Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce na Slovensku

Od: jenda94 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, jelikož jsem zažil několik neúspěšných prací, několikrát jsem byl na ÚP a na neschopence v nezaměstnanosti, díky tomu mám všude zavřené dveře. Uvažoval jsem nad prácí v Praze, protože tam líp platí, ale jediné co se nemění jsou lidé. Ať už mluvím o pomlouvání nebo bonzování nadřízeným, díky téhle prohře mě to většinou stálo ukončení pracovního poměru. Nad blbcem bohužel není výhry. Příjde mi že tohle se děje hlavně v Česku (v zahraničí také, ale ne do takové míry jak tady). Naštěstí ale znám pár lidí kteří jsou fajn. Díky těm podrazům mi došla trpělivost a rozhodl jsem se že budu hledat práci v zahraničí. Prozatím na Slovensku, protože je to země nám nejbližší a podle mě jsou tam ti lidé více féroví než tady, navíc mám ze Slovenska rodinné předky. Nikoho z Vás nechci urážet, nechci házet všechny lidi do jednoho pytle, vím že se zde najde také dost férových lidí, ale je jich míň než by mělo. Potřeboval bych poradit nějakou dobrou agenturu, která poskytuje práci na Slovensku i s ubytováním nebo nějakou dobrou firmu tam. Když si to zadám na internetu, tak mi tam většinou chodí Německo atd. Budu Vám vděčný, věřím že se najde někdo kdo má s touhle zemí zkušenosti. Hlavně nechci číst věty typu že Slováci chodí pracovat k nám atd. Češi také chodí pracovat na Slovensko a věřím že jsou tam spokojení.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

0x

Adecco má pobočky i na Slovensku a to nejen jednu. A ano, urazil jste mě. Přesto vám radím, sama nevím proč.

hodnocení

0x

A co se zeptat přímo u pramene? Tato webová stránka existuje i na Slovensku. Položte otázku přímo tam a budete komunikovat se Slováky a ti Vám mohou odpovědět možná lépe.

vilik*
hodnocení

0x
Onehdy jsem seděl coby doprovod na alergologii. Byl tam se mnou také asi třicetiletý pán, který nás cizí lidi oblažoval svými promluvami. Vše se točilo okolo toho, že jeho šéf je nekompetentní dement, který by je nejraději sedřel, který málo platí, a co je nejhorší, že mu vadí, že jde otec s děckem na preventivní kontrolu po půl roce v pracovní době, když by mohl za týden před odpolední.
Majitele firmy znám, začali po revoluci svářet v garáži, nyní v jejich firmě platí normální peníze, a milý nespokojený tatínek má doma manželku na mateřské. A doktor také není z těch, kteří nedokážou přesunout termín.
Takoví lidé to budou mít těžké vždycky a všude.
Takže tak.

hodnocení

0x

Já to trochu otočím, máme zde mraky Slováků, kteří jsou zde za prací (jako za první republiky). Proč asi?

both

A mraky mladých Čechů v západoevropských zemích i za mořem za, vyšším výdělkem. Jak tam místní na ně asi pohlížejí. Ale tam to asi tak neřeší a Čechy to ani nezajímá, každý jde za svým štěstím.

hodnocení

0x

@jenda94 - Příjde mi že tohle se děje hlavně v Česku (v zahraničí také, ale ne do takové míry jak tady).
Abyste nebyl překvapený - ale není nad vlastní zkušenost. Hlavně tu, že všude chleba o dvou kůrkách a pracovat se musí. Šťastnou ruku.

zilinak.sk/...

tujepraca.sk/...

azet.sk/...

luxpe
hodnocení

0x
Já bych přes agenturu už nikdy nepracovala. Manžel si založil eseróčko a já si za odpracovaný den odnesu 1.100,- Kč za 9 hodin, v práci jsem od pondělí do pátku od 9:00 do 18:00. Máme nastarost autobusovou dopravu MHD v Praze a ve středních Čechách celkem s 36 autobusy jich denně vyjíždí do provozu 18 z toho 6 jich je v záloze na Opatově na Černém Mostě, na Depu Hostivař, v Jesenici. Dispečink funguje denně od 5:30 do 23:30. Stále hledáme řidiče autobusů, dispečery, techniky, ubytování je zajištěné v areálu garáží v našich mobilehomech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]