Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš názor na novelu insolvenčního zákona

Od: skeptic odpovědí: 6 změna:

Zdravím ještě jednou a už naposled. Zajímá mě váš názor ohledně novely insolvenčn/..., která významně změkčuje pravidla pro dlužníky a věřitelům ponechává oči pro pláč. Přijde mně navýsost nespravedlivá a ušitá na míru různým vykukům. Děkuji. *vezen*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je otázka, ve které skupině je těch vykuků víc.

lidus*
hodnocení

2x

Nic si nepůjčuji a nikomu nepůjčuji. Tato novela mi nestojí za čtení.

hodnocení

2x

@jolana - formulář nebylo možné si ponechat k prostudování, protože toho klienti prý zneužívají a je proto nutné podepsat na místě
V tomto okamžiku jste měla odmítnout podpis a s firmou skončit. Bohužel všechny vaše další potíže jste si způsobila sama.

iz*
hodnocení

2x

@Jolana,

měla byste lidi varovat, aby nejednali jako Vy. Uzavřít smlouvu ("podepsat formulář"), aniž byste ho pročetla, byla chyba. Vaše chyba.

Ale nejste v tom sama. Spousta lidí uzavírá smlouvy, kterým nerozumí, nebo které nepročtou.

Když se Vám líbil návrh protiprávního jednání (větší chlápci) s dlužníkem, měla byste akceptovat i nekorektní jednání s Vámi samotnou.

jardaa*
hodnocení

0x

Nedlužím, nepůjčuji. Ale jak k tomu přijdou věřitelé? Už chápete ty reklamy Pújčte si? Lepší je žít na dluh!

jolana*
hodnocení

0x

Přesně tak, souhlasím. Naše zákony chrání zloděje a podvodníky a když se potom v zoufalství obrátíte na vymahačskou firmu, narazíte zase na podvodníky. Má konkrétní zkušenost:

Vymáhání dluhů ve firmě, která má momentálně název Seraf International s.r.o.

(to je ta, co má všude na plotech pověšenou žlutou reklamu VYMÁHÁNÍ DLUHŮ 601 601 081)

Tuto firmu jsem oslovila vloni v listopadu poté, co mi nezaplatil dlužník cca 30.000,-Kč.

K sepsání PLNÉ MOCI (dále jen smlouvy) došlo u mě doma a formulář nebylo možné si ponechat k prostudování, protože toho klienti prý zneužívají a je proto nutné podepsat na místě.

Vymahači navštívili dlužníka, který se pochopitelně vyhýbal zaplacení. Výsledek byl tedy stejný jako předtím.

Firma mě v tuto chvíli oslovila, že pro mě mají návrh. Protože jsem samozřejmě v právu, tak mám dvě možnosti, jak postupovat dále. První, že podáme žalobu, soud se potáhne a stejně nikdy není záruka, že dlužník něco zaplatí. Druhá možnost je, že s vymahači uzavřu tzv. VIP smlouvu. Ta spočívá v tom, že zaplatím v mém případě 5.000,- na nutné výdaje pro pár větších chlapů, kteří navštíví dlužníka a budou mu znepříjemňovat život tak dlouho, dokud částku nevymohou.

Návrh se mi líbil, tak jsem zaplatila. Vymahači byli úspěšní. Za měsíc jim přišla na účet první splátka 5.000,- a ještě 3.000,- za uzavření splátkového kalendáře. První splátka zůstala (dle smlouvy) vymahačské firmě, takže v tuto chvíli měli na účtě + 13.000,-Kč

Poté proběhlo několik telefonátů, kdy jsem byla ujištěna, že dlužníka navštěvují, ovšem bezúspěšně. Nikdy už ho nezastihli. To to trvalo cca další 3 měsíce.

Momentální stav je takový, že člověk, který má případ na starosti, již telefon nezvedá vůbec a ani nereaguje na zmeškané hovory.

Po důkladném prostudování smlouvy vyšlo najevo, že smlouva je uzavřena na 1 rok a pokud vypovím dříve, musím zaplatit dohodnutou provizi. Dobře, řekla jsem si, musím zaplatit za svou chybu, tak tedy počkám s dalším řešením ještě pár měsíců............. Chyba lávky, další odstavec smlouvy říká, že v případě uzavření splátkového kalendáře se trvání této smlouvy prodlužuje až do úplného zaplacení dlužné částky.

Z toho vyplývá, že pokud již nechci firmě Seraf International s.r.o. zaplatit ze své kapsy ani korunu ( a to již opravdu nechci), bude smluvní vztah trvat i nadále do smrti jednoho ze zúčastněných.

Já jsem se na tuto firmu obrátila v dobré víře, že mi pomohou, ale mé zjištění je takové, že jsou to jen další v řadě, co se na mě chtějí obohatit.

Zbývá mi tedy jen varovat případné zájemce o jejich služby

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]