Nejste přihlášen/a.
Já myslím, že by si to ještě neunesl-jako přiznat se. Asi ještě není ten pravý čas a ještě na to nejsi ani zralý a ani tvé okolí-to ještě více než ty. Chování mládeže je totiž hodně tvrdé a ranivé. A vlastně, proč by si to měl někomu přiznávat. Je to tvůj život, tvoje soukromá věc. Být tebou, tak si to nechávám pro sebe, až na tu dobu, kdy ty sám budeš cítit, že to chceš někomu sdělit. Jestli jsi opravdu gay, tak za to nemůžeš, ale bohužel někdo to takto nebere. Sám popisuješ špatnou zkušenost. Ale studuješ, jsi určitě nadaný a šikovný. Důležité je teď dodělat školu,maturitu a můžeš jít na vysokou. Tam už budou více dospěláci s rozumem a i tobě se bude lépe žít. Každý známe několik lidí i s medií, co toho hodně dokázali a byli to gayové. Musíš si vážit sám sebe tím, že něco dokážeš, že dokážeš ještě více než ti ostatní posměvační srákorajdy.
Myslím, že tady by pomohla návštěva psychologa. Toho Ti doporučí Tvůj lékař /dorostový, dětský/. Tomu se můžeš svěřit, je vázán mlčenlivostí. Pro Tvůj případ je na internetu MUDr Hana Fifková. Najdi si kontakt na její poradnu. Tam se dozvíš jestli a jak to sdělit. Tady na té poradně toto téma bylo několikrát.
Každopádně se teď zaměř na to, abys zdárně odmaturoval a případně udělal přijímačky na VŠ nebo vycestoval za praxí do zahraničí.
to je strašně smutná zpověď - možná jsme to my měli jednodušší - on ten bezbřehý "pokrok" a falešná svoboda taky asi není to "pravé ořechové" - každé společenství a každý jednotlivec musí mít řád - jinak nefunguje - a zvláště, když člověk začne bourat řád přírody - nad tou nemůže nikdy vyhrát !
Ale k otázce - nevidím jinou možnost, nežli návštěvu psychiatra nevidím - ne psychologa - potřebujete léky.
@liska 5
- podceňujete význam chemie - i pocity beznaděje, bezmoci, deprese a stresu způsobuje porucha chemických reakcí našeho organismu - těžko říct, co je příčinou - ale správný lék vás dokáže "nakopnout", potlačit pocity bezmoci a frustrace - takže začnete svět vnímat jinýma očima a dostanete i chuť něco pro sebe dělat !
Samozřejmě se musíte snažit taky sám a samozřejmě nemám na mysli léky, které vás utlumí a "zblbnou" ! - to je dost rozšířený omyl . Škoda.
Jak píše rádce nade mnou. Je potřeba studovat, pracovat na sobě. Něco dobře umět, být v něčem výjimečný, nepostradatelný.
Potom se zlepší i psychika, zvedne sebedůvěra.
Nezařadil jste se, nenašel ještě skupinu lidí, ve které by Vám bylo dobře. Ale to všechno přijde časem. Nyní s neúměrnou podporou alkoholu a nuceným chováním budete spíše k smíchu, pomluvám, politováním, jak i sám píšete.
Všimněte si, jak se hodně těchto osob s takovými životními problémy našlo ve službách. Módní gurové, kadeřníci, manekýni, maséři, kosmetici /opak kosmetiček?/, poradci v různých službách. Hlavně kadeřníci jsou od žen vyhledávaní, protože si ženy s nimi mohou popovídat o všem možném, o líčení o módě.
Se spolužáky se bavte spíše o škole, učitelích, sportu, o kulturních zážitcích, internetových hrách. Nevane ve školách již jiný, čerstvý vítr, kdy se lidé s odlišnou orientací berou normálně? V médiích je vše prezentované zcela jinak.
Nebude na škodu svěřit se školnímu psychologovi, nebo docházet k někomu na terapie. I jenom popovídat si o svém problému někdy pomůže.
Že Vaše pocity nejsou jedinečné, ale potýkají se s nimi skoro všichni, si můžete přečíst třeba ve vloženém odkaze. Možná někdy později se můžete přidat /placené a asi drahé/, anebo si nějaké takové skupiny můžete najít na internetu. I kdybyste si jenom s někým dopisoval, stejně starým, svěřoval se a poznával jiné zkušenosti a náhledy.
Nemyslím, že pomáhají jenom starším a starým. Za zeptání to stojí.
Jsou přece webové stránky pro gaye a i seznamka. Jednou jsem na jejich stránky omylem vlezla a pěkně jsem si početla. A i na tu jejich seznamku jsem omylem vlezla a viděla tam docela fešáky. Ale ne pro mě, bohužel. I když to neznamená, že by mě chtěli, kdyby byli na ženy, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.