Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VEŘEJNÉ TOALETY, jak řešíte?

Od: maminazbrna* odpovědí: 35 změna:

ahoj, řeším celý život sedání nebo nesedání na veřejné toalety. *ticho*
sice se říká, že se z toho nic nechytí, ale mám známé, co měly velké problémy. Všichni vždy říkají, že když člověk nemá ránu, tak je to v pohodě. Ale co věčné pupínky, někdy rozškráblé na zadku? Tak hledám řešení, dost jsem koukala na net, asi možná nějaké dezinfekční gely nebo papírová sedátka, pár firem to teď začalo přes internet prodávat.

jak to řešíte vy? Sedáte, nesedáte? Požíváte nějaké ochranné pomůcky?

díky moc *uspech*

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Sedám, neřeším, nemám problém. Asi mám zdravou imunitu.

Kdybych si někde nebyl příliš jistý, dal bych si na sedátko toaleťák.

hodnocení

3x

Já si normálně sednu. Před použitím toalety (pokud mám tolik času, tak prohlédnu sedátko a případně otřu toaletním papírem).

Nežiju ve sterilní domácnosti, takže nějaká nečistota mi neublíží.

hodnocení

3x
Na malou si sedat nepotřebuju, na velkou si klidně sednu. Nemám problém.

hodnocení

2x
Ma maminka zásadně neseda. Snazila se to naucit i me- bez úspěchu,proste mi to nejde :) takze sedam .obcas omotam prkynko papírem,obcas si nezapomenu jednorazovy sedak. Antibakt. Gel nosím vsude sebou. Na ruce. Holka take sedá vsude. Musim vsak uznat,ze se temto situacim snazim vyhybat...treba toitoiky- pokud nejsou čisté tak do nich ani nelezu. Ale většinou jsem se u verejnych wc setkala s čistotou- aspon co lze okem poznat.jak flakaji omyvani a dezinfekci prkenek samozrejme netusim. Ale nikdy jsem z toho zadny problem nemela. Mam celkove dobrou imunitu
maminazbrna*
hodnocení

Ahoj, jaký sedátka používáš ty? kde je koupit?

Kupuji v Německu ve zdrav. potrebach. Pokud tam nemam cestu,tak objednávám z velkykosik nebo z postovnezdarma. Ted naposledy jsem brala z Aliexpressu,protoze tam na mě nejak vyskocili a cena byla velmi prizniva.

hodnocení

2x

Nikdy bych si nesedla.

culdabulda1*

to je sice chvályhodné - ale co když nemůžete do podřepu? V přírodě je to jednodušší - můžete se opřít o nějaký strom - ale na veřejné toaletě? - na prkýnko si dám vždycky kousek toaletního papíru (sedátko neobkládám) a sedám si přes kalhoty. Co jiného můžete dělat?...

renda2

culdo, nikdy jsem se neopírala o strom, když jsem byla na malé v lese. Prostě jsem si sedla do bobku a bylo to. V přírodě je to jednodušší v tom, že si nemusím otírat prkénko nebo si tam dávat toaleťák. Když to tak spočítám, tak jsem letos byla v přírodě na záchodě akorát 2x. Když člověk musí, tak musí.

culdabulda1*

@renda2

- no - pokud můžete jít "na bobek" - tak není co řešit - pak nemusíte ovšem sedat ani na prkýnko ! *smich*

renda2

Na záchodě nejsem na bobku. Jinak nevím, co je na tom k smíchu.

culdabulda1*

@renda2

- proč se urážíte? - pokud máte zdravá kolena, tak si nemusíte sedat na prkénko, ale čurat v podřepu - já už bohužel do dřepu nemůžu, takže se při té představě opravdu musím jen smát ... co je na tom divného?

blanka33*

renda2 - "Prostě jsem si sedla do bobku a bylo to."

