Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mam menší dotaz. Rád bych založil synkovi spoření. Ale nevím vubec se v tomhle nepohybuji a nerad bych šel někam do banky a jen si nechal něco nakukat. Učet mam u GE Money, České spořitelny. Které použivám často. Takže rád bych volil nějakou z těchto bank. Nebo nevrh na nějakou jinou jako stavební spoření apod kdekoliv jinde? Prosim o rady Diky
Něco podobného jsem já udělala. Sice mnohem později, ale ještě dnes, když si na to vzpomenu, tak se osypu. Šetřila jsem dceři Spoření mladých. Rozvedla jsem se a peněz bylo opravdu míň než málo. Potřebovala jsem do domácnosti doplnit to, co si bývalý odvezl. Např.gauč, sedávaly jsme na zemi. S druhou dcerou jsme nosily společně, kromě prádla a botů všechno nastřídačku. Nepláču, jen chci ukázat, jak těžce se mi to Spoření mladých dávalo dokupy. Starší dcera se vdala, musela, dítě bylo na cestě. Za první výplaty si mladí koupili, k madraci na zemi, hudební věž a akvárium. Když jsem to vydýchala, předala jsem jim Spoření mladých nedošetřené, ať si s tím udělají co chtějí, ale na rybičky do akvária to určitě není. To byla jediná podmínka. Naštěstí dostali rozum. Došetřili a koupili nábytek do dětského pokoje.Je to sice story, ale chci tím říci, že priority mladých jsou o něčem jiném, než naše. Pokládají jiné věci za důležité k životu. Za to, co vy budete šetřit, co jste ukrojil z financování mnohem pohodlnějšího života a vzdělání pro sebe a celou rodinu, z čeho vám ještě velkými kusy užrala inflace, si mladí koupí něco, co vám nebude hlava brát. A nenaděláte nic. Raději malému zajistěte hezký život s výlety a návštěvami kulturních záležitostí a pomůcek do školy, na které bude rád vzpomínat. Na to, abyste mu šetřil, je ještě nějakých 15 let čas.
Dnes jste mladý, zdravý, máte práci. Ale nemusí to takhle zůstat až do dospělosti vašeho syna. Je třeba s tím počítat a udělat si rezervu pro dny, kdy se nebude dařit.
Já vám z celého srdce přeji, ať se vám daří po celý život moc dobře.
Ještě jsem zapomněla zdůraznit: Vzpomenete si, co vaši rodiče koupili před 15-20ti lety za dejme tomu 1.000kč? Co koupíte dnes za 1.000kč? Co koupíte, za cílovou částku dnes a co víte, že za 15-20let? Kterou vám budou navíc užírat bankovní poplatky. "Největší dar dáme svým dětem, budeme-li na nich nezávislí" Máte a jak vysoké důchodové připojištění?
dobre a to stavebko od koho nejlepe muzete mi neco dobryho doporucit?
Dekuji za reakce ale nechci nic sloziteho zas tolik, penez mesicne si prijdu dost dobre a dost mohu usetrit jen to chci davat nekam stranou a pripada mi nesmysl to nechavat na jinym ucte to radeji jemu nejake stavebko kde mu mensi procento da banka,stat nebo jak to chodi. chapu ze mlady jdou a koupii si za to neco jineho ja tohle udelal take, bohuzel. take jsem poucen. uvidime co syn.
V ĆR je 5 stavebních spořitelen, jejich produkty jsou velmi, velmi podobné, takže prakticky nemůžete šlápnout vedle.
bojim se ze dluhopisum moc nehovim a nerozumim takze je fakt ze 3,5% navic nez-li na stavebku je hezci ale kdyz tomu clovek nerozumi? Kde se zacit pohybovat? jaky server? Kde nejlepe?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.