Nejste přihlášen/a.
Nech se ostříhat dohola nebo si nech udělat nějakou barevnou nebo zástřihovou extrémní kreaci (klid, časem do doroste nebo odroste - a kdy jindy si užít extrém, než v patnácti?).
Rodiče pak budou rádi, že si pak necháš "jenom" dlouhou hřívu
Mám manžela, co měl celý život dlouhé vlasy. Už od nějakých 12 let si je nechával narůst. Už dlouho uvažoval, že se nechá ostříhat, ale nenašel odvahu. Nepamatoval si na to, jaké to je mít krátké vlasy, bál se, že bude vypadat blbě. Ujišťovala jsem ho, že na světě neexistuje chlap, kterému by krátké vlasy neslušely. No nakonec odvahu našel a ostříhat se nechal. Panebože tomu to sluší. Tedy líbil se mi vždycky, ale po ostříhání se na něj nemůžu vynadívat a to spolu budeme 15 let. Všichni okolo mu to chválí. Opravdu je to výrazná změna k lepšímu a teď lituje toho, že se nenechal ostříhat mnohem mnohem dřív. Nemusí se česat, mytí a sušení je hned, akorát holt to chce co pár týdnů zkrátit. A jako bonus od ostříhání už několik týdnů neměl migrénu. Trpěl na migrény po své mamince a to tak, že když nechal migrénu rozjet, ležel na zemi a brečel, dospělý chlap. Bez Ibalginu nemohl vyjít z domu, aby si ho mohl hned vzít, když na něj migréna půjde. A najednou nic, nejsou vlasy, netáhne gumička, není migréna.
To jsem asi mic nepomohla, ale pokud si ty dlouhé vlasy prosadíte, nechte se pak zavčasu ostříhat. Vážně na světě neexistuje muž, který by s krátkými vlasy vypadal blbě. Zato divných mániček jsou celá hejna.
@pb
- no záleží na vkusu - pokud nejsou vlasy zanedbané, umaštěné a dlouhé přepříliš - já zase neznám chlapa, kterému by delší vlasy neslušely, zvlášť když je mladý, anebo kluk. A naopak - někteří po ostříhání vypadají jako "joja"- koukněte třeba na Tunu - to je děs běs.
Ještě bych dodala - já mám partnera, který se zase fanaticky stříhá až vyholuje a přitom stačí 2-3 cm, aby vypadal o 10 let mladší a sexy. No - alespoň mi za nim nebudou běhat ženský
@nikc
- já nemyslím dlouhé, umaštěné háro - ale něco takového, jako měli Beatles ve svých začátcích. Osobně se mi na mladých mužích a chlapcích líbí účes typu "patka" - nebo jak se tomu říká (viz Alain Delon ) - tím ovšem nezatracuju krátké účesy šmahem ! - i krátkovlasí a holohlaví muži mohou být "zatraceně" sexy - třeba Bruce Willis, nebo Kojak - ovšem pan Tuna k nim nepatří ani náhodou ! Prostě účes by měl osobnost podtrhovat a vylepšovat - bez ohledu na módu - a ne dehonestovat a zesměšňovat
Jsem přesvědčen, že rodič, který diktuje svému dítěti, jaký ma mít účes, není zcela normální a pouze si na tobě vybíjí svoje komplexy. Přijde mi vrchol, aby ti rodiče diktovali, jaký máš mít účes, když je ti 15. Myslím si, že by ses v takových věcech nikdy neměl řídit rodiči. Každý má právo, nosit oblečení, které mu vyhovuje, mít učes, který se mu líbí atd. Neumím si představit, že by rodiče rozhodovali o tom, jak budu vypadat. Pokud máš aspoň nějakou vůli, necháš si narůst dlouhé vlasy, ať se to rodičům líbí nebo ne.
Dovolím si podotknout, že rada "by ses v takových věcech nikdy neměl řídit rodiči" je poněkud nedomyšlená - přece jen ty nemožné trapky mají jisté možnosti, jak potomkovi znepříjemnit život
Karle, právo možná ale u mě děcko bydlí, já ho živím tak bude poslouchat, může argumentovat a přesvědčovat ale ocud pocud. Myslím, že jsem rodič normální, nezakomplexovaný, dnešní děti chápu ale přecejen mám jakési právo i já a jsem za výchovu odpovědná. V podstatě nemám nic i proti kérkám ale přijít mi 15 let starý puberťák s kérkou na ksichtu nebo viditelném místě, může svoje lidská práva uplatnit až v Bruselu a na mě volat linku bezpečí To stejné vyholení hlavy nebo naopak mastné háro.
@jedubabicka pošle ho umýt. Patnáctiletému nikdo bez písemného svolení rodičů nikdo opravdovou kérku neudělá.
Nech se ostříhat, dlouhé vlasy už stejně neletí, vypadal by si vedle ostatních mladíků jako exot. Rodiče možná mají pravdu, ale přinutit tě nemůžou, jak by to chtěli udělat? Ty si necháš narůst vlasy a oni budou jenom naštvaní. A možná se sobě nakonec nebudeš ani líbit a pak se dáš stejně ostřříhat. A co holky? S takovými vlasy by si se líbil spíše holkám tak před 30 lety.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.