Nejste přihlášen/a.
Narazil jsem na novou dopravní značku, kterou neznám . Co mi v takto označeném úseku hrozí?
V první chvíli mě napadlo, že by to mohlo být varování před pumou, která utekla chovateli a zřejmě se toulá někde našimi kraji . Ale ono to asi bude někde v blízkosti kočičího útulku. A značku neumístil dopravní inspektorát, ale jde o lidovou tvořivost.
Nebyla by to první lidová tvořivost, před pár lety byl poměrně dlouho v sousední vesnici trojúhelník s kačenkou. Vědělo se, kdo to tam dal, proč to tam dal. A určitě to plnilo svůj účel. A teď jsem našla na internetu další značku s kachnou. Také neplatnou, ale zřejmě funkční.
Narazil jsem na novou dopravní značku, kterou neznám
Jedná se o standardní značku podle platné vyhlášky.
Jistě, značky "pozor zvěř", "pozor zvířata" existují od nepaměti (skoro) a vejde se pod ně prakticky cokoliv živého. Kočka snad není zvíře, že musí mít samostatnou značku? Nemá jí ani kůň a když už je teda třeba zdůraznit, že jde o koně, řeší se to dodatkovou tabulkou u značky A13. Netuším, kolik existuje na světě zvířat, ale to bude mít za chvíli každě z nich svojí značku? Už takhle je jich víc, než je zdrávo. Kde jsou časy, kdy stačilo těchhle 6?
Ta značka není focena někde v ČR nebo ano?
Všimněte si na spodní hraně značky nápisu TOP vzhůru nohama. Podle mě to bude otočená "Dej přednost v jízdě" s dokreslenou kočkou.
... musí mít samostatnou značku? Nemá jí ani kůň a když už je teda třeba zdůraznit, že jde o koně, řeší se to dodatkovou tabulkou u značky A13
Volně pasoucích se krav je v našich končinách řádově více než koní. Proto je na značce kráva.
Ale ano, ta značka je focená v malé vsi na Lounsku.
Celý ten úsek jsem prošel pěšky, žádnou kočku jsem nepotkal a nic se mi nestalo .
Dobrý den, je to výstražná dopravní značka, která dle vyobrazeného zvířátka (např. kráva, jelen, žába, sob, pštros) upozorňuje řidiče na vyšší výskyt těchto živočichů v určitém úseku silnice a na možný střet, když se to zvířátko ocitne na silnici a řidič nebude pozorný. V tomto případě by měl řidič dávat pozor na kočku nebo kočky na silnici, aby z nich neudělal zbytečně mrtvolky. Zdravím!
P.S. Viz odkaz je zase obrázek výstražné dopravní značky, která má chránit moderátory diskuzních webů pokud zrovna migrují .
Evidentně dopravní značka Pozor kočka!
Co hrozí, nevím, ale značka má sestřičku v Průhonicích
Jo a dával bych si bacha, černá kočka přes cestu...
Copak kočka, nebo sysel, to přejet je sice nemilé, ale zase to tolik nepoškodí auto.
Přitom se po silnici pohybují podstatně nebezpečnější tvorové - a paradox je v tom, že sama policie, která by spíše měla podporovat občanskou iniciativu týkající se zvýšení bezpečnosti na silnicích, koná přesně opačně a ještě hrozí postihem autorovi oné zajisté opodstatněné místní úpravy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.