Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pijete energetické nápoje?

Od: lada1® odpovědí: 19 změna:

Pijete a je to takový zázrak?Opravdu to někoho "nakopne"?Je to přece jen kofein a B vitamín?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nikdy neochutnal

Jsou nebezpečné, stačí si přečíst pár článků.

hodnocení

3x

Nepiji, ani by mne nenapadlo si to koupit. Energie mám dost...;)

hodnocení

2x

Nepiji a ochutnal

Energetické nápoje jsem pila, když jsem se učila na vysoké škole na zkoušku, teď už je prakticky nepiju vůbec.

Energetický nápoj může pomoct "nakopnout", pokud to člověk nepije denně, při častější konzumaci si pak tělo na to zvykne a už to nemá ten efekt. Hlavní "nakopávače" jsou v energeťáku asi tři - hromada cukru, kofein a taurin.

berger*

Podle Vaší definice piji dvoutřetinové energeťáky,sladké kafe. Teď mi na stavbě hostoval obkladač,na otázku "jaké chceš kafe?" odpověděl "stejné,jako ty." Málem ho to zabilo,do hrnku dvě vrchovaté lžičky kávy a šest vrchovatých lžiček cukru...*smich*.

Jiné energeťáky nepiji,nechutnají mi...

hodnocení

2x

Nepiji a ochutnal

Nevidím žádný přínos těchto utrejchů.To raději pořádný "iontový "nápoj PIVO " nobo pořádný drůbeží-hovězí vývar,bujón! Samozřejmě po pořádné zátěži ne třeba pro oddálení únavy při učeníb tam nepomůže nic vše je jen placebo!

iz*
hodnocení

1x

Jenom kávu (denně) a kofolu (občas). Tzv. "energetické" nápoje jsem nikdy neochutnala a ani to nezamýšlím.

pavelpavel*
hodnocení

1x

Nepiji a ochutnal

Já si dám raději dobré kafe se smetanou to je hrozná droga mňam. *hi*

hodnocení

1x

Nikdy neochutnal

Před zakoupením a ochutnáním mě asi nejvíc brzdí plechovka. Nápoje neumím z plechovky pít. Zkoušela jsem jen párkrát pivo :)a nevychutnala jsem si ho. Vím, že bych to mohla doma přelít, ale nějak nemám zájem. Při únavě si vařím kávu.

lucie*
hodnocení

0x

Nepiju a to s toho důvodu, že snažím řídit rozumem (nikoli reklamou a "vědeckými"studiemi) takže se vyhýbám energeťákům, uzeninám a všemu nepřirozeně sladkému, slanému a barevnému*jasne*

...ale nezatracuju to, někdy se to hodí. Třeba po porodu jsem měla tak dorasovaný organismus, že mi pomohly kofeinové a guaranové tablety, abych se dostala do normálu rychleji a fungovala.

hodnocení

Já je také nepiji ale dobrá káva a klidné posezení je to nej nej po težkém dni.

etana*
hodnocení

0x

Výjimečně, když třeba potřebuju někam dojet a jsem hodně unavená. Na tu cestu to člověka opravdu probere.

id
hodnocení

0x

Ćasto jezdím z Čech na Slovensko a v půli cesty si jej dám. Použiji ho jen za volantem při dlouhé cestě.

hodnocení

0x

Nepiji a ochutnal

Jako servisák jedu na kafe - to pomůže i při dlouhých cestách autem. Ty utrejchy v plechovkách kldně přenechám pubošům, kteří to lemtají ve velkém.

Příležitostně

Z toho je mi smutno, že to pijou ve velkém skoro ještě děti. Hlavně kluci. Jestlipak to jejich rodiče vědí? Před 30 lety se tyto nápoje neprodávaly a nikomu zřejmě nechyběly. Protože jsme to neznali.

Příležitostně

Ještě doplním. Ve škole se to nesmí prodávat a pít, ale stejně si to děti cestou ze školy koupí. Každou chvíli vidím, že to kluci kupují v obchodě. Místo aby si koupili ochucenou vodu, tak energeťák.

Nepiji a ochutnal

Ano, máte pravdu. Byli jsme nedávno dceři na třídní schůzce, učitelka přesně tento problém zmínila - mnozí 15 letí si myslí, že dospělost rovná se cigáro v hubě a ,,eneržák´´ v ruce. Bohužel...

jezevec*
hodnocení

0x

Pravidelně si kupuju RedBull bez cukru. Snad nebude reklama, když řeknu, že jsem poslední dobou narazil na nápoj, který má oproti tomu s býkem dvojnásobný obsah kofeinu. Funguje výborně...
energy-drinks.cz/...

aaa*
hodnocení

0x

je to obchod s lidskou blbostí.Na lidské blbosti se nejvíce zbohatne

hodnocení

0x

Nepiji a ochutnal

Jednou, takhle kolem poledne jsem si řekl, že to zkusím. V 5 odpoledne jsem byl tak ospalý, že jsem málem usnul při práci *ee*. Takže nevím, jak na koho, ale na mě moc povzbudivě nepůsobí. Tehdy jsem dokonce přemýšlel, jestli bych to neměl pít před spaním pro lepší usínání :-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]