Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Big Brother (Velký bratr) na poště?

Od: jura2® odpovědí: 16 změna:

Před pár dny jsem byl na poště vybrat trochu větší obnos peněz z účtu. Pošťačka za přepážkou na PC začala vyplňovat nějaký formulář. Jedna otázka mě šokovala - že zda jsem politicky aktivní. Zvolal či zařval jsem "cože"? Nevyplnila asi nic. Proboha co to má znamenat? To už nás kádruje i pošta? Velký bratr už i tam?

doplněno 28.09.19 00:07:

Že hysterčím? Jsem dědek po 70-sátce, kterého už zajímají jen výsledky od lékařů. Vybíral jsem 34 000 Kč - platba firmě za položení zámkové dlažby. Vím, že to nemá posuzovat úřednice za přepážkou. V republice se "odkloňují" milardy a je to Ok. A já jsem podezřelý *bzum*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Bohužel pošta ne, ale zákon.

Zákon č. 253/2008 Sb.

Zákon o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu

§ 7.1 Povinná osoba provede identifikaci klienta nejpozději tehdy, kdy je zřejmé, že hodnota obchodu překročí částku 1000 EUR, pokud tento zákon dále nestanoví jinak.

§ 8.3 V rámci identifikace klienta povinná osoba zjistí a zaznamená, zda klient není politicky exponovanou osobou nebo zda není osobou, vůči níž Česká republika uplatňuje mezinárodní sankce podle zákona o provádění mezinárodních sankcí.

lidus*
hodnocení

2x

Měli jste pocit jak jste byli před 89 sledovaní, teď jste mnohem víc, máte co jste chtěli. Nebude dlouho trvat a děcku při narození nacvaknou čip, pak už budou vědět o každém vašem kroku a monitorovat nejen telefony, bankovnictví a internet.

mot
je to jenom tim, ze drivejsi soudruh nemel moznosti, co ma dnesni soudruh. ktera zeme na svete nejvic smiruje sve obcany? komunisticka cina..
lidus*

Čína, to tu do nás hustí ale USA šmíruje a cenzůruje mnohem více, to nám tu ale neříkají. Já říkám, že nepáchám nic špatného a tak ať mě klidně šmírují.

mot
a kdo vam to teda prozradil, ze usa smiruje a cenzuruje daleko vic? :)
jakoze v usa taky nefunguje facebook a google sluzby jako v cine?
nox®

Není potřeba se příliš vzrušovat. Valná většina lidí radostně poskytuje své informace už dnes a dobrovolně, aniž by to vůbec věděli. A pokud už to funguje i tak, že se lidé dobrovolně nechávají sledovat s tím, že dostanou na oplátku něco zdarma nebo se slevou... Prostě se děje jen to, co lidé dovolí. Na druhé straně, proč se vzrušovat nějak příliš. V 99,9% jde jen o cílenou reklamu, ty nahoře opravdu nezajímá, jestli Pepa z Horní Dolní nakupoval v Lídlu.

hodnocení

0x

No, při výběru peněz z vlastního účtu, by mne tato otázka také překvapila. Ale já bych neřvala a optala se, k čemu to paní potřebuje vědět a čekala bych na její odpověď. Pak bych zřejmě zrušila své konto a šla jinam.

mot
jakoze jine banky nebudou dodrzovat zakon a nebudou se ptat?
jinak nerozumim co pan hysterci. Pokud nejsem politicky exponovanou osobou, tak odpovim ze ne, pokud jsem, tak se za to snad nestydim, ne?
007cz

Je to zákon proti praní špinavých peněz, pokud nejste prezident či senátor tak se vás to netýká. Není jen na poště ale všude kde se ,,pracuje s penězi,,,,,,,,nedělejte paniku se ,,šmírováním,,

lipanek

Malých a menších částek se to netýká.

Teprve když se vkládá, nebo vybírá opravdu vysoká částka.

Dlužno podotknout, že ta laťka limitu se stále snižuje.

Bankovní ústavy, pošty, záložny všude to mají nařízené, je to předpis.

V běžném životě se s tím obyčejný člověk nesetká. teprve až když jde kupovat auto, chatu atd..

No já vybírám ve své bance běžně padesát a i víc tisíc najednou a nikdy mi nikdo žádnou takovou otázku nekladl. Ale je možné, že 50 tisíc už dneska nikoho nevzrušuje...:-D

A koukám, že tazatel dodal, že vybíral jenom přes 30 tisíc. Tak tomu výslechu teda nerozumím.

007cz

csob-penze.cz/... to platí zejména při uzavírání či změně smluv,

007cz

příklad, kdyby si třeba pan premiér založil konto a ,,ulíval,, tam evropské dotace, tak bude dohledán a ,,,,,,nepotrestán.*mir*

007cz
hodnocení

0x

,,Zvolal či zařval jsem "cože"? Nevyplnila asi nic. Proboha co to má znamenat? To už nás kádruje i pošta? Velký bratr už i tam?,,,,,,,,a další rádcové už čipují děti, a v každém druhém vidí amerického špiona. Trošku te hysterie tam bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]