Nejste přihlášen/a.
Docela by mě zajímalo, proč hodně odpovídajících radí řešit spory silou. Buď udáním, soudem, fyzickým napadením apod. Co když je chyba na straně tázajícího? Vždyť sousedé žijí vedle sebe / vím, že si mohu vybrat bydlení i podle nich/, je hrozné, když si dělají naschvály, a to se týká obou stran. Není nad to, když máte dobré vztahy, nemusíte se navštěvovat, slavit spolu, ale pozdravit se, snažit se chovat tak, jak chci, aby se oni chovali ke mně, to by měl být základ. Proč to lidé často neumějí? Může se mi něco přihodit a budu ráda, když mi někdo pomůže. Proč někteří lidé jsou vysloveně zlí? Jsou zahledění jen do sebe, chybí jim empatie, jsou nešťastní, nemocní? Proto se ptám PROČ?
Hodně důležité je to "co když". My se musíme spolehnout na tvrzení tazatele a jeho informace. Ten zbytek je jen fabulace.
Ale máte pravdu, někdo radí rovnou radikální řešení (asi že je rychlejší a ukázalo by jejich převahu - měli by pocit vítězství), než aby se zkusili domluvit či najít kompromis. Ale věřím, že tak radí hlavně ti, co již mají špatnou zkušenost. Nebo ti, co mají jen silácké řeči. A nejsou to jen odpovídající, jsou to i tazatelé.
S takovým jednáním se setkávám denně i na ulici, v obchodě... Radši do vás vrazí, než aby zpomalili, nebo naopak zablokují celý chodník a pak jsou naštvaní, že chce někdo projít... Ta agrese je všudypřítomná. Zvykejme si. M.
Jak já vám rozumím... Však říkám, také to vidím každý den, ale žádné řešení neexistuje.
Možná je to hierarchií hodnot ve společnosti, kde hlavním měřítkem je majetek. Děti musí mít značkové hadry, nejnovější mobily. A kdo to nemá, je šikanován. A kdo má nej- tak má i privilegia. A ten suverén se přece nebude ohlížet na ty chudáky kolem. A když mám moc, tak mám i moc. Pak mám i známosti a mohu si dovolit být bezohledný. /Na silnicích je to vidět./ A takovému to na úřadě projde.. A to jeho dítě v tom vyrůstá. Nevidí, že by rodič někomu pomohl, naučí se taky pohrdavému postoji..
.A taky čas chybí, ze stejných důvodů. Musí se vydělávat a není čas sednout se sousedy. A když ten soused kouká, co jste si pořídili, tak je to hned nepřítel, který závidí. Odcizení už je i na vsi. Za vysokými hradbami z tújí, protože máme lepší auto nebo vířivku a oni by sem čuměli..
To byly dobré doby, kdy se společně opékaly buřty na klacku nebo sedělo na zahradě u kafe, když sousedka přinesla buchty a dostala za to mísu švestek. Někde tyto vztahy ještě jsou a je dobře, že to tamní děti vnímají a zažívají..
Vzpomněla jsem si na článek k Vašemu tématu. První profesor lékařské psychologie Radek Ptáček to vysvětluje takto: Jsme pod neustálým tlakem věcí, které tu dříve nebyly, náš organismus na to není připraven. Doba je zaměřená na výkon, a to si teď bere svou daň ve změně chování lidí. Přibývá bezcitných lidí. Plat je více, než rodina. Děti jsou skrytě zanedbané...
A proč se válčí, proč jdou běžní lidé do války? Ochotni za někoho položit život?
Protože jsme zvířata a ta bojují o místo, žrádlo, něco lepšího ect. Proti přírodě jsme na výši - závist, msta. Iintelekt, neovládají emoce, lži ...
Proč se vraždilo, když byl za to trest smrti? Proč "nezabiješ" v bibli (ikdyž jsou tam protimluvy) a vyhýbá se to věřícím?
Proč se porušují zákony?
A co vlastní vědomí, nikdy nic?
Nedopadnou jednou tak i inteligentní stroje?
Soud bych do toho netahal, to je ještě to slušné řešení.
Lidé jsou zlí protože takoví prostě jsou-všichni.Proč?Protože se jim to vyplatí.Bez této povahy by lidstvo již dávno vymřelo.To že se s někým pozdravíte nebo že ho nazýváte přítelem ještě neznamená pomoc v nouzi.Proč lidé např. vyhledávají pomoc na poradně a nejdou za svým přítelem,sousedem nebo rodinou?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.