Culdě se jedná o to, že někdo si nedokáže sednout do podřepu a musí se při tom něčeho přidržet. ;)

agraelos*
hodnocení

1x

Ahoj, vždycky min. setřít a obložit prkýnko papírem. :)

liska5
hodnocení

1x

Zásadně bezkontaktně. Dá se to natrénovat*smich*

hodnocení

0x

Nikdy nesedám !

zuzkamamka*
hodnocení

0x

Já teda zásadně nesedám ale když už tak používám jednorázový papírový sedátka *palec*

maminazbrna*
hodnocení

Ahoj a prosímtě, jaký sedátka používáš? Našla jsem víc odkazů, ale platit za dopravu 90 kč teda nebudu *smich*

etana*

si je vystříhejte z novin, to je skoro zadarmo

Za pár šušňů a doprava zdarma

aliexpress.com/...

blanka33*

Proč odpovídáte sama sobě? To nepochopím... *sok*

renda2

Blanko, to tady dělá víc lidí.

hodnocení

0x

Vyhodnocuji, na jakých místech si sedat a na jakých ne. Každý normální člověk pozná, kde je uklizeno a kde se poctivě uklízí, tam nemám problém si sednout. Pokud mám nějaké pochybnosti, tak si prostě nesedám.

72mona3*
hodnocení

0x

Ježíš, ještě sebou všude tahat papírová sedátka... *co*

Ne, nesedám si, většinou. Každou chvíli natrefím na pocmrndané prkénko, tak mě přejde chuť. A když už musím, použiji toaletní papír. Ale být vámi, tak radši řeším ty věčné rozškrabané pupínky na zadeli. M.

hodnocení

0x

V poslední době nacházím tak tři čtvrtiny veřejných toalet v takovém stavu, že si bez obav sedám. A dávám pozor, aby byla toaleta čistá i po mém odchodu. Takové pěkné toalety bývají u lékařů, v kulturních zařízeních, v restauracích (do putyk nechodím). Horší, ale přijatelné to bývá ve vlaku. Ale mimo domov u sebe mívám vlastní malou roličku toaletního papíru a papírové kapesníky. Tak pod sebe něco podložím, případně nedosednu. Už dlouho jsem nenatrefila na tak odpudivou toaletu, že bych musela hledat jinou.

renda2
hodnocení

0x

A já si to nechám pro sebe, jak to dělám na toaletě. Je to moje intimní věc.

72mona3*
To bude asi něco speciálního. *frajer*
pb®

No občas v práci zahraničním studentkám asi nikdo neřekl, jak používat naše WC a ony se nebožačky na to WC vysápou jako na turecký záchod. Důkazem jsou pak dvě šlápoty na prkénku. Takže třeba možná tak to dělá.

Pb a jak to děláte Vy na toaletě? :) Já si nesedám. A když si sednu, tak se z toho nepo...:-D

pb®
Já zásadně sedám. Ovšem na čisté, nedělá mi problém vytáhnout z kabelky desinfekční ubrousek a tu čistotu si vyrobit. V případě nouze postačí i namočený toaleťák. Kdyby sedaly všechny, nemusíme se štítit obechcaných hajzlů a já nemám co utírat. To se podaří jen nesedačkám, sedačky míří přesně.
Pb, Jenže když se hodně chce a člověk nemá čas na to si to prkýnko pořádně vyčistit, tak jak to udělá? Raději si nesedne. Nebo tam hodím na prkénko rychle toaleťák a sednu. Nemám čas hledat dezinfekční ubrousky.

lidus*
hodnocení

0x

Poslední roky řeším hlavně to aby tam byly toalety pro vozíčkáře, nesedala jsem nikdy ale dnes to jinak nejde.

hodnocení

0x

Rozhodně bych si nesedla, jen se snažím neumazat prkénko a pokud se to stane, slušně to po sobě utřu toaleťákem. Pokud by šlo o velkou potřebu a bez sedu by to nešlo, snažila bych se předem prkénko vyčistit toaleťákem nebo vlastním kapesníčkem.

hodnocení

0x

Jak řeším? Když musím,tak musím!Ale správný hospodář si to nosí domů!

pupinek
Pro tyto případy si sebou nosím svoje prkýnko.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]