Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vás dojme k slzám?

Od: lucie* odpovědí: 24 změna:

Otázka je jasná;)máte něco co vás zaručeně a vždy dojme k slzám?já mám dvě "věci" (a není to Titanic*smich* ani Ptáci v trní) U mě to je film Zkrocená hora a Queen -hudba i film,to bulím jak želva.*hi*

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Bezpečně začnu slzet na pohřbu, pokud zazní píseň Letěla bělounká holubička. I jinak mě spíš dojímá až k slzám něco sděleného spíše ve zkratce a prostými slovy. Včera jsem tak najednou plakala při písni v Montgomery bijou zvony. A často mi oči vlhnou i při české hymně.

lucie*
hodnocení

...já to tady kdysi zmínila v jedné otázce,že jak slyším ńaši hymnu,tak necítím hrdost,ale je mi do breku (což nevím,jestli má hymna vzbuzovat tyhle pocity?)

U hymny také necítím hrdost, ona to ani hrdá píseň není. Jímají mě slova, cítím jakousi sounáležitost se (zatím stále) krásnou zemí.

Jinak, jak to tady čtu a připomínám si různé situace, filmy atd. tak si uvědomuji, že jsem vlastně spolehlivá plačka. A nejen ve chvílích smutných, ale ve šťastných okamžicích brečívám radostí, umím se i k slzám rozesmát. Prostě plačka :) .

hodnocení

3x

Já brečím pokaždé, když si vzpomenu na starou fotografii, na které je můj děda jako desetiletý chlapec se svou školní třídou. Byl ročník 1916, takže fotografie je r roku 1926 a můj děda a asi polovina dětí nemá žádné boty. Kdysi mi bylo vysvětleno, že boty měli jen ti bohatší. I teď, když to píšu, tak brečím, jak to měli dříve obyčejní lidé težké. Dnes je všeho plná pr...l, lidi si ničeho neváží a všichni vidíme, kam to vede.

lidus*
hodnocení

3x

Zaručeně smrt blízkého člověka.

berger*
hodnocení

2x

Dělal jsem v týdnu v rodinném domě u hřbitova,kde probíhal právě pohřeb. Přivezli tam v přívěsu koně,vyložili a odvedli k otevřenému hrobu. Už jste slyšeli koně plakat? *plac*. Celkem jsem zíral.

liska5

Ano, věrnost psa nebo koně až za hrob. A tenhle příběh? *sok* Neskutečné.

liska5
hodnocení

2x

Je několik písní, které mám svázané s někým pro mne důležitým. To jsem pak naměkko. No a taky rození dětiček, mláďátek a líhnutí kuřátek. Nebo když děti ve školce říkají básničky maminkám. To už mám předem v ruce kapesník. To jsou moc dojemné chvíle. Dříve ani tak ne, ale jak jsem teď ta babka...*plac* *smich*

betkav
hodnocení

2x

V sobotu jsem čekala na trmavaj, seděli jsme na lavičce já a dva slušní starší pánové /tak 80/. Ti neznámí pánové seděli dál od sebe, ale začali se spolu bavit. Ten jeden ho oslovil, že má hezkou hůlčičku a on, že jí sehnal na Blešáku. "Ale vy také máte hezkou", říká mu. Byly to takové obyčejné věty, jen tak, aby nestála řeč, ale bylo v tom tak nějak moc smutku. Jako v tom smyslu, že to čeká každého. Pozorovala jsem ty pány, a bylo stále viděti na jejich tváři, že za mládí to museli být dost fešáci. Potom se ten jeden pán zvednul a šel, nebo spíše odbelhal připravit se k nástupu na tramvaj. Bylo to takové moc smutné a dojemné, zůstalo mi to v hlavě a ještě i doma jsem na to myslela.

