Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora rodičů a od rodičů

Od: rodice odpovědí: 4 změna:

dobrý den,

zajímal by mě váš názor na následující problematiku: Měli by rodiče podporovat své děti? A měly by naopak děti podporovat rodiče? Myslím tím nejen finančně, ale třeba i jinými věcmi. Nebo by se každý měl starat jen o sebe a od druhého nic nežádat? Co myslíte?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pl4toon*
hodnocení

0x

Každopádně. Nicméně nejdůležitější je podpora psychická. To nejlepší co pro své dítě můžete udělat je mít ho rád a dávat mu to najevo.

hodnocení

0x

Myslím, že v dobře fungujících rodinách podporují rodiče děti a zároveň děti podporují rodiče. A to spíš drobnějšími "jinými věcmi" než finančně. Také se ale současně každý stará hlavně o sebe a od druhého nic nežádá. Že si protiřečím? Nemyslím. Dětem nepravidelně koupím něco pro vnoučata, nebo je po návštěvě u mě vybavím domácím jídlem. Od dětí zase čas od času dostanu něco k rychlé spotřebě, nebo spotřebič, který mi dosloužil.

Kdyby se děti dostaly do finanční tísně, vím, že:

1. by si o peníze neřekly

2. poznala bych to sama a nějakou korunu (ne desetitisíce) jim vnutila.

A jsem si téměř jistá, že v případě, že bych se do velké finanční tísně dostala já, zachovaly by se děti úplně stejně.

lidus*
hodnocení

0x

Je to o výchově a vztazích, některé děti stojí z nataženou dlaní ale když jejich rodiče nevyjdou z důchodem tak to už se nestarají. Ano, rodiče by dle svých možností měli děti podporovat a naopak.

hodnocení

0x

*sok* Možná, že toto video je pro vás ještě kapku "mimo mísu", ale v životě je to přesně takhle. Vztah - rodiče, děti, to je nejužší pouto mezi vztahy. ;) Na vaši tak krátkou otázku nelze krátce odpovědět. Cesta do pekel může být lemována právě dobře míněnými radami, které vycházejí ze zkušeností s z určitých předpokladů. Proto lidé mluví řečí, aby se domluvili. Je potřeba vysvětlit svůj cíl. Argumenty, důvody. Položit je na stůl a probrat je, prodiskutovat a najít cestu, při které budou mít ostatní členové rodiny důvod podporovat, pomáhat. ;) Největší chyby, rozepře a hádky se ve vztazích dělají proto, protože účastníci nemají dostatek informací. Dochází k nedorozuměním, pocitům křivdy, zlosti, odporu. ;) Z vašeho krátkého dotazu jsem pochopila, že vám jde právě o nepochopení jednoho druhýma a opačně. Nerozčilujte se, argumentujte. A na oplátku buďte ovetřený argumentům ostatních. Společně najděte cestu, jak z problému ven.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]