Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za co se získává Nobelovka za lékařství?

Od: mario22 odpovědí: 5 změna:
Kolikrát se Nobelova cena za lékařství uděluje za obory jiné než lékařství. Třeba biochemie, hematologie, imunologie, neurobiologie. Určitě mnoho dalšího. Za jaké ostatní obory krom lékařství se uděluje? Dají se tyto obory nějak shrnout? Třeba jsem slyšel o life science, což jsem si představoval jako obory o lékařství člověka, ale podle wikipedie je to pouze biologie. Pracujete někdo ve vědě a víte o tom více?
Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Podle mne nejde o cenu za lékařství, ale za medicínu, kam toho spadá více.

doplněno 20.10.19 18:57:

Podle mne tam toho spadá víc.

mario22
hodnocení

Medicína je to stejné jako lékařství.

hodnocení

0x

Plný název ceny je Nobelova cena za fyziologii nebo lékařství (švédsky Nobelpriset i fysiologi eller medicin), takže spektrum výzkumu, za který lze cenu udělit, je poměrně široké.

mario22
hodnocení

A jaké obory to tedy mohou být?

mirax
hodnocení

0x

Onu ji později získají borci za informaci, že globální oteplování ovlivňuje současný stav SLUNCE, nikoli množství CO2 v atmosféře po výrobě a recyklaci plechovek od piva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]