hodnocení

2x

Tak já mám ten film "7 statečných" také zakódovaný a už nikdy bych se na něj nedívala. Napřed jsem myslela, že jde podle názvu o nějakou kovbojku a pak už jsem jenom brečela a brečela. Nejhorší na tom bylo, že jstem to nedokázala vypnout, protože jsem musela vědět jak to dopadne. Pak jsem tady bulela ještě zbytek dne. Zásadně se nedívám na filmy o životě zvířat, protože v nich vždycky jde o to, jak jeden druhého loví, protože musí, aby přežil. Vím to, ale nesnáším ten pohled na stíhané zvíře, které si musí uvědomovat blízkost smrti. Také nemám ráda ty přírodopisné filmy, kde třeba sledují několik měsíců život nějaké smečky, nebo jiného tvora a ten se ocitne v nebezpečí života a ti filmaři to vidí a nepomůžou mu, protože sledují jestli se z toho to zvíře dostane vlastními silami. Tak to mne drtí a nemám to ráda. On je sice pláč zdravý, ale záleží na tom, co ho v člověku vyvolá. Ale když je to takovýto podnět, tak se moc ozdravená necítím a proto pokud mohu, tak se tomu vyhnu. Okamžitě přepínám televizi, když tam ve zprávách začnou mluvit o týrání zvířat. Nechci to vidět, nechci to slyšet, protože bych začala nenávidět lidi.

72mona
hodnocení

1x

Hačikó. Naprosto spolehlivě. M.

lee*
Mám to stejně. Navíc máme doma nalezenou psí obludu podobných vlastností a závěrečná scéna mě vážně bere za srdce

jofa*
hodnocení

1x

Téměř 50 let vždy, jako mladíka a nyní seniora, film Babička (1971) a to scéna, když jde Barunka oznámit včeličkám, že babička umřela.

doplněno 28.07.19 09:08:

Na druhou stranu mne nechávají a zcela klidným, byť srdce drásající scény, které jsou vymyšlené, přikrášlené, neodpovídající realitě, komerčně natočené pro zisk. A tady právě uvedu Titanic

hodnocení

0x

Mě spolehlivě dojme narození miminka, když sleduji film nebo pořad v teleizi.

nov
hodnocení

0x

Filmy Stará puška a Všichni moji blízcí.

kralovi*
hodnocení

0x
Jeeee, jsme na tom stejně, taky mě písně od Queen dojímají k slzám.
Jinak se vždy rozbrečím u filmu Pevné pouto.
lucie*
hodnocení

...ještě jsem zapomněla dodat,že mi naskočí husí kůže ,když slyším Queen.Fakt srdcovka...a i když vím,že věčný život je na prd a nechtěla bych vidět stárnoucího Freddýho,ten jeho příběh je pro mě dojemný.

janm*
hodnocení

0x

Když vidím vnitřně nevinného relativně čistého člověka v tomto světě zejména našem "lidském světě" s jeho převažující tupostí a arogancí...

lucie*
hodnocení

...tohle začínám cítit když se dívám na své děti.Je mi s toho smutno,čemu budou muset čelit...ale život je boj.

hodnocení

0x

Ze všeho nejvíc filmy, kde vystupuje nějaké zvíře, Např. film Osm statečných jsem opravdu probrečela. Stejně tak ten japonský, co pejskovi umřel páníček a denně ho čekal na nádraží.

72mona

To je právě ten Hačikó, tedy remake (předělávka). Richard Gere a Akita inu v hlavní roli. ;) Ten původní jsem neviděla. Mě rozbrečel i starý dobrý Goro.

lucie*
hodnocení

...nebo Lasie*plac*viděla jsem to jako dítě a už nechci.

72mona

Jo, mně trvalo dlouho, než jsem se na to mohla podívat znovu.

A ještě když jsem poprvé viděla Nekonečný příběh. Atrey a jeho kůň v bažině, to bylo drsné...

jezevec*
hodnocení

0x

Já nevím, jestli je to v mém případě úplně to dojetí v tom pravém slova smyslu ale občas zaslzím při poslechu pár hudebních kousků. Je třeba je mít hodně nahlas na hodně kvalitním ozvučení, ale pak je to skoro jistota. Ten pocit, kdy ti jde mráz po zádech, chlupy na rukou máš v pozoru a do očí se ti derou slzy...
1. Nightwish - Phantom of opera
2. Grace - You don´t own me
3. Eminem - Mockingbird (ta asi nejvíc...)
4. Sifon - Hledáš svou tvář (refrén "tvůj příběh je stejný jak můj...")
5. R.E.M. - Find the river
7. Rihanna - Russian roulette
8. Delta Goodrem - Not me, not I
Nejsou to vesměs nějaký smutný songy (vyjma REM a Sifonu, to jsou prostě dojáky), ale třeba u Eminema a Rihanny mě hodně bere text...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]