno mi kamarádka nabídla takovou docela chutně vypadající šištičku chleba, že koupila ona a i její přítel a oni by to nesnědli. Napřed jsem nechtěla, ale mám slepičky, tak jsem si ho vzala a doma ho ochutnala. Byl opravdu tak akorát pro ty slepičky. Nebyl dobrý. A přitom vypadal docela vábně, na pohled. A jelikož ty lidi znám, tak vím, že určitě nešetří a nekupují levné potraviny.

hodnocení

0x

Kaufland a Penny, prodávají Zábrdovský chleba. Je velmi dobrý, ochutnejte. Viky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]