Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustálé vysychání rtů

Od: dominik2000 odpovědí: 5 změna:

Nevíte někdo jak zabránit neustálému vysychání rtů? Pravděpodobně to není z počasí, ale vždy mi začnou rty velmi vysychat, když jsem mezi více lidmi. Nevím, zda to nemůže nějak souviset s psychikou - že se nedokážu uvolnit a rty pak vysychají. Někdy je to hrozné, protože se mi úplně loupe kůžička a nevypadá to dobře. To pak musím každou chvíli rty jazykem oblizovat. Ač neustále používám jelení lůj, rty stále vysychají. Děkuji za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možná málo pijete?

iz*
hodnocení

0x

Jak jste na tom s tekutinami? Poměrně častou příčinou vysychání rtů je malé množství tekutin.

doplněno 09.09.19 01:26:

Zkuste se podívat, jestli nenajdete nějaký tip ve starší otázce...

hodnocení

0x

Zkuste namísto jeleního loje hydratující balzám na rty - poradí v každé drogerii.

72mona3*
hodnocení

0x

Čím víc si je olizujete, tím víc vás to bude zlobit. Také tím trpím. Teď jsem měla klid a už zase to začíná. Piju dost, tělo si tu vodu nejspíš neumí správně rozdělit. Žádný přípravek není úplně stoprocentní. Naposledy jsem používala balzám od Yves Rocher Karité a ten byl zatím nejlepší. M.

lisak5
hodnocení

0x

Nedávno jsem poslouchala nějakou relaci, kde mluvila nějaká MUDr, že to mazání lojem se nemá, jelikož potlačuje přirozenou schopnost rtů se udržovat vláčné..

Já si teda do mrazu tvář i rty máznu něčím ochranným, většinou z řady pro batolata.

Jedno je jisté, že rty-ústa jsou začátkem trávicí trubice a jako takové vlastně prozrazují kondici trávicího systému. Horní ret představuje žaludek, spodní ret střeva, pravý koutek dvanáctník, levý slinivku. Anomálie v těch místech by měly signalizovat nějaký problém v traktu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]