Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zpeněžit filmový foťák Praktica Super TL

Od: oxidan* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

vlastním 2x plně funkční kinofilmový foťák Praktica Super TL včetně 2 objektivů Domiplan 2,8 x 50 (údajně typ Tesar). Dá se vůbec ještě prodat za nějaký ne-úplně malý obnos, nebo už je to jen bezcenný "krám" na nic (mimo jiné díky přechodu na digitální a konec používání "klasických " foťáků? Ptal jsem se na Foto-Škoda a ti už je nevykupují. Myslíte, že se přece jen dá(jí) někde v Praze výhodně prodat - "zpeněžit"?

Předem velmi děkuji za jakýkoli tip nebo pomoc.

S pozdravem Oxidan.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Každá věc si najde kupce, zkuste inzerovat. Jak výhodné to bude, je otázka.

hodnocení

0x

Foto Škoda je "na baterky" , zkuste Foto Pazdera. Když jsem prodával filmovou zrcadlovku tak u Škody mi řekli totéž, tak jsem zašel o kousek dál k Pazderovi, tam si foťák obhlédli ocenili a do měsíce byl pryč, za tento model může být možná i 1000Kč, pokud je v dobrém stavu. Pořád jsou lidi co rádi fotí na film a Praktika je dobrý stroj.

jardaa*
hodnocení

0x

To se dělá takto, do vyhledávače
zadal jsem - prodám Praktica Super TL a výsledek ...
aukro je
zadal jsem - koupím Praktica Super TL a výsledek - nenalézám zájemce
Neprodal jsem už ani digitál HP735

Prodat digitální kompakt a ještě k tomu od HP je mnohem větší problém než poctivou filmovou zrcadlovku a ještě k tomu skla ;)

hodnocení

0x

Bezcenny kram to urcite neni a kazde zbozi ma sveho kupce. Navic Super TL byl tehdy zaslouzene uspesny aparat. Zadny top end, ale dobry pracovni nastroj od Pentaconu.

Problem bych zde ale videl v tom, ze jde o nizsi stredni tridu vychodonemecke produkce nabizenou v dobe, kdy se za nekolik malo tisic nechaji sehnat japonske top modely ze stejne ery nebo mladsi. Treba z alespon zhruba porovnatelne nabidky takova Minolta X-700, navic s obrovskym vyberem ruzneho prislusenstvi.

Podle mne to koupi pouze nekdo, kdo jde vylozene po danem modelu nebo znacce, pripadne za neco malo nekdo, kdo si chce levne vyzkouset foceni analogem.

Asi bych to nabidl na ebay.

hodnocení

0x

V roce 2016 jsem na Aukru prodávala staré fotoaparáty. Mimo jiné i Practicu L. Na mou cenu 399 Kč nikdo nereagoval, ale po skončení aukce se ozval pán a projevil zájem o několik neprodaných věcí. Aukci prý objevil pozdě. Sám od sebe nabídl za Practicu L 450 Kč. Prý jsem to podhonotila. V průběžné korespondenci se zmínil, že je sběratel. Rozdíl kvality mezi L a Super TL nedovedu posoudit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]