Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit hodinu zpopelnění zesnulého

Od: zavinac® odpovědí: 16 změna:

Dá se zjistit kdy bude pohřeb -bez obřadu aby se to dozvědela?den bych věděla- ale ne hodiny jak to bylo dávněji v novinách pohřby a kremace..Děkuji všem

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi ze zeptejte v krematoriu, pokud to někde vedou. Možná mají nějaký harmonogram.

hodnocení

Bohužel ..ptala jsem se,ale nezdělují to. děkuji

hodnocení

2x

@zavinac - Dá se zjistit kdy bude pohřeb -bez obřadu
Upřímnou soustrast.

Zjistit se to nedá, protože jde pouze o zpopelnění zesnulého, které může proběhnout v podstatě kdykoli podle kapacity krematoria. Některé pohřební služby nabízejí možnost přítomnosti u kremace, ale jen na žádost objednavatele pohřbu, což vy nejste.- nezbývá, než se s ním domluvit.

hodnocení

jedubabička děkují vám

hodnocení

1x

Můžete, prosím, přeformulovat otázku do češtiny srozumitelné širší veřejnosti? Bez obřadu je bez obřadu, tzn. žádné rozloučení. Kremace je kremace (následuje po obřadu, datum lze zjistit v krematoriu, pravděpodobně i hodinu). Urna s ostatky nemusí být nikdy uložena do země. Někdo má své blízké v kolumbáriu, někdo doma na poličce...

hodnocení

Napsala jsem to dost jasně,,pokud jste nerozumněla tak vaše věc.Kdyby to šlo zjistit,,tak bych se o tom nerozšiřovala...NEJDE!Třeba se to někomu podařilo.A prosím nepište mi co a jak .Vím co je kremace pod.Jedině jsrte mi pokazila vaší rozsáhlé odpovědí bezpředmětné náladu...Děkuji ale nevím zač..

Tazatelka se pravděpodobně ptá na zpopelnění bez obřadu. To bývá v poslední době poměrně časté. Pokud občas čtete v nějaké vývěsce úmrtní parte, najdete tam formulaci "rozloučení v úzkém rodinném kruhu". To se jen rodina sejde doma a buď opravdu smutní, nebo se hádá o dědictví (nedávný případ v mém městě). Nebo se bez obřadu zpopelňuji na náklady obce lidé chudí a bez příbuzných. Doba takového zpopelnění se bude těžko zjišťovat, domnívám se, že je to co nejdříve po převozu nebožtíka, protože v souvislosti s pohřby bývájí nejdražší lednice.

hodnocení

Proč mi každý píšete to,co nepotřebuji vědět.Ptala jsem se,jestli se jde dozvědět,kdy je pohřeb a v kolik hodin .Nejde to.už vím ,,i když se to nedělá.A nejde se to nikde dočíst jako dříve to bylo v novinách...dnes to nikomu neřeknou ,,což tomu nerozumím. proč.Nejde to vypsat..prosím už mi nepište..děkuji -myslím tím všichni.

zavináč: Vy si s odpuštěním nevidíte do úst. Ale (ne)chcete odpověď, máte ji mít. Zjistit datum a hodinu pohřbu nejde, protože zpopelnění ≠ pohřeb, obřad být nemusí a datum uložení do země se bude zjišťovat stejně obtížně jako datum kremace, jenom jinde - na správě hřbitova. Ovšem u zpopelněných ani být evidováno nemusí. Např. tchýni jsme uložili do kolumbária sami.

@bimbam: Zdvořile děkuji za překlad.

Zavináč - vysvětlovala jsem pro Ampera. A ano, ten dodatek pro Vás jsem si mohla odpustit. A slibuji, že na jakýkoli Váš dotaz už nikdy nebudu reagovat, i kdybych měla být jediná na světě, kdo to ví. Jste zvláštní osoba, nikdy Vám není nic dobré.

hodnocení

Vůbec jste mi nerozumněla...

Byla jsem z mužem 30let ale on se rozhodl,že bude bydlet na chatě...kde zemřel.Zavolala jsem policii a vše co je k tomu třeba.Odvezli ho do kremace,kde se čeká na osobu,která zajistí pohřeb bez obřadu-.Přijela sestra a já ji dala dokumenty ,, nemohli policajti najít občanu. Vše vyfotili a přítele odvezli ,než ten pohřed nebo zpopelnění bude.jelikož pohřeb zajišťovala oNA my jsme již s přítelem dva roky nebydleli,jen jsme se někdy navštívili.Domek máme na půl.Ale klíče jsme měli .Já měla přístup k němu a opačně.Ale jak píši,sestra zajiš´tovala kdy bude spálení.Ale mi není schopná napsat kdy.proto jsem se ptala jestli to jde nějak zjistit.Ale již jsem si to nesnadně zjistila..je to hrozné,,že já jsem ho našla mrtvého,,a ona mi není schopná říct kdy bude mít "pohřeb"-bez obřadu.Pokud píši strakatě,,není mi dobře,,takže doufám že jste mi rozumněli ..je to těžké psaní ..

id

Ale ani sestra se nedozví, kdy bude zpopelněn. Když bez obřadu, tak bez obřadu, žádní svědci, žádní pozůstalí atd. V krematoriu nezpopelňují po jednotlivých nebožtících, k někomu vašeho přítele přiřadí a kdy to bude, neví nikdo.

Bimbam, já v posledních letech pozoruji, že mnozí mají nejprve rozloučení v kostele v místě bydliště - a potom zpopelnění bez obřadu. U nás v obci je takových pohřbů značné množství. Tedy zdaleka ne vždy je "bez obřadu" opravdu bez obřadu.

------------------------------------

Tazatelce, bohužel, poradit nedokážu.

id

Pokud je rozloučení s nebožtíkem v kostele = OBŘAD Není obřad jen v krematoriu. Pokud je psáno bez obřadu, není oficiálně žádné rozloučení ani v kostele, kapli ani v krematoriu a tohle je bez obřadu.

Měla jsem tím na mysli, že krematoria tyto případy evidují jako "bez obřadu". Jinak máte samozřejmě pravdu.

hodnocení

bimbam nejsem zvláštní osoba,,ale nerozumněla jste mému psaní a psala úplně o něčem jiném

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]