Dobrý den, ráda bych koupila menší pozemek, na něm postavila domek na stromě a pronajímala ho k rekreaci. Domek by byl bez vody a elektřiny, pouze s malými kamínky na vytápění. Zajímá mě jestli takovou stavbu můžu udělat na pozemku vedeném jako lesní nebo třeba trvaly travní porost či ostatní? Teoreticky by neměl pevné základy a byl by do nějaké te velikosti 25m2, kde se nemusí podávat ani stavební oznámení. Muže se ale pak na takovém nestavebnim pozemku provozovat ubytovací činnost? Děkuji za odpovědi a rady
Stavební povolení není třeba, ale musíš mít "Souhlas s umístěním stavby " a nevím, který stavební úřad ti jej vydá. Ubytovací činnost se může provozovat tam, kde je číslo popisné nebo evidenční. U tebe by to bylo asi takto - třetí strom vlevo od cesty
Na svém po+zemku mohu postavit malou chatku bez problémů.Ovšem s nahlášením by asi problémy nastaly.Kromě toho si nedovedu představit,jaký by to musel být strom,aby stavbu unesl.Asi by to musely být stromy aspoň dva,ale spíše čtyři,mezi nimi by se chatka zavěsila.
No ti co se tomu smějí a považují za nereálné doporučuji kouknout na treehouse projekt a uvidíte
nov
To je nádhera! Něco takového mít na zahradě bych okamžitě brala.
Děkuji za webové stránky.
liska5
Viděla jsem film o otci a synovi ve Francii, kteří vlastní kus lesa a provozují v korunách stromů hotel z několika takových vybavených domečků. První by asi bylo třeba najít takový pozemek se vzrostlými stromy, zaplatit pár nadšenců, kteří by Vám to vybudovali a zároveń stále udržovali, neboť stromy rostou, koupit kvalitní řezivo, myslet i na přístupovou cestu, údržbu a další služby jako umývárny, WC a s tím spojené inženýrské sítě a stavební povolení... Jako sen to je pěkné. Realizace možná jen jako atrakce doma pro děcka.
Tak nereálné to jistě není. Ale je potřeba si uvědomit, že tvoříte ubytovací zařízení. Takže na takové věci, jako je realizace bez stavebního povolení nebo dokonce na pozemku, který není určený k výstavbě, můžete rovnou zapomenout. A tím, že stavbu neumístíte na zem, ale do koruny stromu, počet nutných razítek a papírů nezmenšíte, ale naopak naroste. Kecat do toho bude kdekdo, včetně odboru životního prostředí a ochranářů.
doplněno 28.02.22 07:38:
Je dobré číst otázku od začátku do konce. Podstatná je část dotazu:
Muže se ale pak na takovém nestavebnim pozemku provozovat ubytovací činnost?
Potom 100%-ně platí to, co jsem (před třemi lety ) napsal.
Upřímně jsem po dlouhé době nečetl takovou pitomost. 25m2 víte jak velká by musela být koruna stromu? Berete inspiraci ze seriálu Simpsonovi nebo filmu Asterix? Nechápu kdo by měl bydlet v domě na stromě bez elektřiny a vody. Třeba stezka v korunách stromů je něco překrásného a tady si dovedu představit také hotel. Samozřejmě provozovat lze cokoliv, ale také kladný postoj k tomu musí mít okolí. Já si myslím, že lepší by bylo zkusit podnikat v něčem jiném jednodušším. Kolik by podle vás měl stát nocleh? Za 200 Kč by to možná šlo, ale chytlo a uživilo by se to?
Bude to bohužel složitější.bude kolem toho hrozně moc lítani .ale to uz psali rádci nade mnou. Domky na stromech jsou pěkné. Ovsem jeden se vám nevyplatí ani náhodou. Také jich je v CR celkem dost. Takže by jste musela byt necim velmi výjimečná, aby si lidi vybrali zrovna vas.a ceny kolem 3200 kc na noc,ktere jsou dnes běžné- take nejsou pro vetsinu lidi uplne zanedbatelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.