Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou knihu si musím určitě přečíst?

Od: fialka® odpovědí: 9 změna:

Kterou knihu si musím určitě přečíst (kromě akčních, sci-fi,červené knihovny). Naposledy jsem byla nadšená knihami Eleny Ferrante, vracím se k M. Davenportové Údolí rozhodnutí, Fowles Francouzova milenka. Moc jsem se nasmála nad Boučkovými ARISTOKRATKAMI. Taky ujíždím na historických románech.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ahojky všici

Já si myslím že každý by si měl přečíst bibli - kvůli názoru na svět

jinak osobně ujíždím na fantastice například Kulhánek , Žamboch , Anita Blake a vůbec nejradši Patricia Brigs

Ale vše je osobní názor , někdo má rád zamilované romány jiný historické.

Mám prosbu poradte mi někdo něco dobrého na způsob těch co jsem doporučil .

Děkuji mám email bupael@gmail.com

Bibli by tedy měli číst i islamisté, budhisté a zastánci všech ostatních náboženství? Tam je ten správný názor na svět? Co když mám úplně jiný názor?

hodnocení

0x
No jo, tohle se nedá říci.
Co se líbí mě, se vůbec nemusí líbit tobě.
Takže si přečti Boží pěst.

Boží pěst od Forsytha? To je super kniha, ostatně jako asi celý Forsyth.

Jj, přesně tu.
Forsyth je opravdu super, ale výjimka potvrzuje pravidlo. Příběh Biafry mě nezaujal. Vůbec.

hodnocení

0x

Vy nechcete sci-fi, já na ní ujíždím. Čtu málo a nechávám si doporučovat. Nemluvím o robotech, mezihvězdných cestách a jiných světech. Mluvím o fikci zasazené do našeho světa. O tom co by se stát mohlo nebo co se stát mohlo.

Orwell, 1984

Merle, Malevil

Hyde, Jericho

Neff, Tma 2.0

Toho Merleho jsem poslouchal jako audioknihu - super věc, jen z toho docela běhal mráz po zádech. Ty ostatní, Vámi jmenované jsou téhož ražení?

Co se týká běhání mrazu po zádech, tak určitě. Vše vychází ze skutečných událostí v době vzniku knihy a "přepíná výhybku", snad až na Orwella, ten si dovolil skočit do budoucnosti o celých 35 let.

Když jsme u běhání mrazu po zádech, ještě mě zaujal Kingův Running Man. Ovšem knihu zcela deklasoval stejnojmenný film. Nechápu, jak se King mohl pod něj podepsat. Asi důkaz toho, že prachy nesmrdí... Měl jsem to štěstí nejdřív číst a teprv pak vidět.

lidus*
hodnocení

0x

Zeměplocha a všechny. Pak co vás zajímá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]