Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chodíte na houby?

Od: wamp® odpovědí: 20 změna:

Zdravím, národe houbařů :)

Podělte se prosím, pokud chcete, jaké letošní úlovky a odkud máte. Zařadila jsem sběr hub do rubriky " hobby, " což se domnívám, že je správně.

Děkuji za reakce.

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 24. 09. 2019 16:19:55
Já se domnívám, že je správnější zařazení do volné diskuze :)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chodíme,s manželkou,ale letos se nikam nedostnu od března marodím a mám vycházky a v jejich rámci se do lesa nedostanu ,repsektive na oblíbená místa.

Tak se musím opravit-dnes jsem sice nebyl na houbech.ale přesto je donesl-chtěl jsem jet v rámci vycházekněco vyřídit u poskytovatele služeb a na trávníku před autem bylo pár kusů. Nakonec to byl plný košík cca14x14x25cm . Co je to zač nevím,jména mne až tak nezajímají -dělím je na jedlé a jedlé jenom jednou *smich*. Tyto jsou jedlé

hodnocení

Čert Vás vem *smich*

Tak mi dopřejte tu radost najít pár houbiček, aniž bych musel do lesa

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 05. 10. 2019 15:27:37
Duplicita..

lidus*
hodnocení

0x

U nás je letos na zahradě nadúroda pýchavek, řízky a rozdám sousedům, v lese spousta bedel, klouzků, babek, křemenáčů, pravák našel manžel 1a přiznal, že ho vydyndal od nějaké babky co měla plný košík. Nejvíc roste modráků ty najdu i na vozíku, netuším jak se správně houba jmenuje ale omáčka je luxusní. Foto nemám, my hned všechno sníme.

72mona3*
hodnocení

0x

Hezký večer. Tak každým rokem se do lesa dostávám méně a méně. Tedy v tu správnou dobu. Chybí čas (zase "tuním" zahradu) a dopravní prostředek. Letos jen jednou, v pološeru...a krátce. Výsledek: 5 praváků. Les smíšený, půl metru od cesty *hledam*Doufám, že o víkendu už si ten čas (a ochotného řidiče) najdu. *modla* M.

hodnocení

0x
Tohle našel v sobotu syn, za hodinu a půl. Snad to bylo jedlé, od té doby jsem s ním nebyl:)
Chodíte na houby?
satan
Co to jsou za gaďory

Tak tohle nesbíráme, Pouze různé hřiby, křemenáče (kterých bylo letos opravdu dost a velkých), kozáky, klouzky a máselky. Občas se objeví kotrč a to je pak super držkovka.

pb®
hodnocení

0x
Kde to neřeknu, neb houbař svoje oblíbená místa zásadně neprozrazuje. Ale je to houbařův sen, houba na každém metru a člověk se musí zaříct, že babky a klouzky fakt už sbírat nebude. Mám odtud dost hřibů smrkových, jednoho kováře, několik šiškovců, praváček jen jeden, zato velký, holubinky hlínožluté a i ty babky a klouzky. Bedly, pýchavky a z vedlejšího pole žampiony. A taky jsem viděla krásnou muchomůrku zelenou. Z jiného lesa mám kotrče a sbírku kozáků nejspíš šedozelených
Chodíte na houby? #2
Chodíte na houby? #3

Jak říká ing. Baier, babky vám otráví celou úrodu, pokud je dáte mezi ostatní houby.

hodnocení

0x

Mám na chalupě v Beskydech kus louky a kus lesa, a musím říct, že houby nehledám, ale sbírám :) Poslední roky, když je sezóna, není problém postavit na polívku a zajít si do lesa pro pár hub jako do špajzu :) (a to nesbírám jen tak ledacos)

hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi.
Letos jsou opravdu žně, pouze já zatím nemohu, kvůli zdravotním potížím :(

nikdo*
hodnocení

0x

Koukněte na www.nahouby.cz. Sekce kde rostou. Tam se občas někdo podělí, kde rostou a kde ne. Je to rozdělené podle krajů.

hodnocení

Nikdo, samozřejmě, že ty stránky znám, přesto děkuji za odpověď.

Ještě dodám, nejlepší stránky mají na facebooku ;)

hodnocení

0x

Sice už je 14 dní po položení otázky, ale u nás teď rostou houby snad i z asfaltové silnice. Nemám bohužel momentálně čas "chodit na houby". Ale moje práce (taxislužba) mně umožňuje se po houbách dívat z auta. Takže předevčírem jsem přinesl několik krásných exemplářů Hlívy ústřičné, které vyrostly na pařezu těsně vedle německé silničky, spojující 2 vesnice. Dnes jsem pro změnu houbařil na mimoúrovňové křižovatce těsně u hraničního přechodu Pomezí n/O, odkud jsem přinesl klouzky (hnědé i žluté), několik špičníčků a jako bonus pár nádherných pravých Ryzců.

Jinak pro ty, kdo se vyznají, se u nás dá skutečně houbařit z auta a já když jsem v práci, toho využívám. Vždyť svahy kolem silnic jsou plné krásných jedlých hub. Že to nejsou houby tzv. "ušlechtilé" je mi úplně jedno, mnohdy jsou ty houby, které sbírám, chutnější a univerzálnější, než hřiby a křemenáče. A olovo a ostatní "těžké kovy" v houbách mě nezajímají. V dnešní radioaktivní době je to stejně jen strašák na lidi.

72mona3*
hodnocení

0x
Tak u nás to mohu odpískat. Les zmizel. *sok*Jen rozježděné holiny s osamělými stromy. A kde ještě les zůstal, je prolezlý skrz na skrz. Za hodinu pouze 5 ks panských a pár lišek nálevkovitých. Ovšem červené muchomůrky bych mohla brát kosou...M.
doplněno 13.10.19 20:14: Dnes jsem měla možnost zajet kousek dál. Našla jsem nejen les, ale i mé oblíbené václavky*mnam*. A na mýtině pod hromadami větví...
Chodíte na houby? #4
hodnocení

Děkuji Vám za příspěvky.

Prý mají růst do listopadu, takže zajdu :)

skeptic
hodnocení

0x

Občas ano. Sbírám pouze jeden druh. Chodím na místo, kde je jich spousta; mimo jiné proto, že není mezi houbaři příliš oblíbený. Mně stačí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]