Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se jmenuje neznámá zásilka?

Od: luxpe odpovědí: 9 změna:
Ahoj lidi, v USA vcelku známý víte jak se říká neznámým zasílám?
Tedy jde o neznámý obsah.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To co hledáš se jmenuje Mystery box. A pokud jde o cenu vs. obsah. Tak obsah by měl přibližně odpovídat ceně. Tak ne že za pět tisíc tam budou jedny ponožky, ale třeba 100 párů.

Tyto krabice s překvapením se objevily i u nás. V době, kdy jsem musela opustit rušnou práci a doma se cítila trochu jako v kleci, jsem si je objednávala. Kosmetika chodila v krabicích Lady box, normální potraviny v Brainbox (nebo tak nějak) a nejlepši byly potraviny typu "Zdravěnka" - Zajíci v krabici. Kosmetiku jsem využila a rozdala jako dárečky pečovatelkám. Normální potraviny v Brainboxu mě přestaly bavit jako první. Obsah sice vždy přesáhl cenu, kterou jsem za krabici dala, ale byly to samé ovocné čaje, křupky, kečupy... To si sama nikdy nekoupím.

Nikdy se nestalo, že bych dostala něco úplně nemožného. Obsah vždy přesáhl předem zaplacenou cenu. Pokud má občas někdo málo příležitosti k rozptýlení, tak to může brát jako docela příjemné překvapení. Ale zase žádná sláva.

Před pár dny jsem do spamu dostala mail - nabídku od Můj super box. Opět potraviny. Takže krabičky žijí stále i u nás.

luxpe
hodnocení

jé moc děkuji za odpověď . Moc mi to pomůže. Díky

lmgify
hodnocení

0x

Nevím, co myslíš "v USA vcelku známý". *ee*

Že by unsolicited mail (nevyžádaná poštovní zásilka)?

luxpe
09.07.19 10:17
hodnocení

Umboxing
elane

Dobrý den všem, kdo kouká jak vyoraný (jako já) a chce si rozšířit slovník, zde je odkaz: is.muni.cz/...

Pod č. 4.8 je vysvětlení:

4.8 Unboxing Dalším anglickým výrazem, který na YouTube už zevšedněl je pojem Unboxing. Jedná se o rozbalení nějakého konkrétního balíčku. Zpravidla jde vlastně o představení zboží. Například youtuber Martin Rota sbírá speciální edice počítačových her, které zpravidla obsahují kromě hry samotné i nějakou sošku, například hlavní postavu ze hry či další předměty se hrou spojené. S těmito sběratelskými edicemi her pak vytváří Unboxing videa.

Určitě to zařadím do svého slovníku. *co*

"Unboxing" je, když si na e-shopu objednáš nějaké zboží a na youtube natočíš, jak ho rozbaluješ. Obvykle je to spojené s krátkou recenzí dotyčného zboží. Nevím, co to má společného s "neznámou zásilkou".

luxpe
hodnocení

No ano ono se to jmenuje jinak doporavdy si objednáš něco, ale nevíš co je to prostě krabice s překvapením a někdo ti za 5000 korun pošle třeba ponožky nebo už starší verze PC her a někdo třeba plyšáky.
lmgify

"Unboxing" znamená doslova "rozbalení krabice". Obsah může být buď známý (objednané zboží) nebo i neznámé zboží (typicky fanmail).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]