Nejste přihlášen/a.
Ahoj, našel jsem si práci, která je vzdálena vlakem od mého bydliště něco kolem 40 km, jezdil bych tam každý všední den tam i zpátky, čili 80km. Poradil byste mi někdo jakou slevu nebo slevovou kartu si mám zařídit, koukal jsem na stránky ČD a nejsem z toho moc moudrý. Je mi 22 let a letos jsem vyšel ze střední školy a jsem studentem do 30.8.2013. Děkuji za každou radu
Ahoj, do září by si mohl jezdit na studentskou průkazku. Nejspíš by si měl jít rovnou na nádraží a tam se jich zeptat na tuhle otázku. Oni se v tom vyznají. Nebo je tu ještě možnost, že by sis tam našel nějaký byt...
U ČD získáte slevu tím, že si koupíte in-kartu.
Dále je možnost si zakoupit síťovou jízdenku. Ta platí v rámci integrovaného dopravního systému daného kraje. Nejsou v tom jen vlaky, ale i autobusy, tramvaje... Jen si to chce zjistit na co všechno Vám to ve vašem kraji platí. Pokud však cestujete pouze vlakem, pak se tato varianta pravděpodobně nevyplatí.
Dále je možno zakoupit si jen určité zony, kterými projíždíte, avšak na takovou vzdálenost to bude nejspíš taky nevýhodné.
Určitě mrkněte na tu in-kartu. Ta by Vám k něčemu mohla být.
Dnes jsem zjistil, abych to stíhal ráno do práce včas, tak budu muset skloubit meziměstský autobus + vlak. Existuje nějaká sleva která se vztahuje na autobusy i na vlaky? Vyjíždím z Pardubického kraje a dojíždím do Královehradeckého kraje. Děkuji
Snad každý z Královehradeckého a Pardubického kraje ví že se zde provozuje IREDO. Hlavně možnost kombinovat autobus a vlak. Určitě jsou i týdenní jízdenky, či celedenní. Celodenní jízdenka je asi za 150 Kč a v rámci OREDA na ní může jezdit celý den.
Viděl jsem hocha který tuto jízdenku předával jak štafetu dalším cestujícím za patřičnou slevu.
in-karta in25 (na rok za 180 nebo nějak tak?) = 25% sleva na všechno a kupovat si měsíční/čtvrtletní/roční traťové jízdenky (z bydliště do práce, neomezený počet cest kdykoli, na jiné trasy neplatí). Souhrnně to vyjde tak na polovinu toho, co byste platil denně. Nic moc lepšího asi nevymyslíte.
doplněno 13.07.13 17:18:Ringo: in50 je sice 50% sleva, ale jen na jednorázové jízdenky, když pojedete do zoo nebo za příbuznými. Na traťové/časové (týdenní, měsíční..) jízdenky se místo 50% uplatní stejně jen 25%, takže nemá smysl kupovat lepší, než 25 (ta 50 je totiž už za pár tisíc).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.