Nejste přihlášen/a.
Co jiného, než moje Sázava.
Obec Vlastějovice, mezi Ledčí a Zručí.
Vlak: HK - Pardubice, Pardubice - Kolín, Kolín - Ledečko, Ledečko - Vlastějovice.
Ubytování: RS Maja - chatky pro 4 až 5 osob, případně RS Radost /to je od nádraží ale trochu dál, Maja je hned za nádražím.
Co uvidíte: můžete navštívit přírodní rezervaci Stvořidla, Stanici ohrožených zvířat v Pavlově /vydry, liška, rys, černý čáp, dravci,.../, Hrad v Ledči nad Sázavou, hrad Český Šternberk, pokud jste trochu turisticky založení, napsala bych ti prima trasu na hrad v Lipnici nad Sázavou a domek s muzeem a hrobem spisovatele Jaroslava Haška. /zhruba od 8 do 15 km, podle toho, co byste zvládli/. A celá řada dalších zajímavostí, třeba 4 km od Vlastějovic Fibichova myslivna /hud. skladatel/, vodní nádrž Želivka /asi 8 km od Vlast./ A to jsem toho ještě hodně zapomněla.
Já vozívala děti do Světlé na exkurze do tamějších skláren - brusírny skla. Tam se nechaly vidět nádherné věci, ale to už je dneska minulost. Jaga.
Pokud o tom budete uvažovat, mohu poslat kontakty.
doplněno 19.03.13 07:37:Jinak se divím, že toto paní učitelka hodila na žáka. Já jsem sama, jako kantorka, plánovala vždycky školní výlet už od začátku roku. Znala jsem kondičku žáků a tak jsem věděla, co si s nimi mohu dovolit. Já sama byla velký turista, ale takovou padesátku bez přípravy s nimi ani za nic. Ani třicítku. Protože to byly děti různé, od sportovců až po buchtíky.
O výletech jsme hodně viděli, hodně prošli, přesto mě děti na výletě neměly rády. Proč? PRÝ MOC CHODÍM. Myslely si, že obsadí chatu, nikam se nehnou a budou řádit až do rána. A já je vytáhla ven. Vzpomínám si na pěší výšlap na Ještěd. Jak hladově koukaly na kabinku lanovky jedoucí vedle nich k vrcholu.
Tehdy se hýbat nechtěly. Dneska na to vzpomínají s úsměvem.
Proto si myslím, že nejzodpovědnější by k organizaci výletu byla učitelka. Vy můžete třeba navrhnout místo výletu. Ale dál /doprava, ubytování, denní trasy/ by už o tom měla rozhodnout sama. Pro žáka je to příliš velké sousto.
Jsem ve svém živlu - výlety, to bylo moje. Mohli byste jet i na druhou stranu. Jaroměř - pevnost Josefov. Zámek Kuks, ZOO Dvůr Králové.
Babiččino údolí, Ratibořice - to je klasika pro školní výlety. Česká Skalice - škola Barunky Panklové. Přehrada Rozkoš. Náchodský zámek s medvědy Ludvíkem a Dášou. Pevnost Dobrošov. Třebechovický betlém, zámek Opočno.
A vláček 810 jezdí z Police nad Metují až do Adršpašských skal. I ty stojí za to vidět. Jo a v té Polici nad Metují je krásné muzeum stavebnice Merkur. Potěší nejen kluky. Byla jsem vedle z toho, co všechno se nechá z plechových dílků postavit.
A tohle všechno jsem se svými žáky navštívila. Na táboře mi zase dali po několik let na starost 60 polských dětí z Gdaňska. Jezdila jsem i s nimi, aby toho co nejvíc poznaly. A dost jsem se díky tomu přiučila polsky.
S ubytováním je to horší. Za nás měl kdejaký podnik svou rekreačku, stačilo poprosit a ubytování za pár korun bylo na světě. Dneska už je to všechno pryč. To byste museli pátrat sami. Ale třeba na té Rozkoši by se určitě nějaké chatičky v kempu našly. Jaga.
Dobrý den,
doplním, že výborný kemp u Adršpachu je kemp Bučnice. Loni jsem tam byl. Chaty, místo na stanování, kiosek s jídlem i pitím.
Kousek od kempu je vstup do Teplických skal a kousek je i vlaková zastávka. Vlakem se dostanete ke vstupu do Adršpašských skal. ( My jsme to spojili a vešli jsme Teplickými skalami a vylezli v Adršpachu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.