Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chtěl jsem se zeptat,proč na pracovním ůřadě lžou lidem do očí,když člověk celý život pracoval a ted ke stáru ho už nikde nechtějí a člověk si připadá jako otravná veš v kožichu,stalo se mi toto,jako ČID vás zaměstnají většinou na 1 rok,protože na vás dostanou jakousi dotaci,po roce vás vyhodí,no a já jsem si šel vyjednat na prac ůřad jakýsi 5.měsíční plat ,na což jsem měl nárok k jakési dávkařce,která mě řekla,že nic nedostanu a at se odvolám,tím to zhaslo,tak jsem šel o patro níž,k paní na prac.ůřadě ke které chodím a ta mi řekla,že mám nárok a pomohla mě sepsat odvolání,kdy mi přišlo psaní z Prahy,že mi laskavě tu almužnu přiklepli,tak se ptám,PROČ se takto k nám ,lidem chovají,jako k obyčejnému,otravnému hmyzu,prý je to od doby,co dělal min,financí Kalousek a jak s tím zakrslým skřetem dělali čistky,tak všichni dostali befely odrbat lidi,aby stát ušetřil,no ale už to nikdo nezrušil.To takto jinde také chovají ke svým lidem?
Tak já tu hlavně postrádám informaci, co umíte, na co jste odborník, co jste celý život tedy dělal. Protože dnes je velká sháňka po lidech, co umí a chtějí dělat, takže mi to Vaše info že Vás ,,nikde nechtějí´´ připadá poněkud divná v situaci, kdy sem tahají ve velkém pracovní síly z UK, SK, Rumunska, Bulharska a kdoví ještě odkud.
A co se týče přístupu ÚP - no pro mě je to určitě dobrá zpráva, že nedávají dávky jen tak každému, kdo tam vezme za dveře. Chápal bych podobné dotazy, kdyby byla krize, nebyly volná mista. Ale ta situace není, práce je moc, lidí málo - prostě proto, že se mnohým nechce ,,hrábnout´´ . Ostatně je to vidět i zde, na poradně - docela se tu množí dotazy typu - dostudoval jsem, kdy na pracák? Ne kam jít dělat...
Viktore, spletl jste si rubriku, politika je kousek vedle. S takovým myšlením bych vás také nezaměstnal pokud takto se prezentujete u zaměstnavatele.
Napište co umíte, všem máte praxi a odkud jste. Pomůžeme vám najít práci. Zda vás někdo zaměstná záleží již na vašem chováním a vaší prezentaci u pohovoru. Práce je dost.
Myslím,že otázka s politikou nemá skoro nic. Přeložím Vám to,mohu? Ptá se,proč mu jedna úřednice tvrdí,že nemá nárok a druhá mu potvrdí,že má... Mimochodem,s tímto přístupem úředníků mám podobnou zkušenost...
@Berger >
s tím se setkávám často. Člověk jednomu úředníkovi něco řekne, o něco požádá a dozví se, že je to "tak a tak", nebo že nemá nárok apod.
Teprve potom si k tomu něco zjistí a s dalším úředníkem už jedná trochu jinak, minimálně použije správné názvy dávek. A ejhle, najednou to jde...
Viktore,
nenapadlo Vás, že vůbec nemuselo jít o lež? Že Vám úřednice, pokud jste dotaz formuloval stejně jako zde, nemusela rozumět a podle toho Vám odpověděla?
Já se o sociálně právní a pracovně právní oblast zajímám už dost dlouho, ale o nároku na "jakýsi 5.měsíční plat" tady čtu prvně.
Co kdybyste upřesnil, o kterou dávku jste chtěl požádat?
K nepřiznání dávky: Pro přiznání dávky je potřeba doložit požadované podklady. Není možné, že při podání žádosti chybělo něco, co jste doplnil až k odvolání?
PS: A politiku si prosím odpusťte. Chcete-li se něco dozvědět nebo se něčeho dobrat, je potřeba i s úředníky (nejen) ÚP jednat korektně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.